Kde koupit opravný lak?
- hape
- Junior
Kde koupit opravný lak?
Čauky, chci se zeptat, kde jste koupili opravný lak (lakovou tužku) k opravám drobných ťukanců v laku? Jsem z okolí Ostravy a v Ostravě ve Fordu Malý a Velký mi řekli, že ford nic takového nevyrábí.
Prosím o radu.

- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Vídával jsem je prodávat na některých benzinkách. Jediná nevýhoda je, že jsou většinou označeny barevnou stupnicí RAL. Nastávají dvě možnosti:
1) buď si zjistím značení RAL, které je nejbližší speciálnímu značení barev Ford
2) nebo s i nechám do malé lahvičky namíchat přímo svou barvu, jak psal romanm. Vyjde to sice cca 2x dráž (záleží, jak velkou lahvičku romanm dostal), ale měla by to být ta přesná barva
1) buď si zjistím značení RAL, které je nejbližší speciálnímu značení barev Ford
2) nebo s i nechám do malé lahvičky namíchat přímo svou barvu, jak psal romanm. Vyjde to sice cca 2x dráž (záleží, jak velkou lahvičku romanm dostal), ale měla by to být ta přesná barva
- Jasio
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- Ahmed
- Test driver
Re: Kde koupit opravný lak?
Nech si namichat. Do Fordu v Ostrave ani nejezdi, to neni Ford, ale banda cuckaru. Jak jeden, tak druhy.hape píše:Čauky, chci se zeptat, kde jste koupili opravný lak (lakovou tužku) k opravám drobných ťukanců v laku? Jsem z okolí Ostravy a v Ostravě ve Fordu Malý a Velký mi řekli, že ford nic takového nevyrábí.Prosím o radu.
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Mi namichali v lakovne od krizovatky v Lubine na Koprivnici kousek vpravo. S barvy Fordu je to docela veda. Bez kontrolnich barevnych karticek ani ranu. Kdyz budes hledat, tak jsem to tu nekde popisoval. Za 280,- Kc mi to dali do 0,4l spreje.petpol píše:Taky by mne zajímala nějaká dobrá lakovna, kde by namíchali skutečně přesnou barvu. Potřeboval bych lehce ošetřit oděr, který mi udělal nějaký blb na blatníku když vyjížděl z parkoviště.

- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- petpol
- Nováček
Měnil jsem kryt zrcátka, Ford si vzal barvu a světe div se ona to byla evidentně tmavší což uznal i technik, kterého jsem následně přivolal. Napodruhé se to již podařilo trefit přesně. Tak si myslím, že někde ten odstín v databázi oprav už je zanesen a zkusím to nejdříve ve Fordu, který je blízko . Pak fouknu trochu na kapotu z vnitřní strany a uvidím.Hurvajs píše:Koupil jsem to ve Fordu za 260,- Kč, je to originál ford přesně pro mojí barvu. Neměli to skladem, tak si vzali VIN a do 14 dnů to tam bylo.
- roberto
- Junior