Při vyřazení rychlosti se drží volnoběh až 2000ot/min
-
Při vyřazení rychlosti se drží volnoběh až 2000ot/min
Dobrý den.Chtěl bych vás poprosit o radu protože nemám s Fordem žádné zkušenosti.Tento týden si jdu pro Focusa 1.8 16V z roku 1999,už na něj mám zaplacenou zálohu,píši vám právě proto.Když jsem se v něm vezl tak při vyřazení rychlosti se někdy(ale většinou) otáčky na volnoběh drželi kolem 1000-1500 ale stalo se,že se zasekli i u 2000 a až po chvilce při jízdě s vyřazenou rychlostí otáčky spadli nebo jsem to skoušel když jsem uplně zastavil.Když se kola přestanou točit tak otáčky hned spadnou na svůj normál.Když jsem to říkal prodejci(který se jevil jako solidní pán v nejlepších letech co ví co mluví a který říkal že se dovozem fordů živí už skoro ke 20 letům) odpověděl mi že kvůli tomu volal kdysi do authorizovaného servisu Ford v Brně a tam mu na to odpověděli,že toto dělají pouze motory 1.8 16V které si těmito zvíšenými otáčky při jízdě s vyřazenou rýchlostí vyrovnávají tlak kdesi na servu nebo kde ale to už bych opravdu lhal co řekl za součástku ale zminil se o volnoběžném ventilu a to rěkl že kdyby to dělal jiný motor než 1.8 tak to dělá právě tento ventil který je vadný.Chtěl bych se vás zeptat jestli by jste mi mohli říct vaše zkušenosti.Máme v práci 1.6 a to vím že tento problém měl taky.Děkuji za vaše rady a peníze které mi ušetříte
).Díky moc

- Jemar
- Zkušený
Re: Při vyřazení rychlosti se drží volnoběh až 2000ot/min
Většinou to dělá špatný volnoběžný ventil, nebo praská hadička podtlaku. Méně častá je závada na potenciometru škrtící klapky, netěsnost škrtící klapky, špatný snímač teploty motoru.
Čti tady, tady, tady, nebo tady. je to poměrně častý problém, zvlášť u 1.8.
Čti tady, tady, tady, nebo tady. je to poměrně častý problém, zvlášť u 1.8.
Naposledy upravil(a) Jemar dne 29.03.2009 21:58, celkem upraveno 1 x.
-
- Test driver
Re: Při vyřazení rychlosti se drží volnoběh až 2000ot/min
Příště to chce hledat
Nevím jestli tam najdeš odpověd, ale mužeš se zeptat přímo tam!
[klikni]
s křížkem po funuse

[klikni]
s křížkem po funuse

-
- Test driver