motor ford KA
- stan
- Junior
motor ford KA
nazdar, kupil som manzelke ford KA 1,3 EFI 44kW 96´. auto dlhsie stalo v taliansku, potom jazdilo u nas ale bez servisu, to je na uvod, vymenil som olej a vsetky prevadzkove kvapaliny , dal som nastavit vole ventilov pri tom ukone bolo dole veko ventilov mechanik to vycistil nastavil ale po nastartovani sa tam nevie dostat olej, vravel ze ked to cistil boli tam take zbytki oleja ako zelatina, ze su upchane tie kanaly kadial ma prechadzat olej co moze zapricinit casom opotrebenie vacky alebo zadrenie motora, odporucil mi odkarbonizaciu, ma s tym niekto skusenosti, nejake rady na svojpomoc a nenakladnu opravu ? ten motor bol aj vo fieste
ford mondeo kombi mk4 1.8tdci titanium, mondeo mk3 ST titanium X 2.2 tdci 136kW
-
- Test driver
Re: motor ford KA
ten motor ja ,ale hlavne jamaka celkom dobre pozname..
takže mazalo a nemaže, alebo nemazalo a nemaže?
takže mazalo a nemaže, alebo nemazalo a nemaže?
- stan
- Junior
kedze pod veko ventilov ide tesnenie tak asi mazalo, aj mechanik to tak vysvetloval, ale ked to vycistil a nastavil nastartoval tak vravel ze to nemaze, kukol dovnutra nalievacieho hrdla a bolo suche na tom aute bol olej meneny asi tak pred troma rokmi tym sa majitel netajil ze udrzba ziadna, mozno to ani nie karbon ma to "110t/km" ale v taliansku to mala zena a aj u nas, v kazdom pripade ten olej dozrej ako stare vino a mal konzistenciu zelatiny, teraz som nasiel nejaky produkt na olej posta http://olejposta.sk/r_2404.html
-
- Test driver
viem čo popisuješ...ked ešte mazalo, neklepali zdvihatka? podla mna by bolo lacnejšie zhanat cely motor novy (iny) kedže je do neho, aspon k vačke a zdvihatkam (ktore su veelmi citlive na mazanie pristup fakt na h..,alebo teraz do neho niečo liat prečistovat ho a pod (2 roky dozadu som zohnal motor za 5 tis, osobne by som šiel tou cestou
- stan
- Junior
hej klepali, teraz po nastaveni neklepu, s tym motorom si ma celkom vydesil, vsetky ventily boli volne, ked to bolo rozobrate neda sa povedat ze by boli suche, auto taha dobre, spotreba 5,5l nedymi, myslis ze tym preplachom nieco pokazim ? ako by sa prejavilo k.o. motora ?
-
- Test driver
je to super motor, ale vyžaduje pravidelnu urdžbu, mam dost strach,že už je načaty
samozrejme vole vymezit idu, ale ak je už načata vačka (prva odchadza,ked motor nedostatočne maže) tak ti garantujem,že sa klepanie tak do 1000km vrati..
naprd je,že sa k nej dostaneš len zospodu, čo znamena cely motor von.
otazka skor znie, či ma cenu teraz laborovat (odkarbonovavat, stale platit tesnenie pod hlavou, potom ho vyberat, rozoberat, zistit, že je k.o vačka, zdvihatka, kanaliky )
fakt tak na dialku tažko radit, ale ak je tam ta želatina a jazdilo sa na nej, tak podla mna konečna a radšej kupit uplne iny motor, ale možno sa aj mylim, tvoj mechanik by mal vediet viac, videl to, ja nie..
ale ved skus dat ten motor flush, potom zase novy olej, filter..a potom sa modli,že to povolilo..hladal by som iny motor
samozrejme vole vymezit idu, ale ak je už načata vačka (prva odchadza,ked motor nedostatočne maže) tak ti garantujem,že sa klepanie tak do 1000km vrati..
naprd je,že sa k nej dostaneš len zospodu, čo znamena cely motor von.
otazka skor znie, či ma cenu teraz laborovat (odkarbonovavat, stale platit tesnenie pod hlavou, potom ho vyberat, rozoberat, zistit, že je k.o vačka, zdvihatka, kanaliky )
fakt tak na dialku tažko radit, ale ak je tam ta želatina a jazdilo sa na nej, tak podla mna konečna a radšej kupit uplne iny motor, ale možno sa aj mylim, tvoj mechanik by mal vediet viac, videl to, ja nie..
ale ved skus dat ten motor flush, potom zase novy olej, filter..a potom sa modli,že to povolilo..hladal by som iny motor
- stan
- Junior
tak skusim to najprv s tym preplachom a budeme sa modlit, ked pojde do vecnych lovist tak snad teraz ked uz davaju srotovne tak sa najde aj lacnejsi motor
, btw aky motor by sa tam dal napchat okrem povodneho, ale bez nutnej vymeny kabelaze , proste vybrat a dat tam nieco modernejsie bez rozsiahlej upravy

