Oranzove disky: tuzing / tuning / styling ?
Oranzove disky: tuzing / tuning / styling ?
Aka je odpoved ? Ja si myslim, ze to zalezi len na nakupnej cene auta.
Ked sa ja spytam co si ludia myslia o oranzovych spatnych zrkadlach a oranzovych diskoch, je to "tuzing jak hovado" :o)))) Ale preco ? Lebo je to LEN fokus ???? Lebo este som nepocul nikoho, kto by to kritizoval povedzme na GT3. (A len tak medzi recou, oranzova farba diskov bola oficialnou farbou tovarenskeho teamu tejto znacky!)
Ale v com je rozdiel, ked niekto chce vylepsit svoje auto, aby vyzeralo inak? Nerobi to nakoniec kazdy preto, aby to vyzeralo, ze ma nieco, co v skutocnosti nema ? Preco si ludia davaju na auta dozadu kridla ? A preco dole spojlery ? Preco si niekto na seriovy fokus da ST-pack? Preco si niekto na seriovy fokus chce dat oranzove spatne zrkadla ? Preco ludia menia vyzor svojho auta ? Prosim, odpovedzte mi. Nerobia nakoniec vsetci, co menia vzhlad svojho auta to iste ? A kde je potom ta hranica tuningu / tuzingu / stylingu ? Ja si myslim, ze je to len individualna vec. Som zvedavy na Vas nazor.
A budem rad, ked toto vlakno moze zostat bez urazok. Ak nestacilo mojej predchadzajuce ospravedlnenie, tak to robim este raz. Ospravedlnujem sa vsetkym, ktori sa citia dotknuti. Skusme ho udrzat v oblasti konstruktivnej diskusie. Dakujem.
Ked sa ja spytam co si ludia myslia o oranzovych spatnych zrkadlach a oranzovych diskoch, je to "tuzing jak hovado" :o)))) Ale preco ? Lebo je to LEN fokus ???? Lebo este som nepocul nikoho, kto by to kritizoval povedzme na GT3. (A len tak medzi recou, oranzova farba diskov bola oficialnou farbou tovarenskeho teamu tejto znacky!)
Ale v com je rozdiel, ked niekto chce vylepsit svoje auto, aby vyzeralo inak? Nerobi to nakoniec kazdy preto, aby to vyzeralo, ze ma nieco, co v skutocnosti nema ? Preco si ludia davaju na auta dozadu kridla ? A preco dole spojlery ? Preco si niekto na seriovy fokus da ST-pack? Preco si niekto na seriovy fokus chce dat oranzove spatne zrkadla ? Preco ludia menia vyzor svojho auta ? Prosim, odpovedzte mi. Nerobia nakoniec vsetci, co menia vzhlad svojho auta to iste ? A kde je potom ta hranica tuningu / tuzingu / stylingu ? Ja si myslim, ze je to len individualna vec. Som zvedavy na Vas nazor.
A budem rad, ked toto vlakno moze zostat bez urazok. Ak nestacilo mojej predchadzajuce ospravedlnenie, tak to robim este raz. Ospravedlnujem sa vsetkym, ktori sa citia dotknuti. Skusme ho udrzat v oblasti konstruktivnej diskusie. Dakujem.
- globe
- Test driver
Re: Oranzove disky: tuzing / tuning / styling ?
ja nejsem zastance kriklavejch barev (vyjimkou je ST
).. i u toho GT3 bych volil jinou kombinaci barev, protoze tahle proste nelahodi memu oku
..
je to tvoje volba, tvoje auto a tvoje rozhodovani .. hranica tuningu x tuzingu je presne jak jsi napsal "individualni" .. kazdej clovek ma jiny meritko, jinej vkus, jinej uhel pohledu atd
pokud se to tobe libi, tak to neres a udelej si to po svym

je to tvoje volba, tvoje auto a tvoje rozhodovani .. hranica tuningu x tuzingu je presne jak jsi napsal "individualni" .. kazdej clovek ma jiny meritko, jinej vkus, jinej uhel pohledu atd
pokud se to tobe libi, tak to neres a udelej si to po svym

- Boban
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
dovedu si to na autě představit, ale musí to být opravdu v rovnováze a né jen tím, že sou oranž blikny
taky záleží jaký kola a jaký auto.

