Zvuky a vibrace
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Zvuky a vibrace
Všiml jsem si nepříjemné věci.Při neutrálu a běžícím motoru se z motorového prostoru ozývají nepravidelné vibrace.Zkoumal jsem odkud jsou a došel jsem ke klínovému řemenu.Jako kdyby to dělaly ty kladky nebo co...Nemýte s tím někdo zkušenost???Při jemném přidání plynu vibrace a zvuk zmizí.... 

-
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zvuky a vibrace
Kóťa: Už jsem ti odpovídal u bratrů slováků. Prostuduj si tohle téma: http://forum.fordclubs.org/viewtopic.ph ... sc&start=0
Hlavně to nepolívej žádným olejem ani ničím podobným, nejen že si zasereš celý motor, ale i zničíš řemen.
Hlavně to nepolívej žádným olejem ani ničím podobným, nejen že si zasereš celý motor, ale i zničíš řemen.
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Díky za radu...Už jsem to pročítal.Je fakt,že pokud jsem zapnul klimu,tak mi ty vibrace přišly silnější.
Takže co?Mám v řiti tu napínací kladu a ostatní?Tak zajet do sevisu,ať to poslechnou a co nechat vyměnit?Na čem trvat?Je nutné vše nebo jen něco?Do bude docela ranec.....nepříjemný
Takže co?Mám v řiti tu napínací kladu a ostatní?Tak zajet do sevisu,ať to poslechnou a co nechat vyměnit?Na čem trvat?Je nutné vše nebo jen něco?Do bude docela ranec.....nepříjemný

-
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Mě to měnil šikovný garážník, vzal čtyři kila. Měnil jsem ten tlumič vibrací (takový ten trojúhelník s pérem) a řemen, dal jsem kratší Contitech , jak doporučují na svých stránkách. Vše najdeš v tom vlákně. 3700 kladka a 500 řemen + práce, tak nějak počítej.
Pocity asi takové. Po studeném startu (po nočním stání) to parkrát zavibruje, než se natlakuje hydraulika v napínáku, potom už klid.
Pocity asi takové. Po studeném startu (po nočním stání) to parkrát zavibruje, než se natlakuje hydraulika v napínáku, potom už klid.
-
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Někdo ještě uvádí, že je dobré vyměnit kolo na klice. Já ho ale neměnil, přišlo mi, že za 40tkm nemůže být opotřebované na výměnu, ale spíš jen zajeté.
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Dobře,zatím dík.Snad to zítra stihnu se tam otočit,ať na to mrknou....
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsme to dnes s mechanikem poslechli a přišli jsme opravdu ke kledkám.se mu nezdála ta co je nejvýš posazená.Resp.ta na kterou nejsnáze sáhneš.Při spuštění klimatizace byl zvuk ještě znatelnější.Pokud bych do toho chtěl jít,tak prý odstrojit a jednotlivé kladky zkontrolovat.Co bude špatné,tak vymněnit a mělo by to šlapat,ale na 100 procent mi to neřekne.Jasně,že před opravou by dali nějaký cenový rozpočet....Ř9kal,že nějaká ta kladka kolem 2500....,tak si myslím,že by to celé i s řemenem bylo nakonec kolem 4000kč.Docela dost
Jinak to prý ničemu nevadí...jen tomu mému uchu

Jinak to prý ničemu nevadí...jen tomu mému uchu

-
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Poslední zprávy ze servisu Ford jsou, že je nutné to kolo vyměnit za nové, které je inovované a navíc přesně vyvážené. Takže měnit napínák, řemen a řemenici kliky.pava píše:Někdo ještě uvádí, že je dobré vyměnit kolo na klice. Já ho ale neměnil, přišlo mi, že za 40tkm nemůže být opotřebované na výměnu, ale spíš jen zajeté.
-
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Rozpočet:pava píše:Poslední zprávy ze servisu Ford jsou, že je nutné to kolo vyměnit za nové, které je inovované a navíc přesně vyvážené. Takže měnit napínák, řemen a řemenici kliky.pava píše:Někdo ještě uvádí, že je dobré vyměnit kolo na klice. Já ho ale neměnil, přišlo mi, že za 40tkm nemůže být opotřebované na výměnu, ale spíš jen zajeté.
napínák cca 3700,-
řemen cca 600,-
řemenice kliky cca 4500,-
práce 1 hodina 450 - 500,-Kč
- jama
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
jojo kluci tak tento rusimvy moment poznam aj ja ...ten rachotivy zvuk je des, a casom sa zhorsuje, ale bol som vo forde a vraveli ze do 6000kč by mi to spravili , ale že je to na mne, pretože sa s autom nic nedeje a nicomu to prakticky nevadi okrem ludskeho ucha... ze je normalne ze si to ludia nechavaju spravit az ked im to to ide uz moc na nervy
.... ja myslim ze uz som si na to zvykol
...ale nie, jednou to necham spravit, ale nie hned teraz 

FORD Mondeo KOMBI, 2.0 TDCi , 96Kw, 6-ti kvalt, GHIA X, 2005

- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Tak to jste mi vzali vítr z plachet...V pondělí jdu do sevisu...odstrojí to a brnknou co vše je potřeba vyměnit.Pokud by to bylo za 5-6000,tak na to z vejšky prdim... To je zase fordí věc.Máme to každej,tak asi máme štěstí na takovou ojedinělou závadu 

-
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Taky jsem si myslel, že je to jen o nepříjemném zvuku, ale to hrkání zesiluje, napínací kladku to postupně unaví tak, že přestane plnit svoji funkci a řemen se uvolní, kdy hrozí spadnutí či přetržení. Takový řemen zamotaný v kompresoru klimatizace, nebo mezi řenmenicí a klikovou hřídelí je dost nebezpečná věc a případná oprava se může hodně prodražit. Druhá věc je, že to hrkání namáhá ložiska agregátu příslušenství. Nejen kompresoru klímatizace, ale i alternátoru. Můj názor je jednoznačný, opravit a zbavit se toho jednou provždy. Berte to tak, že tohle máme místo rozvodů.
- jama
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
pava: ako ja nie som proti oprave, ale ak to nemusi byt hned (teda podla troch ford servisov) tak este chvilku vydrzim. a ako si myslel toto : "Můj názor je jednoznačný, opravit a zbavit se toho jednou provždy." myslis ze po vymene to uz bude o.k. navzdy? ze je to v podstate len vada pri vyrobe a ak to vymenis za to nove,upravene tak to uz bude forever?
FORD Mondeo KOMBI, 2.0 TDCi , 96Kw, 6-ti kvalt, GHIA X, 2005

-
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Jestli forever nevím, ale cca 70-100 tkm by to vydržet mělo. Poptám se ve Fordu, jak půjdu měnit tu řemenici.
- Rumcajs1
- Test driver
70tis. není zrovna forever, ale cca rok a půl 

Mondeo MK4 .. 2009, Titanium S, 2.2 TDCi, 129 kw, kombi
Focus MK2 ...... 2005, 1.6i 85 kw, kombi
Focus MK2 ...... 2005, 1.6i 85 kw, kombi