Anndy a misoo - testdrive Laguna

Moderátor:phofy
misoo
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Anndy a misoo - testdrive Laguna

Příspěvek od misoo » 10.02.2010 16:02

uz davno tu nebola nejaka fajna diskusia, tak sem supnem dojmy z dnesnej testovacky :wink:
boli sme s anndym trochu zabit cas cez obed a sli na skusobnu jazdu novej laguny 2.0 dci 150k, natacacia zadna naprava, vybava GT black edition.

musim sa priznat ze som neni nejaky extra fanusik tejto znacky a ani exterier laguny sa mi moc nepaci. no musim povedat, ze interier sa mi velmi paci. materialy klasika kadejake plasty a tak... ale posobi velmi hodnotne a elegantne. najviac sa mi paci volant, prijemne hruby a clenity s malym priemerom. sedacky tiez super, vsetko tak ako ma byt. priestoru je bohate dostatok po vsetkych smeroch, aj ked som sedel "za sebou" vzadu uplna pohoda. jedine co by som trochu zmenil je saltpaka, ta bola klasicky renaultacka s maksim chodom a mierne neistymi drahami. ale nic hrozne, da sa na to zvyknut.

najviac som bol zvedavy na ovladanie auta s tou natacaciou zadnou napravou. a rovno poviem ze je to parada ! auto sa soferovalo lahucko a bolo vrtke. vobec som nemal pocit akoby som riadil strednu triedu s takymi velkymi prevismi. podvozok bol pritom velmi pevny a agilny na zmeny smeru, v zatackach sa auto moc nenaklanalo a ked som siel cez jamy, tak prijemne to tlmilo. na beznu jazdu podla mna ideal.

toz za mna tolko. som zvedavy na anndyho, ten vyzeral este spokojnejsi ako ja ! :D

Anndy
Test driver
Test driver

Re: Anndy a misoo - testdrive Laguna

Příspěvek od Anndy » 10.02.2010 16:27

Mno cele to ma niekolko stranok :D

Avsak za tie peniaze to vyzera dobra kupa. Samozrejme po pravde to vzdy ukaze az cas.

Ale bez ohladu na to. Povodne som cakal makksi podvozok. Tento je vsak taky zaujimavy, posobi relativne tvrdo, ale nerovnosti filtruje velmi dobre, jednak bez zbytocneho hluku od naprav ale najma bez zbytocnych vibracii vo vnutri. Tak isto relativne dobre drzi stopu na nich.
Volant a aj riadenie je velmi dobre, posilovac je skor tuhsie naladeny, dost mi to pripomina moj focus, urcite je tam celkom slusna spatna vazba, urcite vacsia ako vo VW autach. Volant, ako spominal misoo je optimalne maly/velky, hrubka je super a povrchova koza je velmi prijemna na dotyk.
Radenie - tam som spokojnejsi ako misoo, na renaulta je to priam excelentne, inak normalne - lepsi priemer. Pacila sa mi nizka-kratka radiaca paka, drahy pri jazde nerobili problem trafit (vlastne som radil intuitivne), ani spiatocka.

Sedadla - komfortne, s urcitym naznakom bocneho vedenia, najma v chrbtovej casti. Celkovo auto posobi velmi isto, lahucko, ide presne kam clovek zamieri.

Navyse laguna drzi v designe opacny trend ako ostatni konkurenti, sedi sa celkom nizko (aj auto je relativne nizke, nizzsie ako fucus kombi) a hlavne ma celkom velku vysku okien, co posobi velmi vzdusne a preistranne.

Celkovo inteier je velmi prijemny, posobi premiovo a velmi kvalitne, najma vsak utulne. Nic nevrzgalo (teda auto malo iba cca 3300 km), resp. vzadu jemnucko vydavala zvuk roletka v bocnom tapacire, ale ked som ju zasunul lepsie, prestala. Vodic to vsak nemal sancu pocut.

Tak isto zadne plato u kombi nevydavalo ziaden zvuk. Co napr. u naseho firermneho avensisu nemozem povedat.
Motor - na diesel slusne tichy, ani nemal nejaky vyrazny turbokopanec (ale misoovi sa aj tak zdal velky), take TDI je ovela horsie na tom. Mne sa tiez zdal, vzhladom na km aj zivy.

