Výměna čelního skla - zkušenosti

Moderátor:phofy
ybuba
Pokročilý
Pokročilý

Výměna čelního skla - zkušenosti

Příspěvek od ybuba » 02.05.2009 22:00

Už jsem to tu zmínil dříve, téma je ovšem už zamknuté. Přesto se chci podělit se svými zkušenostmi, proto nové téma :idea:

Měl jsem nepříjemnou zkušenost s odlétnutým kamenem, a co čert nechtěl, terefil zrovna moje sklo :evil: Bohužel nemám připojištění, takže mi zbývaly dvě varianty, buď si najít "viníka", nebo si to pěkně zaplatit ze svého. Samozřejmě jsem druhou varinatu ihned zavrhnul :lol:

Přes SZ jsem dostal spoustu tipů, které na první pohled vypadaly schůdně, ale nakonec jsem je musel postupně vyloučit:
- např. opsat SPZ nějakého kamionu a nahlásit to na Policii pro vystavení nějakého dokladu pro jednání s pojišťovnou - absolutně nereálné, bez "souhlasu" viníka o způsobení škody mi žádný papír nedají, resp. pojišťovna mi to neuzná;
- nebo nechat si už poškozené sklo dodatečně připojistit "na dálku" bez ověření aktuálního stavu - u svojí pojišťovny (Generali) jsem nepochodil a vím, že i jiné pojišťovny většinou chtějí před připojištěním sklo fyzicky vidět (tady by to sice šlo s některými pojišťovnami řešit, ale je to na "dlouhé lokte" a já potřeboval sklo vyměnit co nejdřív), takže zase nic.

Nakonec jsem to vyřešil cestou nejmešího odporu, v práci u známého, který jezdí služebním autem jsme se dohodli, že to napíšeme na něho a bylo vyřešeno :wink: Stálo mě to dva dny lítání po pojišťovně a likvidátorovi škod, ale nakonec byly všechny papíry vyřízeny a já mohl nechat konečně sklo vyměnit. Den jsem sice byl bez auta, ale ušetřil jsem rovných 10 300,- Kč (sklo + lepidlo + práce).

Hned v pondělí si jdu sklo připojistit, tímto jsem se dokonale poučil :oops: :idea:
Ford Focus Combi II, 1,6 benzín + LPG (74 kW), 6/2006, Blue Tonic
Obrázek

zirafak
Test driver
Test driver

Re: Výměna čelního skla - zkušenosti

Příspěvek od zirafak » 03.05.2009 09:16

No,neviem ci je toto fajn napad,lebo je to podvod/aj ked to ludia bezne robia/,ale ako "super"napad a navod pre ostatnych to ozaj nevidim :|

MobyDick
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MobyDick » 03.05.2009 09:28

služební auta toho snesou :mrgreen:
FORD FOCUS 3dv. 2.0l 96 kw r.v 98
Obrázek
Obrázek
Obrázek
galerie
Obrázek

ybuba
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od ybuba » 03.05.2009 13:43

No podvod je myslím silné slovo. To neměl být žádný návod, pouze sdělení mojí zkušenosti, každý ať si podobné věci řeší podle sebe.
Kdybych si auto poškodil sám a takto to řešil, tak neřeknu ani popel, ale realita byla zcela jiná, že :!: To, že mě na Policii poslali k šípku i přesto, že jsem jim uvedl viníka (kolega spolujezdec mi stačil zapsat jeho SPZ, čas i místo) mě donutilo to vyřešit jinak. Na co potom platíme zákonné pojištění, aby si měly pojišťovny z čeho stavět luxusní pobočky a odměňovat své zaměstnance :?: Toto podporovat nebudu ani náhodou :!: Navíc v tom byl ještě jistý nevyřešený dluh, protože mi právě někdo, kdo jezdí se služebním autem, udělal pěkný zásek dveřmi na našem porkovišti, takže je to teď 1:1 8) :wink:
Obrázek

zirafak
Test driver
Test driver

Příspěvek od zirafak » 03.05.2009 14:26

no tak to je fakt pekny dovod. :roll: a zaujimave,ze si to predtym nespomenul.fakt navod a skusenost ako sa patri :cry:no a zakonne platis uplne pre nieco ine,ale ty to mas viditelne popletene kolega :wink:

