Pocul som o takom zariadeni, ktore sa montuje na privod paliva. Je to nieco magneticke, vraj to nejako rozklada benzin ci co a potom ma auto nizsiu spotrebu. Moc tomu neverim, ale asi to skusim.
Dalej som pocul, ze sa da preprogramovat riadiaca jednotka tak, aby vstrekovala omnoho menej paliva, teda reakcia na plyn na hovno, aj vykon vyrazne klesne, ale zase to menej zerie. Toto sa mi uz zda realne.
Dalsia vec, co ma napadla, je prejst na 15" Michelin Energy Saver. To by uz realne malo znizit spotrebu, takze od tohoto kroku ocakavam najviac. Dufam, ze mi to znizi spotrebu aspon o 1 liter. A okrem toho tie 15" asi prinesu komfort do auta, tesim sa na to

Chcel by som sa este naucit vypinat motor na krizovatkach, aby mi to zbytocne nezralo. Ono sa to nezda, ale deci k deci a je z toho liter. Podla vsetkeho by to malo fungovat.
No a este jedna riadna spekulacia, za ktoru ma asi zabijete, ale... volakedy som jak idiot tankoval V-Power Racing, potom som presiel na V-Power, teraz som si to uvedomil a tankujem len obycko 95 oktanovy, zatial ale stale na Shelke. No a rozmyslal som na Jurki, predsa len maju nizsie ceny. Toto by sa este dalo. Ale mna napadla este jedna vec. Su aditiva do paliv, ktore zvysuju oktanove cislo paliva. Rozmyslam nad tankovanim v Madarsku, ze by som tam daval 91-ku a potom aditivami zvysoval oktanove cislo na 95. Myslite, ze je to blbost ? Podla mna sa to oplati, clovek usetri kopu prachov.
Celkovo by som prijal znizenie spotreby aspon na tych 7-8 litrov, inak asi budem nuteny auto predat a kupit nieco mensie s dieselovym motorom (pokukavam po Fabii 1.4 TDI). Lebo tolko prachov co pcham na benzin, to je neskutocne. Snazim sa jazdit pomaly, zbytocne netlacit na plyn, ale neda sa to. Motor uz podtacam, len aby nesiel do otacok, uz som aj nasavanie trocha priskrtil, nech si to neberie vzduchu kolko len chce, ale nic nepomaha, musim na to ist tvrdsie.
Co si myslite, islo by to ?