Ford Galaxy 2.0 \tdci
MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie
old Focus galerie old Focus galerie II

MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie
old Focus galerie old Focus galerie II
- Anndy
- Test driver
Ja osobne chapem vyraz tuzing tak, ze je to taka uprava auta, ktora nezodpoveda dobremu vkusu, resp. je to nieco nevkusne, ci priam skarede. Obvykle vyrobca auta vie celkom vkusne doladit vizualne detaily auta a este to nepokazit, resp. ostat v danych vseobecnych hraniciach vkusu. oto nemam rad ani na vacsine upravcoch, aj renomovanych, z mojho pohladu vacsinou to auto znicia, designovo myslim.
Samozrejme, ze hranicu ma kazdy trosku inde, ale taka vseobecna urcite existuje.
Plus v mojom pripade za take povazujem aj to (alebo to neuznavam, to je lepsi vyraz, resp. sa mi to nepaci), ak niekto nasilu meni charakter svojho auta, obvykle z civilenho auta robi akoze supersport, navyse ak je to len v rovine designovych uprav (a nie aj "vnutornych", t.j. vylepsenia v technike, to vsak tiez moc neuznavam, napr. proste kombi bude vzdy len rodinne auto, ktore ma poskytnut najma komfort a basta
). Inymi slovami - ked si kupujem civilne auto, tak z neho tazko moze byt sportove a ked ma tak vyzerat, je to smiesne. Samozrejme ine je, ked chcem zavodit a civlne auto posluzi iba ako kostra k uprave na sportovy special, to je uplne nieco ine. Ale toto robi naozaj malokto.
Na druhej strane, konkretne oranzove disky na ktore sa pytas - na tom porsche ako-tak vyzeraju o.k., ale to preto, ze je to porsche a je v podstate sportove auto a nejakym sposobom to zapada do toho konceptu a neostava iba pri farbe tych diskov. Ak by niekto podobne upravil focusa (napr. cierneho), tak zalezi ako to spravi, ci prida podobne pasy, ci aj ine detaily doplni, tak mozno to bude ako-tak pekne-znesitelne, ale stale to budem povazovat za zmrsenie auta, aj ked nie uplne najhorsie
. A ked niekto by dal iba oranz. kolesa a nic, tak to potom je fakt nepekne, co vsak neznamena, ze majitelovi sa to nemusi pacit.
Samozrejme, ze hranicu ma kazdy trosku inde, ale taka vseobecna urcite existuje.
Plus v mojom pripade za take povazujem aj to (alebo to neuznavam, to je lepsi vyraz, resp. sa mi to nepaci), ak niekto nasilu meni charakter svojho auta, obvykle z civilenho auta robi akoze supersport, navyse ak je to len v rovine designovych uprav (a nie aj "vnutornych", t.j. vylepsenia v technike, to vsak tiez moc neuznavam, napr. proste kombi bude vzdy len rodinne auto, ktore ma poskytnut najma komfort a basta

Na druhej strane, konkretne oranzove disky na ktore sa pytas - na tom porsche ako-tak vyzeraju o.k., ale to preto, ze je to porsche a je v podstate sportove auto a nejakym sposobom to zapada do toho konceptu a neostava iba pri farbe tych diskov. Ak by niekto podobne upravil focusa (napr. cierneho), tak zalezi ako to spravi, ci prida podobne pasy, ci aj ine detaily doplni, tak mozno to bude ako-tak pekne-znesitelne, ale stale to budem povazovat za zmrsenie auta, aj ked nie uplne najhorsie

