skrytá vada
- Honza HK
- Nováček
skrytá vada
Ahoj, po prodeji auta se na nás po cca 3 týdnech obrátila nová majitelka s tím, že autu uniká chladící kapalina a snad i dohonce větší množství oleje. Po prohlídce v servisu to prý vypadá i na prasklou hlavu.
Auto bylo při prodeji z naší strany v pořádku a ničeho jsme si nebyli opravdu vědomi. Maximálně tam byl běžný únik oleje, který nevyžadoval nějaké častější dolévání oleje. Má nárok majitelka na nás uplatnovat skrytou vadu? Děkuji za odpověd!
Auto bylo při prodeji z naší strany v pořádku a ničeho jsme si nebyli opravdu vědomi. Maximálně tam byl běžný únik oleje, který nevyžadoval nějaké častější dolévání oleje. Má nárok majitelka na nás uplatnovat skrytou vadu? Děkuji za odpověd!
1.8 16V Ghia
-
- Test driver
Re: skrytá vada
Pravdepodobne ano,lebo aj pri predaji zanovnych veci platia nejake zarucne podmienky.Bude vsak musiet ona dokazat,ze to nesposobila svojim nevhodnym,alebo nespravnym pouzivanim.
- Quickie
- Moderátor
ako može byť prasknutá hlava skrytá vada? bud bola prasknutá pri predaji alebo nebola
- misoo
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
hmm to je blba situacia, nechcel by som byt ani na jednej strane... kazdopadne ak su ludia rozumni, da sa vzdy dohodnut.
tak ma napada : da sa nejako "naschval" myslim tym nevhodne zaobchadzanie s autom, prasknut hlava motora ? ak ide o par rocne auto, tak by som to skusil vyriesit cez tzv. kulanciu, je to reklamacia u vyrobcu aj ked je auto po zaruke. ak sa preukaze, ze vada bola sposobena vyrobou, aj ked sa prejavila nieco malo po uplynuti zaruky, zvykne vyrobca reklamaciu zobrat na svoje triko. nieco take spominal kois st. ked som sa s nim bavil o predlzeni zaruky. samozrejme ak ma auto 10 rokov, tak asi nie...
tak ma napada : da sa nejako "naschval" myslim tym nevhodne zaobchadzanie s autom, prasknut hlava motora ? ak ide o par rocne auto, tak by som to skusil vyriesit cez tzv. kulanciu, je to reklamacia u vyrobcu aj ked je auto po zaruke. ak sa preukaze, ze vada bola sposobena vyrobou, aj ked sa prejavila nieco malo po uplynuti zaruky, zvykne vyrobca reklamaciu zobrat na svoje triko. nieco take spominal kois st. ked som sa s nim bavil o predlzeni zaruky. samozrejme ak ma auto 10 rokov, tak asi nie...
Naposledy upravil(a) misoo dne 16.06.2009 09:33, celkem upraveno 1 x.
-
- Test driver
unikne ti voda s chladiaceho systemu,ty ju nedolejes a jazdis dalej a mas to 

- misoo
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
predpokladam ze v takom pripade vodic musi ignorovat nejake kontrolky...zirafak píše:unikne ti voda s chladiaceho systemu,ty ju nedolejes a jazdis dalej a mas to

- Quickie
- Moderátor
inak bol podobný prípad riešený aj v lamparni na tv markíza . tiež si tam chlap kúpil auto od kolegu a po pár týždnoch pozisťoval nejaké vady. záver bol taký, že pokial podpísal kúpno-predajnu zmluvu, tak už nemôže urobiť nič. Jedine dať to na súd a všetko bude vecou dokazovania, tak ako píše zirafak
-
- Test driver
no vedmisoo píše:predpokladam ze v takom pripade vodic musi ignorovat nejake kontrolky...zirafak píše:unikne ti voda s chladiaceho systemu,ty ju nedolejes a jazdis dalej a mas to

- Quickie
- Moderátor
moj sused kupil nedavno jazdenu fobiu (starky ma cca 75 rokov) išiel niekde v lese na huby. po vydatnej prechadzke sa pobral domov. Normalna asfaltka len cez kopce. Po pár sto metroch sa mu nezdalo že auto akosi nejde a hreje sa mu voda. Na kopci musel zastať lebo mu voda vyvrela. po par minutach a doliatí vody sa vybral dalej a vsetko v poriadku. Tak som sa pýtal že čo s tým bolo...
...vraj ZABUDOL SOM PRERADIT DO DVOJKY A VYSSIE.
ake ponaučenie? možu byt aj kontrolky aj budíky. dyž je ňegdo blbé tak ani budiky nepomužou
...vraj ZABUDOL SOM PRERADIT DO DVOJKY A VYSSIE.
ake ponaučenie? možu byt aj kontrolky aj budíky. dyž je ňegdo blbé tak ani budiky nepomužou

