Nezávislé topení
-
- Nováček
Nezávislé topení
Zdar všichni.Chci si namontovat nezavislé topení(vodní) Webasto.Můžete mi někdo poradit jestli ho máte namontované na fokusu kombi 1,8tdci a jestli je to hodně složité,popřípadě kde jste si ho nechali montovat za jakou cenu a s jakým ovladačem?Máte třeba nějaké fota kde ho namontovat nebo nějaké schéma zapojení?Za všechny příspěvky děkuju.
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nezávislé topení
mel jsem ho v jednom aute bylo montovane v nemecku cena tady cca 32000 a bylo to super , pri odchodu treba na veceri jsem zapnul bufika a v noci bylo auto stale vyhrate . slozite to asi bylo protoze to fungovalo tak ze po zapnuti zacalo jen ohrivat vodu a pak kdyz byla ohrata tak to zaplo klimatronic a zacalo to vytapet interier . bylo tam nekolik relatek , extra privod z nadrze a plno kabelů . ja bych si asi na to netroufl .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
-
- Nováček
Ne že by jsem to chtěl montovat sám,ale jen montáž vychází na 6000kč a to je docela dost a navíc jsem nenašel v mém místě bydliště někoho kdo by to namontoval. Na netu jsem našel asi tři firmy a víc ani tuk.Myslím ,že pokud víš kam to topení umístit (stačilo by pár fotek a schéma zapojení) tak to nemůže být zas tak složité.Jde mi hlavně o ten přívod paliva-jak jsi psal, tak je to tažené z nádrže samostatně?To znamená ,že pokud mám palubní počítač tak mi to nebude ukazovat přesně spotřebu že?Pokud má někdo nějaké odkazy na nezávislé topení sem s nimi.Díky všem.Jinak pokud jsi za to dal 32000 a měl jsi to i s dálkačem a montáží tak je to docela dobá cena.
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
jak jsem psal ,nechal bych to namontovat profiky .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Plně souhlasím s fokim.Kdybych to chtěl do auta,tak namontovaný tak,jak se má.A to člověk bez praxe neudělá.V 99 procentech.Přeci jen to není jak HF a podobné "maličkosti" 

- fokus
- Nováček
Webasto Thermotop C mám na 1.8TDCi, auto bylo dotažený z Německa i s nez. topením. Fungovalo to jen jednu zimu (t.j.cca20x30min=celkem10hodin), pak to začlo hrozně hulit a už se nerozběhlo. Nechal jsem to opravit v autorizovaným servise (cena 1000,-) a mechanik mi říkal, že používám moc kvalitní naftu(OMV,SHELL), která to postupně zasírá. Pročistil to a zase funguje, ale důvěru to ve mě moc nebudí. Když to přes spínací hodiny zapnu, tak mi připadá, že auto shoří. Jsem zvědav jak dlouho to bude fungovat.
Hlavní agregát se spalovacím motorem je v předním nárazníku vlevo umístěný odspodu, membránový čerpadýlko je pod sedadlem u nádrže-přívod paliva samostatnou hadičkou s izolací. Je to složitý zařízení, doma to nenamontuješ.
Hlavní agregát se spalovacím motorem je v předním nárazníku vlevo umístěný odspodu, membránový čerpadýlko je pod sedadlem u nádrže-přívod paliva samostatnou hadičkou s izolací. Je to složitý zařízení, doma to nenamontuješ.
Kombi 1,8TDCI, 74kW, 04/2004, spotřeba 5,5
- Kostra_cz
- Nováček
Koupil jsem Focus 2002 1.8TDDi s nezávislým topením webasto mám ho 3 měsíce a chlapík přede mnou ho měl tři roky a nepoužíval ho téměř vůbec, zatím nebyla pořádná zima takže jsem ho nemohl pořádně vyzkoušet ale vypadá to že funguje, zajímalo by mě kolik nafty si to topení vezme, protože jsem chtěl vytopit auto ale neměl jsem tam skoro žádnou naftu předem dík a přeju šťastné zážitky za volantem.
Ford Focus combi 2002 1.8TDDi 5.7l/100km nezávislé topení, klima, el.výbava a další , je to perfektní autíčko 