-
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Neviem ci len tak ale v UK tam tlacia aj 1.7VTEC z Pumy 

-
- Test driver
stan: su 3 druhy endury 1.3 , rozdiely poznaš podla veka ventilov(ty maš tuším čierne, potom je červene a modre) snad som nepoplietol,líšia sa výkonom, fakt teraz len z hlavy nechce sa mi to hladat ale tuším ta najnovšia mala 55KW,
mali by ti tam ist všetky,su totožne, len sa líši olejova vana pre verziu s klimou a bez, ale kedže maš stary motor, tak ani toto nieje problem prehodit
možno ta desí varianta ineho motoru, ale nakoniec zistiš (ak bude poškodeny ten stary) že je to najjednoduchšia, tak najlacnejšia varianta
mali by ti tam ist všetky,su totožne, len sa líši olejova vana pre verziu s klimou a bez, ale kedže maš stary motor, tak ani toto nieje problem prehodit
možno ta desí varianta ineho motoru, ale nakoniec zistiš (ak bude poškodeny ten stary) že je to najjednoduchšia, tak najlacnejšia varianta

- stan
- Junior
tiez som to pocul, ale to je pre zenu 

- stan
- Junior
ja mam ciernu, ci ma desi ? hej, lebo tie peniaze som mohol investovat do focusa, ale hadaj sa so zenou chcela to auto a ani moje upozornenia nebrala vazne, je pravda ze to bolo asi najlacnejsie ka co sme nasli a nebolo burane a ma klimu
-
- Test driver
ok skuste tie flashe, ale podla mna ak je auto ok (čo sa mi zda u toho ročníku dost nepravdepodobne,hlavne korozia) tak by som zohnal nejaky novy otor niekde z roku 2000 a vyššie a mate super auti za par korun (inak ma napada,že asi vedeli,prečo tu cenu davali taku ako davali)
nieje to 1st edition?

nieje to 1st edition?
- stan
- Junior
jasne ze vedeli, aj ja som vedel ze auto co dlho stoji, tak mozem ocakavat ze hadice a podobne veci sa budu porucat, ale sused ma tu 37kw a ma spotrebu 10l, inac je bez hrdze, moj focus bol uz 3x na opravu v ramci zaruky a ta mala kacka nic ani v okoli nadrze , co som si u inych ka-ciek vsimol
- pbjun
- Test driver
Hele pokud nemaze tak zezadu motoru je nastaveni tlaku olejoveho cerpadla - dokonce nekdy odchazi je tam takova pruzinka s kulickou a ven vede jenom sroubek a tim kdyz pootocis tak bud pridas nebo uberes tlak oleje. Motor mela mati ve fieste a toto sme resili taky. Nakonec jsme presli na olej 5W40 a byl pokoj uplne - ale je treba prvni dve nebo tri vymeny kratsi jelikoz se muze uvolnit bordel v motoru...
-
- Nováček
Zažil jsem u tohoto motoru, že také nemazal a po vymontování vany jsme z toho škrabali špachtlí usazeniny, včetně zacpaného sítka. Není to tolik práce a možná by to stálo za zkoušku. A potom jak píše "pbjun" pár častějších výměn oleje.
FoFo II, 1,8 TDCi, 4/2006, jeansblue