Příspěvek
od botsman » 19.02.2006 20:19
To Focussini: Ahoj, mám pro tebe možná návod, jak ušetřit nějakou tu korunku za retušovací voskovou tužku. Můj Fousek má stejnou barvu jako tvůj, takže následující návod mám vyzkoušený na tmavé barvě. Koupil jsem si barevný vosk Turtle - nemůžu si poct, ale je podle mě fakt nejlepší. Byla u toho i vosková tužka. Barevný vosk je super na leštění a na zahlazení drobných škrábanců, které nejsou moc hluboké. Tomu se nevyhneš a těch 450Kč za to budeš muset obětovat. Ta vosková tužka mě ale moc nenadchla - do hlubších škrábanců nešla dost dobře vetřít. Navíc je hodně měkká, takže vydrží jen pár mytí šampónem. Další návod ti možná bude připadat naivně dětský, ale u mě to funguje. Zabavil jsem dětem tmavě modré voskové pastelky - říkali jsme jim waxky - nejlepší jsou ty hodně staré "komunistické". Rýhu pochopitelně očistím, potom vezmu zapalovač a plamenem nahřívám hrot voskovky, dokud se nezačne roztékat. Potom rychle tu rozměklou hmotu nanesu do škrábance. Dobře to přilne a vytvoří to silnou vrstvu. Až to zaschne - vystydne, tak přebytečný vosk odstraním plastovou špachtličkou a rozleštím to flanelovým hadrem. Nakonec to přetáhnu ještě vrstvou barevného vosku - nechám zaschnout, rozleštím a výsledek je dost dobrý. Je to téměř zadarmo a vydrží to déle než kupované voskové tužky.
Botsman, Ford Focus 1,8 TDDi, combi, Trend/2002. Mondeo mk4 2.0TDCi