Vzhladom na to, ze vo firme mame spomenuty avensis kombi (podona vybava, motor 2,2 dcat - 150k - tak ako laguna), tak ak porovnam, jednoznacne vedie laguna! Je komfortnejsia, sedi rovnako, ma viacej emocii, pohodlnejsie sa sedi a motor posobil v lagune na mna lepsie. Akurat v tom avensise je o chlpok tichsi, nic zasadne. V lagune su lepsie sedadla a ovela lepsie si viem najst pohodlnu polohu za volantom, prirodzenejsiu ako v avensise. Celkovo japonci vzdy nutia cloveka na dlhe ruky sediet.

Vzhladom na to, ze pred rokom a pol som za focusa dal takmer tolko co pytaju za lagunu, plus to co som pisal, robi z laguny velmi dobre auto! Az prekvapivo.

Zo strednej triedy by to bol pre mna velmi horuci kandidat. Napr. urcite by som mu dal prednost pred passatom, avensisom, bmw3 (na mna moc tvrde). Ostatne nemam tak zivo v pamati, alebo som ani moc nesoferoval.
Focus II kombi, facelift, r.v. 2008, 1.8 92kw Duratec, Titanium X Galéria
Obrázek

misoo
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misoo » 10.02.2010 16:43

Este dodam, ze z cennika ide automaticky dolu 15%, to sa cca vyrovna nizkym cenam v CR. 24 tis eur za strednu triedu 200k turbobenzin v takmer plnke je fakt dobry kauf ! :cool:

rest
Junior
Junior

Příspěvek od rest » 10.02.2010 17:14

Mne ten design velmi rychlo zovsednel, zostarol. A to sa mi zozaciatku pacil. Inak auticko to naozaj nie je zle a interier hodnotim na 1! Niektoré veci by som hned preveksloval do mojho Mondea.
edit. . . teraz som pozeral na ten 180konikov GT kombik diesel, ten sa mi (za tu cenu+zlava) celkom pozdava :wink:
Ford MONDEO MK4, 2.0 Duratec HE - 107kW, liftback, Thunder metalíza, disky 18" Obrázek

Anndy
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anndy » 10.02.2010 19:42

Design je subjektívny, ale podľa mňa ho má nadčasový.
Ale to auto fakt presvedčilo jazdou. Môžem veľmi často porovnávať s avensisom a tam nie je o čom.
Otázne je len ako dlho vydrží tá lagúna ok :-)
Aj ked zatiaľ sa ukazuje, že by to mohol byť po dlhšej dobe konečne podarený renault :-)
Obrázek

misoo
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misoo » 10.02.2010 20:06

inac najviac ma potesila anndyho otazka na predajcu - ako je to s poruchovostou laguny ? :lol: som sa premahal aby som nepovedal ze co cakas od predajcu ze ti odpovie ? :mrgreen:

Anndy
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anndy » 10.02.2010 20:08

Testoval som iba, či je to dobrý predajca :-)
Obrázek

misoo
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misoo » 10.02.2010 20:30

dal 15% sam od seba, takze predajca je to dobry ! :D

Anndy
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anndy » 10.02.2010 20:34

To znamena, že este je miesto pre 5 az 10%, to vsak az po tvrdom jednaní. :-)
Obrázek

misoo
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misoo » 10.02.2010 20:50

Myslis ? :roll:

TripleJay
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TripleJay » 10.02.2010 21:12

hmm, tak 20% z noveho RS Cup by som bral :mrgreen: Uz by mi chybalo len tych zvysnych 80 :roll: :lol:

Anndy
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anndy » 10.02.2010 21:47

Misoo. Možno som tých 10% prehnal, ale vychádzam z toho, že skutočnú zľavu nedostaneš iba tak :-).
Obrázek

miggell
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od miggell » 17.03.2010 13:59

Lagunu Grandtour GT 180PS som bol aj ja otestovať. mám uplne rovnaké pocity. parááda a to som si myslel že aký mám dobrý ford podvozok vyladený Eibachom. Laguna ma vážne očarila, ani nie tak vonkajším dizajnom,ale ako sa celé auto správa.
je dost možné že sa ocitne v mojej garáži :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
bol :Focus combi II Sport 2005 2.0 TDCI 154PS + Eibach Prokit
je:Renault Laguna GT Grandtour 2.0 dCi 180 PS
Obrázek
Obrázek

misoo
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misoo » 17.03.2010 16:53

Hmmm tak cool, a jaky motor ? Ten silnejsi chrocht ? :D

miggell
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od miggell » 17.03.2010 17:49

pravdepodobne :mrgreen:
ale to sa vsetko ukaže za cca 2-3 týždne.
bol :Focus combi II Sport 2005 2.0 TDCI 154PS + Eibach Prokit
je:Renault Laguna GT Grandtour 2.0 dCi 180 PS
Obrázek
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Pokec“