Cukání za studena 2.2 TDCi
- dandy
- Nováček
Cukání za studena 2.2 TDCi
Ahoj. Obracím se na vás s dotazem a zároveň s prosbou o radu. Vlastním vůz Ford Modeo Combi 2.2 TDCi 114kW r.v. 2005 a v posledních měsících řeším problém, se kterým si již nevím rady.
Každý den ráno, poté co auto naprosto bez problému nastartuji, auto při prvních metrech jízdy cuká. Je to opravdu záležitost jen několika prvních metrů (ale je to velmi nepříjemné), pak již je to v pořádku po celý den. Někdy se objeví obávaný namodralý kouř, ale není to vždy. Namodralý (a v podstatě ani žádný jiný…) kouř se pak již nikdy během jízdy neobjevuje. Toto se děje pouze když s autem není delší dobu jeto (přes noc a déle), jinak přes den se toto již neobjevuje a auto ani po delším stání nezacuká.
Naopak se ale projevuje jiná věc, která s tím podle mého souvisí, a to lehké kolísání (cca 3-5 vteřin) motoru ihned po nastartování. Při tomto svítí kontrolka baterie, ale baterií to není, to již jsem zkoušel. Pak kontrolka zhasne, motor začne běžet normálně a je vše v pořádku.
Vůz má v tuto chvíli najeto 96 000km, tankuji pouze u benzinových stanic Benzina, OMV, případně Shell a pravidelně leji při tankováni aditiva (VIF letní a zimní), kterými rozhodně nešetřím. Výkon motoru, je řekl bych, zcela v pořádku a nepociťuji jeho úbytek. Palivový filtr jsem měnil před pár měsíci (z důvodu nedostupnosti jsem byl nucen použít výrobek značky MAN namísto originálu), ale nijak to nepomohlo a v podstatě se nic nezměnilo.
Nemáte s tímto prosím nějakou zkušenost? Díky za jakoukoli radu
Každý den ráno, poté co auto naprosto bez problému nastartuji, auto při prvních metrech jízdy cuká. Je to opravdu záležitost jen několika prvních metrů (ale je to velmi nepříjemné), pak již je to v pořádku po celý den. Někdy se objeví obávaný namodralý kouř, ale není to vždy. Namodralý (a v podstatě ani žádný jiný…) kouř se pak již nikdy během jízdy neobjevuje. Toto se děje pouze když s autem není delší dobu jeto (přes noc a déle), jinak přes den se toto již neobjevuje a auto ani po delším stání nezacuká.
Naopak se ale projevuje jiná věc, která s tím podle mého souvisí, a to lehké kolísání (cca 3-5 vteřin) motoru ihned po nastartování. Při tomto svítí kontrolka baterie, ale baterií to není, to již jsem zkoušel. Pak kontrolka zhasne, motor začne běžet normálně a je vše v pořádku.
Vůz má v tuto chvíli najeto 96 000km, tankuji pouze u benzinových stanic Benzina, OMV, případně Shell a pravidelně leji při tankováni aditiva (VIF letní a zimní), kterými rozhodně nešetřím. Výkon motoru, je řekl bych, zcela v pořádku a nepociťuji jeho úbytek. Palivový filtr jsem měnil před pár měsíci (z důvodu nedostupnosti jsem byl nucen použít výrobek značky MAN namísto originálu), ale nijak to nepomohlo a v podstatě se nic nezměnilo.
Nemáte s tímto prosím nějakou zkušenost? Díky za jakoukoli radu
Mondeo Combi 2.2 TDCi 114kW Ghia X
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Re: Cukání za studena 2.2 TDCi
Ahoj,je auto za studena hlučnější?Neozývá se takové nýtování?Jak jsou na tom vstřiky?V jakém spektru otáček to cuká?
- dandy
- Nováček
Dela to pouze v nizkych otackach (do cca 1800), to znamena ihned po rozjezdu z parkovaciho mista a pak jeste chvili treba pri popojizdeni na krizovatce. Jakmile se to lehce ohreje, tak uz se to neobjevuje. Nijak extra hlucne to neni, temer stejne jako za tepla. Dela to celorocne, ale ted samozrejme o trochu vic jak se ochladilo. Vstriky by mely byt ok. Podle toho co jsem tady procital by to vypadalo jednoznacne na palivak, ale predtim to s originalem Delphi delalo take a kdyz jsem ho po vymene "rozkuchal" tak v nem zadny bordel ani vysrazeny parafin nebyl, takze mi bylo hned jasne ze filtr nepomuze a bohuzel jsem se nespletl...