- Scorpion46
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj
tak ja se taky přidám. Koupil sem auto na jaře v Německu už s namontovaným nezávislým topením a tak až do ted nebyla moznost jak to vyzkoušet. Ted uz padá sníh tak se na to chystám. Podotýkám že mám 2.0 BENZIN a netuším jaký typ je tam namontovaný, ani nevím jak to zjistit. Vím jen že se to nastavuje klasickou páčkou PP na displaji a zatim jsem vyzkoumal jen možnost naprogramovat to na každý den v týdnu libovolně nebo jednorázově. Ale musím to celé ještě nastudovat a vyzkoušet. Manuál samozřejmě žádný. Tak až budu něco vědět tak napíšu.
tak ja se taky přidám. Koupil sem auto na jaře v Německu už s namontovaným nezávislým topením a tak až do ted nebyla moznost jak to vyzkoušet. Ted uz padá sníh tak se na to chystám. Podotýkám že mám 2.0 BENZIN a netuším jaký typ je tam namontovaný, ani nevím jak to zjistit. Vím jen že se to nastavuje klasickou páčkou PP na displaji a zatim jsem vyzkoumal jen možnost naprogramovat to na každý den v týdnu libovolně nebo jednorázově. Ale musím to celé ještě nastudovat a vyzkoušet. Manuál samozřejmě žádný. Tak až budu něco vědět tak napíšu.
- Scorpion46
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
tak sem to dneska konecne vyzkousel a muzu rict naprosta BOMBA
Funguje to skvele. V programování se dá nastavit :
1- okamzitý start topení 1 cyklus ( běželo to 30 minut a vyhřálo to motor na 60-70 stupnu, skla byly cisty přední a u šoféra a u spolujezdce. vnitřní teplotu změřím později odhadem tak 5 stupnů) to vše při -5 stupních venku a mírného sněžení
2- okamžitý stop topení
3- program na celý týden PO UT ST CT PA SO NE a to na každý den 2 spouštěcí časy identické každý den
4- program na pracovní dny PO UT ST CT PA a to na každý den 2 spouštěcí časy identické každý den
5- program na celý týden PO UT ST CT PA SO NE jeden spouštěcí čas na každý den, ale každý den může být nastaven jinak
6- program na 1 přesný den a minutu v celém kalendářním roce, jeden spouštěcí čas (vyzkoušeno, po cca 25 minutách motor zahřátý na 75 stupnu, skla rozpustená přední a u řidiče a u spolujezdce, částečně rozpuštěná u zadních dveří. Topení běželo zřetelně svižněji než v bodě 1. a do času odjezdu zbývalo ještě nějakých 15 min. vnitřní teplota odhadem 10 stupnu) to vše při -7 stupních venku a minimálního sněžení
Asi je to original montaž Ford tak se vše nastavuje na páčce a kolečku PP. Palubní čas to bere z nastavení rádia. Dálkáč pro topení nemám.
POZOR kromě bodu 1. (ten se rozbehne hned) je vše potřeba nastavovat minimálně 70 minut před požadovanou dobou odjezdu, jinak to program nevezme.
Občas se manuál hodí.
Dlouho jsem se snazil aktivovat to programem 5 minut dopredu abych to rychle vyzkousel nez jsem to vzdal a s vidinou špatného topení jsem šel domů do tepla. Pak sem si řekl že je na čase přečíst si návod a ono jo.
Tak pozor nastavit min 70 minut dříve.
Zatím nevím co je to za typ ani kde je uložený v autě ani spotřebu. Budu to dál zkoumat a napíšu. Největší hluk jsem ale slyšel od pravého předního kola a výfuk byl někde v místě zadních sedaček.
Přidám pár fotek z manuálu. Auto je z Německa takže Německy.
Snad to pro někoho k něčemu bude.

1- okamzitý start topení 1 cyklus ( běželo to 30 minut a vyhřálo to motor na 60-70 stupnu, skla byly cisty přední a u šoféra a u spolujezdce. vnitřní teplotu změřím později odhadem tak 5 stupnů) to vše při -5 stupních venku a mírného sněžení
2- okamžitý stop topení
3- program na celý týden PO UT ST CT PA SO NE a to na každý den 2 spouštěcí časy identické každý den
4- program na pracovní dny PO UT ST CT PA a to na každý den 2 spouštěcí časy identické každý den
5- program na celý týden PO UT ST CT PA SO NE jeden spouštěcí čas na každý den, ale každý den může být nastaven jinak
6- program na 1 přesný den a minutu v celém kalendářním roce, jeden spouštěcí čas (vyzkoušeno, po cca 25 minutách motor zahřátý na 75 stupnu, skla rozpustená přední a u řidiče a u spolujezdce, částečně rozpuštěná u zadních dveří. Topení běželo zřetelně svižněji než v bodě 1. a do času odjezdu zbývalo ještě nějakých 15 min. vnitřní teplota odhadem 10 stupnu) to vše při -7 stupních venku a minimálního sněžení
Asi je to original montaž Ford tak se vše nastavuje na páčce a kolečku PP. Palubní čas to bere z nastavení rádia. Dálkáč pro topení nemám.

Dlouho jsem se snazil aktivovat to programem 5 minut dopredu abych to rychle vyzkousel nez jsem to vzdal a s vidinou špatného topení jsem šel domů do tepla. Pak sem si řekl že je na čase přečíst si návod a ono jo.