KUTY

Příspěvek od KUTY » 03.05.2009 15:41

ybuba: viacmenej s tebou suhlasim - mozes mat aj cislo ponoziek vinnika, no ked to on nenahlasi na svoju poistovnu, nemas sancu uspiet, ze ti tam a tam sposobil skodu...je tam fest diera v zakone (plnenie poistenia z povinneho)

zirafak: dnes je doba, ked ty neoj..s ostatnych, oni oje.u teba...je to krute ale je to tak...kazdy hlada cestu najmensieho odporu a najmensieho zla, preto sa ybubovi necudujem, ze to riesil (podla teba) podvodom...podvod to nie je, len sa faktura s peniazmi vyda inou cestou...

preto trebars u nak. centier parkujem co najdalej od vstupu kde je minimum aut resp. ziadne
(nie ako lenivi cesi az pri vstupnych dverach) pretoze natahovat sa s niekym, ze mi poskriabal dvere nema zmysel...mam spoluucast 2%...k comu to je, radsej tymto veciam predchadzat ako riesit...

spigot
Test driver
Test driver

Příspěvek od spigot » 03.05.2009 16:22

Kutac: mas pravdu ze je takato doba, zial. Ale stale to nemeni nic na skutocnosti. Suhlasim so zirafakom!
Myslim, ze kazdy vie o takychto veciach svoje. A nie je sa cim chvalit.
Vzdy sa snazim brat max. ohlad aj na ostatnych (ostatne auta) okolo seba, je to len na skodu, ale som taky.
Je: Skoda ST: Fabia 1,4 16V white devil
Bol: Ford Focus II Sedan, r.v. 2005, 1,6 74kW | Obrázek
Obrázek Obrázek
Obrázek

zirafak
Test driver
Test driver

Příspěvek od zirafak » 03.05.2009 16:37

spigot pochopil,o co mi islo :wink:

ybuba
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od ybuba » 03.05.2009 18:28

V podstatě jste vystihli to, co jsem chtěl vyjádřit. Kdyby nebyl každý posera a přiznal vinu, tak se způsobené škody zaplatí z povinného ručení (proto ho taky platíme, pokud se nepletu :!: :idea: ), jistě, člověk ale přijde o bonus. Chtěl bych vidět ostatní v podobné situaci, sklo rozflákané, blikat a troubit můžeš jak chceš a stejně ti nikdo nezastaví :evil: V žádném případě jsem se nechtěl ničím chlubit a opakuji, že to neměl být žádný návod pro ostatní. Tečka :!:
Obrázek

KUTY

Příspěvek od KUTY » 03.05.2009 18:34

tak moment, jedine o co islo ybubovi bolo to, ze kedze nemal vinnika, chcel cim menej zaplatit...to nema nic spolocne s tym, ze sme ohladuplni voci ostatnym...ak mi niekto toto spravi (sposobi mi skodu a aj ked mam jeho SPZ, typ auta apod. nenahlasi sam na svojej poistovni), seriem na nejake postupy atd. a zistujem ako to najlacnejsie spravit...vy ste ini ???

NEVERIM !!!

a trosku nerozumiem zirafakovi, ked pise, ze si ybuba pletie povinne...ak by to bolo rozumne spravene, tak z toho by to ybubovi bolo hradene - ale ak sa vinnik sam nenahlasi, povinne je ti na hovno...ybuba cakal, ze sa to cvakne z povinneho toho vinnika..a na bonusy ja osobne kaslem, dostal som pri podpise maximalne takze je z coho cerpat. TECKA.

ybuba
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od ybuba » 03.05.2009 19:13