- ghostx5844
- Pokročilý
A keby sa s autom nepohnes a nechas tam len neutral, aky je? Pravidelny alebo cuka s motorom? Skus nechat neutral a pomaly pridavat do takych 2000ot/min a uvidis ci bude cukat alebo nie.
Robi ti to celorocne, teda aj ked je vonku 30stupnou?
Robi ti to celorocne, teda aj ked je vonku 30stupnou?
Ford Mondeo, 2.0TDCi 85kW, M6, 2004, Liftback, Magnum Grey, Titanium S Limited Edition 1/1
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
A je to cukání jako poskakování(jakoby si byl v autoškole)nebo jako bys jemně ubral plyn a zase přidal?
Mě přesně takhle auto poskakovalo a už zase začíná.Mě pomohla výměna paliváku a vyčištění vstřiků....Mám je načlý.Teď se to pomalu vrací.Ale já to mám od 1000 ot do cca 1250 ot.Takže opravdu jen rozjezd nebo pomalý pojezd...A co EGR?
Mě přesně takhle auto poskakovalo a už zase začíná.Mě pomohla výměna paliváku a vyčištění vstřiků....Mám je načlý.Teď se to pomalu vrací.Ale já to mám od 1000 ot do cca 1250 ot.Takže opravdu jen rozjezd nebo pomalý pojezd...A co EGR?
- dandy
- Nováček
S tim jsem jeste nic nedelal, ale zkusim ho vycistit. Kolik mas momentalne najeto a jakou beres naftu ze jsou nacate vstriky? Aditiva urcite pouzivas, ne? Jinak se proste rozjizdim a v otackach kolem 1500 se to auto temer zastavi, jednou dvakrat cukne (temer poskoci) a pak je to ok. Delalo to i lete v tech nejvetsich vedrech, ale jak jsem psal, pouze po ranu nebo kdyz proste auto treba cely vikend stalo. Kdyz nastartuju, stojim na miste a slapu na plyn, tak se to cele klepe, lita rucicka otackomeru a hlavne to huli, samozrejme do modra. Slapani na plyn na neutral bohuzel nicemu nepomuze, spise naopak
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Já mám na tacho 73 000km.Beru výhradně topq nebo vervu s VIF.Ovšem takhle jsem to už koupil.
Návod na vyčištění EGR je zde....
http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... a&start=15
U mě je to oravdu jak kdybych sundal nohu z plynu.U Tebe mi to přijde jako nějaký problém s dodávkou paliva.Být Tebou,tak auto vemu do nějakého diesel servisu v okolí...
Třeba tenhle?
http://www.dieselservis.kvalitne.cz/
Návod na vyčištění EGR je zde....
http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... a&start=15
U mě je to oravdu jak kdybych sundal nohu z plynu.U Tebe mi to přijde jako nějaký problém s dodávkou paliva.Být Tebou,tak auto vemu do nějakého diesel servisu v okolí...
Třeba tenhle?
http://www.dieselservis.kvalitne.cz/
- dandy
- Nováček
Jestli jsem to dobre pochopil, tak to mas dovoz z Nemacka, coz ja take. Mel jsem ale za to, ze tamni nafta je na mnohem vyssi urovni (predevsim Aral, ktery Ford i doporucuje...) a tak kdyz to tam odtud dovezes, tak my vstriky mely byt ok. Protoze uz pak vazne nevim jak se problemum s nimi vyvarovat kdyz uz nepomaha ani kvalitni palivo a pravidelna vymena PF. Za link na cisteni EGR diky, hned jak bude chvile tak se do toho pustim
Jinak ten Diesel Servis mam v podstate za barakem, tak tam pak sjedu kdyz nepomuze ani toto. Filtr jsi daval origo Delphi? Vsude se totiz pise ze je to nutnost, take se pise o problemech s filtrem Bosch ale nikde jsem se nedocetl co MAN... Nezda se mi ze byl tak spatny, vzdyt MAN je mezi filtry spicka. Jinak s tou dodavkou paliva mas pravdu, presne takovy pocit z toho mam take. Co nejake cidlo udavajici mnozstvi paliva...?

