Vybitá baterie vs. svítící kontrolky ABS ASR dobíjení
- MilanV
- Nováček
Vybitá baterie vs. svítící kontrolky ABS ASR dobíjení
Zdravím profíky, měl bych takový malý dotaz. Situace následující, focus stojící tak měsíc venku bez ježdění má vybitou baterii, před tím vše ok. A teď když se přes kabely nastartuje tak svítí dobíjení, ABS a ASR. Svítí pořád i po opakovaném nastartování i když baterka už asi je trochu dobitá, protože už to naběhne samo. Slyšel jsem cosi o řídící jednotce, kterou to může být a je potřeba ji nějak přemazat či co.
No prostě je vidět že jsem "profík", tak budu vděčný za info.
díky
Milan
No prostě je vidět že jsem "profík", tak budu vděčný za info.
díky
Milan
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Pokud byla baterka úplně vybitá delší dobu, tak to ve skutečnosti bylo, jako by byla baterka odpojena. Po odpojení baterky na určitou dobu (někde na fóru je to popsáno) se provede restart řídící jednotky. Ta si při krátké jízdě ošahává motor a přestavuje se z nouzového do optimálního režimu. To, že svítí některé kontrolky bude způsobeno nízkým napětím v palubní síti. Já osobně bych nejprve baterku mimo auto nabil. A po jejím nabití bych auto projel podle návodu, který je někde na fóru. Pokud je baterka starší a je delší dobu ve stavu pod 50% nabitím, dochází u ní k sulfataci. Je to prakticky nevratný děj. Sulfatace se dá někdy odstranit speciálním nabíjením, ketré může trvat i 1-2 týdny.
- hide
- Pokročilý
- Ahmed
- Test driver
Zkontroluj si dobijeni, pripadne dobij baterku a uvidis. To nastavovani delat nemusis, auto by se melo behem prvnich 8km po pripojeni nastavit samo - muze to jet nejak divne, skubat, zdechat, atd. Existujou i nejake navody, diky kterym to udelas behem par minut - jako treba drzet motor chvili v urcitych otackach, atd., ale to je jenom pro to, abys to nemusel projizdet.MilanV píše:No mě jde spíš o to jestli po vybitý baterce tyhle kontrolky můžou zůstat svítit a myslím nejen chvíly, nebo jestli si může taková závada "vystát" na fleku
- MilanV
- Nováček
No já už bych to dávno otestoval nebo dal do servisu, tady jde o to že to dělá člověkovi od kterýho to chci koupit, tak právě zjišťuju co by to mohlo být, než to dá do kupi. To dobíjení tomu rozumím, a ty kontrolky ABS a ASR můžou taky souviset s tím podpětím, nebo to může být nějaká zarezlá závada na brzdách?
- Ahmed
- Test driver
-
- Junior
No, me bylo kdysi receno, ze kdyz je takovy nejaky vetsi problem, tak je pak treba provest vymaz registru zavad, jinak ze to porad sviti, i kdyz uz je baterka pripojena a dobita. Ale mam to z druhe ruky...MilanV píše:No já už bych to dávno otestoval nebo dal do servisu, tady jde o to že to dělá člověkovi od kterýho to chci koupit, tak právě zjišťuju co by to mohlo být, než to dá do kupi. To dobíjení tomu rozumím, a ty kontrolky ABS a ASR můžou taky souviset s tím podpětím, nebo to může být nějaká zarezlá závada na brzdách?
Ford Focus 1.8, combi, panther black, '03
- Konopka
- Nováček
uvedený úkaz - asi po hodině jízdy začaly nepravidelně blikat, či déle svítit kontolky dobíjení a ABS - se mi stal minulý víkend. V tomto režimu auto opravdu nedobíjí a tak díky rožnutým světlům se docela brzy vytluče baterka. Po nastartování kabelama se zase dobije ... a cyklus se opakuje - vážně nevím , co s tím
(1,8 TDCi Combi, 2001)

(1,8 TDCi Combi, 2001)
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Hlídat a zkontrolovat dobíjení. Chyba může být v kabelech, v kartáčích alternátoru nebo v řídící elektronice.Konopka píše:uvedený úkaz - asi po hodině jízdy začaly nepravidelně blikat, či déle svítit kontolky dobíjení a ABS - se mi stal minulý víkend. V tomto režimu auto opravdu nedobíjí a tak díky rožnutým světlům se docela brzy vytluče baterka. Po nastartování kabelama se zase dobije ... a cyklus se opakuje - vážně nevím , co s tím![]()
(1,8 TDCi Combi, 2001)
- Ahmed
- Test driver
Mi zase mechanik rikal, ze to auto neni blbe a pokud se zavada neopakuje, tak ji to po urcite dobe smaze samo. A ze ani po odpojeni a pripojeni baterky by to zavady smazat nemelo, ale to si uz nejsem jisty.swm píše:No, me bylo kdysi receno, ze kdyz je takovy nejaky vetsi problem, tak je pak treba provest vymaz registru zavad, jinak ze to porad sviti, i kdyz uz je baterka pripojena a dobita. Ale mam to z druhe ruky...