Naposledy upravil(a) Anndy dne 15.03.2010 15:07, celkem upraveno 1 x.
- vcedula
- .
je to vec vkusu. Nepatris medzi tych, co idu s davom, mas vlastny rozum tak sa k tomu aj stavaj. Ak by tu bola sutaz a ty by si ju chcel vyhrat tak by ta mal zaujimat nazor ostatnych. Ale kedze nesutazis, tak najdolezitejsi je tvoj vkus, tebe sa to ma pacit.
Podla mna, upravy zacinaju byt tuzingom ak sa auto hra na nieco, co nie je. Teda napriklad brutalne potiahnute spojlery az po zem ako na okruhovych specialoch, pricom pod kapotom je 100 PS a nebodaj nejaky ropak. Alebo otvory na chladenie brzd v blatnikoch ci naraznikoch, pritom pod kolesami su seriove brzdy a nedajboze vzadu este bubny. Pripadne kridlo s pritlakom snad 50 kg, pricom podvozok je seriovy. Toto su pre mna tuzingove zalezitosti. Tu z mojho hladiska tuzing zacina a da sa to dotiahnut az do extremu.
Pripadne dalsia forma, kedy zacina tuzing je presne kopirovanie niecoho ineho. Priklad je ta skodovica 120 so zlatymi diskami a tusim aj dierou na kapote a zltymi popismi na bokoch ala Subaru STi. To je dalsi typ tuzingu z mojej strany.
Ale ak budes originalny a neprezenies to, tak je to styling a ak spravis agresivnejsie zmeny typu nizsi spojler spolu s vacsimi kolesami, to je uz tuning (samotny vizualny tuning velmi neuznavam, musi byt za tym podla mna aj nejaka vykonova zmena).
Takze ked chces do oranzova, ja osobne s tym nemam problem, pokial tej oranzovej tam nebude prilis vela. Jemne, decentne a hlavne v celku robene zmeny.
Z mojho pohladu Pato robi taky robustny nakladnejsi styling, ty by si chcel decenty styling za male peniaze.
To je vsetko.
Podla mna, upravy zacinaju byt tuzingom ak sa auto hra na nieco, co nie je. Teda napriklad brutalne potiahnute spojlery az po zem ako na okruhovych specialoch, pricom pod kapotom je 100 PS a nebodaj nejaky ropak. Alebo otvory na chladenie brzd v blatnikoch ci naraznikoch, pritom pod kolesami su seriove brzdy a nedajboze vzadu este bubny. Pripadne kridlo s pritlakom snad 50 kg, pricom podvozok je seriovy. Toto su pre mna tuzingove zalezitosti. Tu z mojho hladiska tuzing zacina a da sa to dotiahnut az do extremu.
Pripadne dalsia forma, kedy zacina tuzing je presne kopirovanie niecoho ineho. Priklad je ta skodovica 120 so zlatymi diskami a tusim aj dierou na kapote a zltymi popismi na bokoch ala Subaru STi. To je dalsi typ tuzingu z mojej strany.
Ale ak budes originalny a neprezenies to, tak je to styling a ak spravis agresivnejsie zmeny typu nizsi spojler spolu s vacsimi kolesami, to je uz tuning (samotny vizualny tuning velmi neuznavam, musi byt za tym podla mna aj nejaka vykonova zmena).
Takze ked chces do oranzova, ja osobne s tym nemam problem, pokial tej oranzovej tam nebude prilis vela. Jemne, decentne a hlavne v celku robene zmeny.
Z mojho pohladu Pato robi taky robustny nakladnejsi styling, ty by si chcel decenty styling za male peniaze.
To je vsetko.
Ford Focus II 2.5T Duratec ST 166kW/320 Nm Electric Orange
bol: Ford Focus II 2.0 Duratec 110 kW/194 Nm Panther Black + 60mm throttle body
- No Name
- Pokročilý
Oranžová kola na GT3 možná tuning/styling, ale na Focusu podle mě tuzing... 

Ford Focus I Comfort 5dv. 1.6 Duratec 100PS

BMW 325 E46 Cabrio
BMW Z4 M40i MT

BMW 325 E46 Cabrio
BMW Z4 M40i MT
- misoo
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
tak ako pise no name, tu nejde o to, ci je nieco tuning, alebo tuzing ! ide o to ze su auta a su auta ! proste ked si dam na lamborghini murcielago oranzove disky, tak to bude vyzerat coool. ak by som si dal oranzove disky na nejake bezne auto (focus), tak je to nevkus... je to proste tak, nejde o vkus ani nic... ako som povedal, su auta a su auta 