- Honza HK
- Nováček
ano. můj názor je že k prasknutí hlavy mohlo dojít přehlídnutím nízký hladiny kapaliny v chladiči atd... Takže vina její, ale proč došlo k úniku kapaliny nevím. Nidky s tím na tom autě problém nebyl.
1.8 16V Ghia
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Ja som si to nedavno zistoval pri predaji mojho auta a podla toho co viem, tak je to tak ako pise zirafak. Ak predavajuci nebude chciet uznat vadu tak je to velmi tazke, pretoze kupujuci bude musiet na sude dokazovat, ze vada existovalal uz pri pradaji. A kedze zrejme v kupnej zmluva nic take neexistuje, tak smola.
Aj vsetky internetove portaly hovoria, ze treba auto poriadne preverit pred kupou, resp. pred podpisom zmluvy. Potom sa uz neda velmi co robit.
Neviem co je na tom pravdy (ani som si to nepreveroval), ale udajne ak kupis auto napr v rakusku, tak ziadna zaruka neexistuje...
Cital som napr prispevok, ze teta kupila auto v AAA a po mesiaci sa jej rosypala/zadrela prevodovka. Isla to reklamovat a vysledok bol, ze v prevodovke bolo malo/ziaden olej. Samozrejme, ze neuspela...
Podla mna si treba uvedomit, ze ojazdene auto sa predava za nizsiu cenu, ktora by mala odpovedat jeho stavu. Ak niekto chce 100% zaruky na neviem co vsetko, nech si kupi nove...

Aj vsetky internetove portaly hovoria, ze treba auto poriadne preverit pred kupou, resp. pred podpisom zmluvy. Potom sa uz neda velmi co robit.
Neviem co je na tom pravdy (ani som si to nepreveroval), ale udajne ak kupis auto napr v rakusku, tak ziadna zaruka neexistuje...

Cital som napr prispevok, ze teta kupila auto v AAA a po mesiaci sa jej rosypala/zadrela prevodovka. Isla to reklamovat a vysledok bol, ze v prevodovke bolo malo/ziaden olej. Samozrejme, ze neuspela...
Podla mna si treba uvedomit, ze ojazdene auto sa predava za nizsiu cenu, ktora by mala odpovedat jeho stavu. Ak niekto chce 100% zaruky na neviem co vsetko, nech si kupi nove...
Focus 5D, 2.0 Duratec, Ghia, Chill metla
Bol : Focus II, 5dv., 1.6 TDCi, 05/06, Jeans
Bol : Focus II, 5dv., 1.6 TDCi, 05/06, Jeans
- Rady
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Urcite narok nema, protoze jezdit po prodeji 3 tydny s prasklou hlavou aniz by si toho nevsimla nelze. Je mozne ze z nejakych duvodu doslo k uniku chladici kapaliny, spis bych to videl ze spatne zafungoval termostat chlazeni a tim doslo k prehrati motoru a nasledkem tohoto je praskla hlava. V tomto pripade je ale chyba na strane ridice, soucasneho majitele, ze vozidlo ihned neodstavil a dal pokracoval v jizde. Predpokladam, ze ukazatel teploty byl v poradku a tyhle udaje by podle mne sly dodatecne vytahnout z ridici jednotky.
Zrejme ted zkousi jak usetrit za opravu motoru
Zrejme ted zkousi jak usetrit za opravu motoru

- misoo
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
hej hej nieco na tom bude, minimalne si kupujuci ojazdeneho auta je povinny spravit komplet prehliadku a za nu aj zaplatit. idealne este pred podpisanim zmluvy. ale ludia setria kazdu korunu a zdaju sa im to vyhodene peniaze, tak tu to maju... 

- misoo
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
jj, potom ma napada jedine - nechat precitat nejaku historiu rozsvecovania kontroliek (ak nieco take existuje), ak sa ukaze ze v obdobi po predaji svietila nejaka dolezita kontrolka, tak neni o com...zirafak píše:...nevhodne zaobchadzanie
- Honza HK
- Nováček
ja můžu zodpovědně říct jako minulej vlastník, že tomu autu při prodeji nic nebylo!!! Co se dělo potom už nevím. Je možný, že se objevila nějaká netěsnost těsně po prodeji a utekla voda potom se stalo, že praskla asi i hlava, ale to je podle mě věc novýho vlastníka, že si to neohlídal a nechal to zajít až tak daleko. Navíc při koupi auta se podivali jenom na plast. kryty motoru a vizuelně na auto a např. pod auto se nikdo ani nepodíval!!!
Myslím si, že já tu hlavu za mýho vlastnictví naprasklou mít nemoch, abych jí to potom následně prodal se skrytou vadou.
Myslím si, že já tu hlavu za mýho vlastnictví naprasklou mít nemoch, abych jí to potom následně prodal se skrytou vadou.
1.8 16V Ghia