Nuz ja mam Mk1 vo verzii Trend. Nejake listy alebo ine odlisnosti ? To som nikdy neskumal a neviem ci sa to lisi, ale nemam pocit, ze by ano. V prevodovke sa nelisi urcite. A co sa tyka podvozku, je to odlisenie definovane v specifikacii "s vykonnym odpruzenim". Problem je, ze odpoved co to presne znamena so 100% istotou ti nevie/nechce dat nikto.
Co som zistil, tak rozdiel je urcite v pruzinach. Tato verzia je o 0,9 cm nizsia ako ostatne verzie. Ci je tvrdsia to neviem, ale aj keby "nebola" tak "je" :o) lebo ta pruzina je kratsia a pochybujem, ze by bola z maksej ocele :o) Vcelku nemozne je vypatrat, ako je to s tlmicmi. Ja som pred mesiacom riesil tento problem (vid tema Tlmice
http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... &start=435) a dospeli sme k nazoru, ze by logicky mali byt ine. Pokial by sa jednalo ale o kupu, tak ekvivalent originalov v ponuke ziadneho vyrobcu jednoducho neexistuje, nerozlisuju, nepoznaju, len bezna seria. Ostatne sucasti podvozku by mali byt zhodne. MicroCat pise rozdiel prave v polozke Zavesenie.
Co sa tyka bazaru, tam je pomoc jednoducha, staci si naliat cisteho VIN-ka a pozriet do MicroCatu. Hned zistis, ci bol Trend, ked bol novy :o) Pokial ale niekto nevedomky siahol na tlmice, tak uz to Trend nebude :o(
Ja osobne by som ale asi len na pohlad Trend nerozlisil :o) Lebo ako hovorim, ani som nevedel, ze by sa mali nejako opticky lisit. Rozdiel pri 1.6 mal byt prave len v zaveseni podvozku.
Lebo pokial je mi zname, nie kazdy Trend by mal byt prave ten sportovy. Inak povedane, to ze je tam napisane Trend, by nemalo znamenat sportovu upravu, ale len stupen vybavy. Tusim len konkretna motoricka verzia bola takato. Chcelo by to nejaky stary katalog asi :o) Lebo dost pochybujem, ze nejake dizlove kombi malo sportovy podvozok, len preto, ze malo vybavu Trend ;o) (tym nechcem samozrejem nikoho urazit)
Ostatna optika zrejme patri k beznym odlisnostiam medzi stupnami vybavy, ale nehovori o podvozku. Si myslim, teda. Okrem sedadiel este, to je fakt, predne by mali byt (su) sportove.