Zatím nevím co je to za typ ani kde je uložený v autě ani spotřebu. Budu to dál zkoumat a napíšu. Největší hluk jsem ale slyšel od pravého předního kola a výfuk byl někde v místě zadních sedaček.
Přidám pár fotek z manuálu. Auto je z Německa takže Německy.
Snad to pro někoho k něčemu bude.
- Quickie
- Moderátor
toto by sa veru zislo.. šetri to motor pri mrazivych štartovaniach a je to aj pohodlne.
- Scorpion46
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
tady je docela pekne ukazana montaž Webasto, sice to neni Focus ale jen Čínská kopie, ale alespoň něco
http://www.autosip.cz/autosip/12-NECO-O ... taz-topeni
http://www.autosip.cz/autosip/12-NECO-O ... taz-topeni
- maxo
- Nováček
Čo sa týka komfortu a ochrany motora je to super. Montoval som benzínové aj naftové, no je to pekná prcačka a ak nemáš vybavenú dielňu a dostatočné skúsenosti so systémami vo vozidlách, nechal by som to na odborníka. Ďalšia vec je záruka - platí len pri potvrdenej montáži odborným strediskom /aj to sa dá/. Mal som ho v troch služobných autách a na každom odišla baterka auta priskoro. Sprinter mal origo továrenské webasto a baterka sa porúčala po necelom roku. A to bolo spustené pol hodiny pred štartom a potom cca 30minút jazdy do práce. A tak ako píše Focus je to citlivé na kvalitu nafty. Spalovacia komora a dúchadlo majú malé rozmery a tak aj pár sadzí dokáže pripchať prívod vzduchu a potom rastie vnútorná teplota a vznikajú škody.
Focus II kombi 06 1,8TDCI
Scorpio kombi 94 Cosworth V6 GHIA EXECUTIVE znovuzrodený 2/2008
Fiesta RS 97 1,25 automat znovuzrodená 6/2009
Scorpio kombi 94 Cosworth V6 GHIA EXECUTIVE znovuzrodený 2/2008
Fiesta RS 97 1,25 automat znovuzrodená 6/2009
- Kostra_cz
- Nováček
tak já mám FoFo taky z německa ale tři roky už jezdil u nás než jsem ho koupil a ten chlapík nezávislé topení skoro nepoužíval, po půl hodině topení nastartuju a fouká do int. teplo ale i když nechám topení zaplé a nechám ho běžet déle nezačne mi vytápět interiér v návodu na netu jsem si přečetl že na topení musím nastavit teplo a rychlost větráku jedna nebo dva to jsem udělal ale stejně to zahřeje jenom motor. Máte s tím někdo taky zkušenost? nevíte čím to může být?? díky
Ford Focus combi 2002 1.8TDDi 5.7l/100km nezávislé topení, klima, el.výbava a další , je to perfektní autíčko 

- fokus
- Nováček
To Kostra_cz: Předpokládám, žes reguláror otáček ventilátoru v kabině auta nastavil na 1 nebo2 nebo tři a zároveň regulátor teplo - zima nastavil na teplo. Pokud při vypnutém motoru a zapnutém nezávislém topení nezačne po cca 1-2 minutách foukat do kabiny teplej vzduch, tak mohou být v podstatě 2 příčiny proč tomu tak není:
1. na ovládacím displeji nez.topení v kabině není aktivováno spouštění ventilátoru a je tam nastaven pouze ohřev vody. Myslím si, že na mém Webastu to jde takto nastavit. Viděl jsem to v návodu. Sežeň manual a prostuduj.
2.motor nezávislého topení nespustí ventilátor z jiného důvodu (např. je poškozená kabeláž mezi topením a ventilátorem, nebo řídící jednotka nez.topení je v poruše.
1. na ovládacím displeji nez.topení v kabině není aktivováno spouštění ventilátoru a je tam nastaven pouze ohřev vody. Myslím si, že na mém Webastu to jde takto nastavit. Viděl jsem to v návodu. Sežeň manual a prostuduj.
2.motor nezávislého topení nespustí ventilátor z jiného důvodu (např. je poškozená kabeláž mezi topením a ventilátorem, nebo řídící jednotka nez.topení je v poruše.
- fokus
- Nováček
To maxo: Výdrž baterie (origo Motorcraft 680A 70Ah) při použití nez. topení je zajímavej problém. Minulej týden jsem zkoušel co baterka vydrží. Zapnul jsem nez.t. ráno na 30 minut před startem. Pak jsem jel 5km do práce a večer zpět. Ráno jsem n.t. zas zapnul na 30 min. před startem a další den zas.
Zcela jednoznačně měla baterka třetí den velkej problém motor nahodit, přesto že byl předehřátej. Napříště budu topení používat jen po delší jízdě další den ráno, aby to pro baterku nebyl takovej záhul.
Podle výrobního štítku žere nez.topení 52W (Webasto Thermotop C).
Zcela jednoznačně měla baterka třetí den velkej problém motor nahodit, přesto že byl předehřátej. Napříště budu topení používat jen po delší jízdě další den ráno, aby to pro baterku nebyl takovej záhul.
Podle výrobního štítku žere nez.topení 52W (Webasto Thermotop C).