- richisan
- Zkušený
Raz som MANN kupil, nebol problem. Ma filtrovatelnost pozadovanu pre CR = 2mikonydandy píše:nikde jsem se nedocetl co MAN... Nezda se mi ze byl tak spatny, vzdyt MAN je mezi filtry spicka.

- dandy
- Nováček
Takze ho nemusim menit? Uz tady shanim shop kde bych origo Delphi koupil
Ale myslim, ze tim to vazne nebude a v tomto filtru bych nevidel problem...

- richisan
- Zkušený
Hlavnou pricinou tebou udavaneho cukania tento filter urcite nie je...treba hladat inde - EGR, vstreky, olej, DPF 

- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Dovoz z D mam.nafta by tam mela byt kvalitnejsi,ale pokud nekdo chce,tak dokaze tankovat i shit
ja proste do budoucna pocitam se vstriky :'( palivaky byly zatim jen doporucene delphi,ale u nas v servisu mi taky doporucovali mann s tema 2 mikronama.sjet na diagnostiku do toho dizlu.a zaloz si galerku,jsme na Tvuj kocar zvedavy! 

- dandy
- Nováček
No asi to bude nejrozumejsi reseni. Galerii zalozim, neboj
Par fotek uz jsem za ty dva roky co to auto mam nastradal 

-
- Nováček
Zdravím všechny,
problém, ketrý zde popisujete se u mého modeo TDCi 96 KW vyskytuje také ale v trochu větší míře - po nastartování modrý kouř a auto poskakuje, ale pouze při vyrovnyných otáčkách - akcelerace je OK. -auto bylo v autorizuvaném servise - a zde je výsledek - vtřiky OK, Žhavení OK, diagnostika vše OK. Sami nevěděli, co by to mohlo být. Po zahřátí je vše OK. Ale ten nýtový zvuk jsem za studena zaznamenal.
Nějaký nový nápad, čím by to mohlo být ?
Díky.
Hema
problém, ketrý zde popisujete se u mého modeo TDCi 96 KW vyskytuje také ale v trochu větší míře - po nastartování modrý kouř a auto poskakuje, ale pouze při vyrovnyných otáčkách - akcelerace je OK. -auto bylo v autorizuvaném servise - a zde je výsledek - vtřiky OK, Žhavení OK, diagnostika vše OK. Sami nevěděli, co by to mohlo být. Po zahřátí je vše OK. Ale ten nýtový zvuk jsem za studena zaznamenal.
Nějaký nový nápad, čím by to mohlo být ?
Díky.
Hema
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj hemo,za prvé jsi zbytečně začal Tvůj problém řešit na dvou místech
Ale k Tvému dotazu.Nevím,ale snad i tady je to zmíněné,že v autorizáku je to s tímhle problémem špatný.Lepší je zajet do DIESEL SERVISU.Tam si myslím,že to odhalí...Co egr ventil,nezkoušel si ho čistit?

Ale k Tvému dotazu.Nevím,ale snad i tady je to zmíněné,že v autorizáku je to s tímhle problémem špatný.Lepší je zajet do DIESEL SERVISU.Tam si myslím,že to odhalí...Co egr ventil,nezkoušel si ho čistit?