Pokles napatia

Chcete s něčím poradit nebo se podělit o radu s ostatními?
Moderátor:foki
Odpovědět
DannyM
Nováček
Nováček

Pokles napatia

Příspěvek od DannyM » 14.07.2010 10:26

Zdravim vsetkych, mam dotaz ohladne poklesu napatia palubneho systemu. Aby som to objasnil, v januari som musel menit alternator za novy, pretoze ten stary prestal dobijat a FoFo mi vycucal baterku a zostal skoro mrtvy.
Po vymene alternatora a nabitie starej baterie bolo vsetko v poriadku a merac, ktory mam namontovany ukazoval klasickych 14,2-14,3V v systeme, samozrejme v zavislosti od zapnutych veci, ako klima, svetla...a ine. Teraz som si vsimol, ze displej ukazuje napatie 13,7 V a drzi sa to v tejto medzi (plus minus, zapnute ine "spotrebice"). Bol som na test baterie, a tester vypisal "Replace battery" tak som ju vymenil....aj tak uz bolo treba.....ale zmena ziadna...napatie stale 13,7 + -
Neviem ako presne pracuje alternator...su tam nejake diody...ci co....a moja otazka znie:
Neodisla mi nejaka na tom novom alternatore a dobija menej nez by mal? Totizto takto nejak mi zacal odchadzat ten stary..pokles napatia, a stale vacsie...az zasvietila kontrolka pre dobijanie....a to bol koniec. Ak teda alternator nedostatocne dobija, nemozem znicit tuto novu baterku, alebo cely alternator? Poznamka: kontrolka nesvieti....a vsetko sa tvari uplne normalne.
Dakujem vsetkym, ktori tomu rozumeju, za objasnenie a vysvetlenie ako funguje alternator.
Ak by bol niekto ochotny s FoFo II, alebo C-Maxom odmerat napatie v klude a s nastartovanym motorom, bol by som mu povdacny....aby som si tie hodnoty porovnal.
Ford Focus C-Max 1.8 125k 2004

Odpovědět

Zpět na „Rady, nápady a dotazy“