- killerhammer
- Test driver
podla mna hranica medzi tuningom a tuzingom je velmi subjektivna
ludia vacsinou vedia rozpoznat hruby az smiesny tuzing (ospojlerovana fabia 1.2) od decentneho tuningu (par aerodynamickych prvkov na seriovom aute, ktore dodava povedzme samotny vyrobca ako paket)
ale ked ta hranica nie je az takto jasna, uz je to horsie
mne napr. prijdu ako tuzingove niekedy aj renomovane tuningove spolocnosti, ked sa doslova vyonanuju na nejakom aute (napr. loder 1889 alebo rieger)
ale castokrat samozrejme aj trafia hranice dobreho vkusu a ucelu a vtedy je to dobre
no a k tomuto prichadzaju tie davy zastupcov, co myslel aj culex, ze keby si povedzme na fore riegeru napisal, ze ten ich kit je cisty tuzing, tak si asi v ociach ich fanusikov mrtvy

to iste, ked sem napises, ze zadny cierny spojler focusu RS je tuzing

ludia vacsinou vedia rozpoznat hruby az smiesny tuzing (ospojlerovana fabia 1.2) od decentneho tuningu (par aerodynamickych prvkov na seriovom aute, ktore dodava povedzme samotny vyrobca ako paket)

ale ked ta hranica nie je az takto jasna, uz je to horsie

mne napr. prijdu ako tuzingove niekedy aj renomovane tuningove spolocnosti, ked sa doslova vyonanuju na nejakom aute (napr. loder 1889 alebo rieger)
ale castokrat samozrejme aj trafia hranice dobreho vkusu a ucelu a vtedy je to dobre
no a k tomuto prichadzaju tie davy zastupcov, co myslel aj culex, ze keby si povedzme na fore riegeru napisal, ze ten ich kit je cisty tuzing, tak si asi v ociach ich fanusikov mrtvy

to iste, ked sem napises, ze zadny cierny spojler focusu RS je tuzing

- misoo
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
presne o tom pisem, su auta a su auta. faktom je, ze ten spojler fakt funguje a aj napriek tomu ze nevyzera moc decentne (pri sportiakoch sa na decentnost nehra, to je fakt) na RS sa hodi a patri tam. nielen z funkcneho hladiska. ale keby som si ho dal na svojho focusa (aj napriek tomu, ze tiez fakt funguje aj na mojom aute), uz by to bol tuzing, lebo to proste neni to spravne auto pre onen spojler.killerhammer píše:to iste, ked sem napises, ze zadny cierny spojler focusu RS je tuzing

edit: teraz som si uvedomil, ze mam spojler z ST

- cr4sh3r87
- .
Spíš se zeptej ženské co je to sladění barev, co se hodí k bílejm kozačkám, co se hodí k růžovýmu triku......
Prostě k černé se hodí výrazný barvy(žlutá, bílá, oranžová, zelená, atd...), k bílé se zase hodí tmavý barvy(černá, tmavě modrá, atd..) K té tvoji modré se nehodí ..... ehm... "nic"... Takže můžeš tak leda pokračovat v decent stylu alá stříbrný kola/bílý kola... Proto každej kdo má vkus ti řekne že to je tuzink, na oko je to prostě oničem.
Prostě k černé se hodí výrazný barvy(žlutá, bílá, oranžová, zelená, atd...), k bílé se zase hodí tmavý barvy(černá, tmavě modrá, atd..) K té tvoji modré se nehodí ..... ehm... "nic"... Takže můžeš tak leda pokračovat v decent stylu alá stříbrný kola/bílý kola... Proto každej kdo má vkus ti řekne že to je tuzink, na oko je to prostě oničem.
Je:Ford Mondeo ST220, 05', BLACK PANTHER-RECARO RED INFRA
Je:Ford Focus 1,6 16V 02' - silver, tinted window, -40mm, 17Alu z ST170 - Kostitřas do špatného počasí
Bylo:Ford Focus mkII 1.6TDCi 80kw bez DPF, EGR off
Bylo:Ford Focus mkI 1.8 16V Wolf
Je:Ford Focus 1,6 16V 02' - silver, tinted window, -40mm, 17Alu z ST170 - Kostitřas do špatného počasí
Bylo:Ford Focus mkII 1.6TDCi 80kw bez DPF, EGR off
Bylo:Ford Focus mkI 1.8 16V Wolf
- killerhammer
- Test driver
s tymto ja nesuhlasimmisoo píše:tak ako pise no name, tu nejde o to, ci je nieco tuning, alebo tuzing ! ide o to ze su auta a su auta ! proste ked si dam na lamborghini murcielago oranzove disky, tak to bude vyzerat coool. ak by som si dal oranzove disky na nejake bezne auto (focus), tak je to nevkus... je to proste tak, nejde o vkus ani nic... ako som povedal, su auta a su auta

