Ahojte,
stal som sa nedavno majitelom noveho fofo II 1.6 16V 74kW. Podvozok auta super, ale.... zmiesane pocity mám z prevodovky alebo spojky. Zatial mi to vychádza na riadnu sračku.
Auto pri studenom štarte vydáva jemne šušťavý zvuk a po vymačknutí spojkového pedálu až na podlahu to prestane a je uplne ticho, iba motor je počuť. Po zahriati motora/prevodovky to je skoro nepočutelné... Ešte jeden problém mám so spojkovým pedálom. Keď vymačknem pedál na podlahu a pridám plyn do 3000otáčok tak jemne pedalom zatrasie. Je to citit aj pri jazde, pri preradovaní rýchlosti.
Preto sa pýtam, či ste sa s niečim podobným stretli na svojom focuse? Je to pri tomto aute normálne?
Hučí prevodovka/spojka, spojkový pedál jemne trasie.
-
- Nováček
Hučí prevodovka/spojka, spojkový pedál jemne trasie.
Focus II 1.6, 74 KW
- Anduril
- Test driver
Re: Hučí prevodovka/spojka, spojkový pedál jemne trasie.
Ten zvuk bych si tipnul na spojku, resp. lozisko spojky.
-
- Nováček
Môže to byt vela vecí... ložisko spojky, zla lamela, ložisko prevodovky, kvalita výroby Ford... v žiadnom novom aute som sa zatial s takymto problemom nestretol tak preto som sa na to spýtal.
4Anduril. Keď auto naštartuješ za studena, počuješ nejaký iný zvuk od auta ako od motara? napr. keď vyšliapneš spojkový pedál či sa ti nejaké zvuky nestratia?
4Anduril. Keď auto naštartuješ za studena, počuješ nejaký iný zvuk od auta ako od motara? napr. keď vyšliapneš spojkový pedál či sa ti nejaké zvuky nestratia?
Focus II 1.6, 74 KW
- Anduril
- Test driver
Jo ty mas novy ford, to jsem prehledl. No tak to je divne.
Neuvedomuju si, ze bych nekdy slysel nejake zvlastni zvuky..Sem tam neco bzuci v pristrojovce (nejsou to klapky topeni), ale jinak nic. Zkusim se nekdy zaposlouchat
Neuvedomuju si, ze bych nekdy slysel nejake zvlastni zvuky..Sem tam neco bzuci v pristrojovce (nejsou to klapky topeni), ale jinak nic. Zkusim se nekdy zaposlouchat