KUTAC díky, je vidět, že jsi to přesně pochopil o co mi šlo :wink: :idea:
Znovu (a doufám, že naposledy) TEČKA :!:
Obrázek

zirafak
Test driver
Test driver

Příspěvek od zirafak » 03.05.2009 19:13

no jasne,ze sa vinnik nenahlasi,ked ho dotycny neoslovil,ze mu sposobil skodu.
kludne bodkujte,ale stale mi unika,co bolo cielom tohoto prispevku :roll:

ybuba
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od ybuba » 03.05.2009 19:24

Ach jo, tak jako ve škole, znovu a lépe ... :idea: Nevím jak více na viníka upozornit, když na něho člověk troubí a bliká :?: Předjet ho bohužel nešlo a pokud by se mi to přesto povedlo, jak ho zastavit :?: Brzdit před ním a nechat si buď napálit zadek nebo pak od něho přímo ciferník - no nejsem sebevrah. A pak, když Ti ani Policie nepomůže, nevím co víc pro to udělat, rád si nechám poradit :idea:
Cíl je doufám zřejmý, vyvarovat se podobné nepříjemné zkušenosti a raději jí předejít - tedy nechat si připojistit čelní sklo :!:
Obrázek

PedroH
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PedroH » 03.05.2009 19:35

Mám dvě "negativní" zkušenosti.
Příběh první: Jel jsem ještě se starou škodovkou 120 L a od protijedoucího vozidla odlítl kamínek a rozbil přední levé světlo. V té chvíli ani náhodou není v silách řidiče a spolujezdce si všimnout SPZ protijedoucího vozidla, dokonce jsem ani nevěděl, co to bylo za auto - prostě šok byl takový, že jsem měl co dělat, abych zastavil a podíval se, co se vůbec stalo. Na PČR mi řekli (to bylo ještě v roce 1998), že můžu počkat na dopravku cca 5 hodin pokud chci, ale nedoporučují, že taky nemusí přijet, protože taková škoda je pro ně malá...Ponaučení: světlo jsem si opravil sám (vyměnil za náhradní) a policii nevolal, neznaje viníka by stejně nikdo peníze mi jako poškozenému nezaplatil.
Příběh druhý: Už s Fofo jsem jel (jsa osvícen jsem měl připojištěné čelní sklo) za nákladním autem, ze kterého evidentně odlétávaly kamínky. Jeden z nich trefil čelní sklo pod levým stěračem a okamžitě byl pavouk na světě. Dotyčného jsem sice zastavil, ale jeho reakce byla naprosto šokující. "On nic neprovedl, jemu nic z auta nelétá a ať mu dokážu, že kamínek odlétnutý za jeho autem mi rozbil čelní sklo". Snažil jsem se mu promluvit do duše stylem, že poctivost je vlastnost králů a on jako král silnic by poctivost měl mít na předním místě žebříčku hodnot, ale vysmál se mi a odjel. Dál jsem to neřešil, páč jsem měl připojištěné čelní sklo. Ponaučení: když už někoho zastavíte, tak se vám vysměje do obličeje a stejně mu nejste schopní dokázat, že to bylo od jeho auta - dotyčný vše popře a odjede. Připojištění čelního skla je jediné rozumné řešení, aby člověk nemusel platit tisíce a být ponižován na silnici viníkem škody.
Ford Focus 1,8 tddi 09/2001 facelift 2002. hatchback, stříbrný
Obrázek

Žij tak, abys toho později nelitoval!
Když tě někdo žádá o pomoc, neodmítej - nevíš, kdy ty budeš potřebovat pomoc od někoho jiného!!!

spigot
Test driver
Test driver

Příspěvek od spigot » 03.05.2009 19:37

Chalani ja vam rozumiem, ale pochopte (ked to zjednodusim), ze "ospravedlnit" zlo dalsim zlom nie je riesenie (cestne)!
A o tom so zirafakom hovorime.
Je: Skoda ST: Fabia 1,4 16V white devil
Bol: Ford Focus II Sedan, r.v. 2005, 1,6 74kW | Obrázek
Obrázek Obrázek
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Pokec“