a ked si dam ruzove disky na lambo? potom co?

podla mna, kazdy sme iny, niekomu sa nemusia vobec pacit sportove aerodynamicke prvky. viem si predstavit kategoriu ludi, co maju radi pekne decentne jasne linie, nechcu na ceste vytrcat, napr. biznismeni ktorym kupuju firmy auta vo vyssich triedach. s prepacenim ale on si tam urcite nebude lepit zadny sportovy spojler

naopak, mladym teenagerom sa mozu ako "spravne vytunovane" pacit aj extremnejsie upravene auta. maju podstatne iny vkus
zhodu nenajdes
preto podla mna oranzove kolesa na focus, o tom sa neda povedat ci ide o tuning alebo tuzing

cierny focus, oranzove disky? preco nie?
- killerhammer
- Test driver
vidis, ty mas nejaky pohlad na autamisoo píše:presne o tom pisem, su auta a su auta. faktom je, ze ten spojler fakt funguje a aj napriek tomu ze nevyzera moc decentne (pri sportiakoch sa na decentnost nehra, to je fakt) na RS sa hodi a patri tam
ja mam nejaky iny
a dalsich X ludi bude mat X pohladov na to iste auto

ja kebyze mam RS, tak prve co urobim, ze ten spojler ide do farby karoserie a pre mna to auto hned lepsie vyzera

- misoo
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
KH :
ok ruzove beriem, ale len preto ze nieco symbolizuju, ale inac by mi ako taka farba na lamborghini vobec nevadila a bol by som napichany ake mam auto. (keby mi take niekto dal samozrejme)
a k tomu vkusu, no ono mas pravdu, ze biznismeni tunit nebudu a mladasi budu, no stale je to o tych autach. ved kto uz videl mladasa v limuzine a biznismena vo fabii ??
ok ruzove beriem, ale len preto ze nieco symbolizuju, ale inac by mi ako taka farba na lamborghini vobec nevadila a bol by som napichany ake mam auto. (keby mi take niekto dal samozrejme)

a k tomu vkusu, no ono mas pravdu, ze biznismeni tunit nebudu a mladasi budu, no stale je to o tych autach. ved kto uz videl mladasa v limuzine a biznismena vo fabii ??

- vcedula
- .
a mne je jedno akej farby je ten spojler, hlavne ze je funkcnykillerhammer píše:vidis, ty mas nejaky pohlad na autamisoo píše:presne o tom pisem, su auta a su auta. faktom je, ze ten spojler fakt funguje a aj napriek tomu ze nevyzera moc decentne (pri sportiakoch sa na decentnost nehra, to je fakt) na RS sa hodi a patri tam
ja mam nejaky iny
a dalsich X ludi bude mat X pohladov na to iste auto![]()
ja kebyze mam RS, tak prve co urobim, ze ten spojler ide do farby karoserie a pre mna to auto hned lepsie vyzera

Ford Focus II 2.5T Duratec ST 166kW/320 Nm Electric Orange
to bola recnicka otazka ? po slovensku takych beha... mladi zasrani v limuzinach svojich otcov, ci nebodaj "vlastnych", teda bud im kupenych alebo inak "vyziskanych" a biznismeni, rozumej predajcovia, co nahanaju firme kseft v sluzobnych HTP... :o))))))misoo píše:a k tomu vkusu, no ono mas pravdu, ze biznismeni tunit nebudu a mladasi budu, no stale je to o tych autach. ved kto uz videl mladasa v limuzine a biznismena vo fabii ?? :mrgreen: