Mno cele to ma niekolko stranok
Avsak za tie peniaze to vyzera dobra kupa. Samozrejme po pravde to vzdy ukaze az cas.
Ale bez ohladu na to. Povodne som cakal makksi podvozok. Tento je vsak taky zaujimavy, posobi relativne tvrdo, ale nerovnosti filtruje velmi dobre, jednak bez zbytocneho hluku od naprav ale najma bez zbytocnych vibracii vo vnutri. Tak isto relativne dobre drzi stopu na nich.
Volant a aj riadenie je velmi dobre, posilovac je skor tuhsie naladeny, dost mi to pripomina moj focus, urcite je tam celkom slusna spatna vazba, urcite vacsia ako vo VW autach. Volant, ako spominal misoo je optimalne maly/velky, hrubka je super a povrchova koza je velmi prijemna na dotyk.
Radenie - tam som spokojnejsi ako misoo, na renaulta je to priam excelentne, inak normalne - lepsi priemer. Pacila sa mi nizka-kratka radiaca paka, drahy pri jazde nerobili problem trafit (vlastne som radil intuitivne), ani spiatocka.
Sedadla - komfortne, s urcitym naznakom bocneho vedenia, najma v chrbtovej casti. Celkovo auto posobi velmi isto, lahucko, ide presne kam clovek zamieri.
Navyse laguna drzi v designe opacny trend ako ostatni konkurenti, sedi sa celkom nizko (aj auto je relativne nizke, nizzsie ako fucus kombi) a hlavne ma celkom velku vysku okien, co posobi velmi vzdusne a preistranne.
Celkovo inteier je velmi prijemny, posobi premiovo a velmi kvalitne, najma vsak utulne. Nic nevrzgalo (teda auto malo iba cca 3300 km), resp. vzadu jemnucko vydavala zvuk roletka v bocnom tapacire, ale ked som ju zasunul lepsie, prestala. Vodic to vsak nemal sancu pocut.
Tak isto zadne plato u kombi nevydavalo ziaden zvuk. Co napr. u naseho firermneho avensisu nemozem povedat.
Motor - na diesel slusne tichy, ani nemal nejaky vyrazny turbokopanec (ale misoovi sa aj tak zdal velky), take TDI je ovela horsie na tom. Mne sa tiez zdal, vzhladom na km aj zivy.
Vzhladom na to, ze vo firme mame spomenuty avensis kombi (podona vybava, motor 2,2 dcat - 150k - tak ako laguna), tak ak porovnam, jednoznacne vedie laguna! Je komfortnejsia, sedi rovnako, ma viacej emocii, pohodlnejsie sa sedi a motor posobil v lagune na mna lepsie. Akurat v tom avensise je o chlpok tichsi, nic zasadne. V lagune su lepsie sedadla a ovela lepsie si viem najst pohodlnu polohu za volantom, prirodzenejsiu ako v avensise. Celkovo japonci vzdy nutia cloveka na dlhe ruky sediet.
Vzhladom na to, ze pred rokom a pol som za focusa dal takmer tolko co pytaju za lagunu, plus to co som pisal, robi z laguny velmi dobre auto! Az prekvapivo.
Zo strednej triedy by to bol pre mna velmi horuci kandidat. Napr. urcite by som mu dal prednost pred passatom, avensisom, bmw3 (na mna moc tvrde). Ostatne nemam tak zivo v pamati, alebo som ani moc nesoferoval.