Teoreticky, jakých prvků výbavy byste se zřekli?
-
- Nováček
Teoreticky, jakých prvků výbavy byste se zřekli?
Řekněme, že kupujete Mondeo MkIII a nemůžete mít úplně všechny prvky výbavy, protože takový kus prostě nemůžete sehnat (ano, moje situace :) Jak byste seřadili následující seznam od "určitě chci" po "zřekl bych se"?
Denso
Tempomat
Parkovací senzory
Lišty na dveřích (vyšší výbavy po faceliftu standardně nemají, viz zde)
Šíbr
Dávám to sem v náhodném pořadí, abych neovlivňoval. Dík za odpovědi.
Denso
Tempomat
Parkovací senzory
Šíbr
Dávám to sem v náhodném pořadí, abych neovlivňoval. Dík za odpovědi.
Mondeo 2.2 Titanium (2006)
- misoo
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Re: Teoreticky, jakých prvků výbavy byste se zřekli?
must have :
tempomat
da sa domontovat / dolakovat aj neskor :
cuvacie senzory aj listy vo farbe
sibr : ak ma auto klimu (teraz uz hadam vsetky maju), tak podla mna zbytocnost
denso : co to je ???

tempomat
da sa domontovat / dolakovat aj neskor :
cuvacie senzory aj listy vo farbe
sibr : ak ma auto klimu (teraz uz hadam vsetky maju), tak podla mna zbytocnost
denso : co to je ???

-
- Nováček
Denso = rádio + navigace s velkou dotykovou obrazovkou. Jinak dík za odpověď, počkáme na další...
- Vitalish
- Zkušený
od důležitějšího k méně potřebnému (dle mého názoru):
1. tempomat
2a. park.senzory
2b. lišty
2c. Denso
měls koupit Pávovo Mondeo, to mělo všechno pokud se nepletu ... jestli ještě ted nestojí v AAAčkách...?
1. tempomat
2a. park.senzory
2b. lišty
2c. Denso
měls koupit Pávovo Mondeo, to mělo všechno pokud se nepletu ... jestli ještě ted nestojí v AAAčkách...?
- vitut
- Člen klubu
- Kontaktovat uživatele:
1. Tempomat. Pokud nemas, jednoduse dodelas ...
2. Listy na dverich. Pokud budes mit vyssi vybavu, tak bud holt ozelis, nebo nakoupis, nechas nalakovat a nalepis ...
3. Parkovací senzory. Lze nejspis taky dodelat ...
Dalsi davam az pod caru, povazuju za zbytecnost:
Denso. V pripade nutnosti dodelas ...
Sibr, tak ten asi nedodelas. Mel jsem ho kdysi na Escu bez klimy, ale ted mi nejak ani nechybi ...
2. Listy na dverich. Pokud budes mit vyssi vybavu, tak bud holt ozelis, nebo nakoupis, nechas nalakovat a nalepis ...
3. Parkovací senzory. Lze nejspis taky dodelat ...
Dalsi davam az pod caru, povazuju za zbytecnost:
Denso. V pripade nutnosti dodelas ...
Sibr, tak ten asi nedodelas. Mel jsem ho kdysi na Escu bez klimy, ale ted mi nejak ani nechybi ...
S-Max, 2.0 TDCi, 103 kW, 2009, modrá Blazer
FoFo1 combi, 2.0 16V, 127 kW, 2003, modrá Imperial
C-Max mk1, 1.8 16V, 88 kW, 2004
byl: FoFo1 combi, 1.8 TDCi, 85 kW, 2002, šedá

FoFo1 combi, 2.0 16V, 127 kW, 2003, modrá Imperial
C-Max mk1, 1.8 16V, 88 kW, 2004
byl: FoFo1 combi, 1.8 TDCi, 85 kW, 2002, šedá

- misoo
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
tempomat by som nechal radsej original, istota je istota, osobne neviem ci by som sa nechal viezt po dialnici nejakym dorabanym tempomatom...

denso navi : uz som si zvykol na prenosnu navigaciu, tak nemam potrebu mat v aute velku tv. origos navigacie su povacsinou jednym z tych drahsich vybav, tak radsej by som zvolil nieco ine...

denso navi : uz som si zvykol na prenosnu navigaciu, tak nemam potrebu mat v aute velku tv. origos navigacie su povacsinou jednym z tych drahsich vybav, tak radsej by som zvolil nieco ine...
-
- Nováček
Nestojí, jeho inzerát jsem bohužel objevil o pár dní pozdě. Světlý vnitřek obvykle nemusím, ale tohle byla pecka, navíc brutálně pod cenou. Není divu, že bylo hned pryč :)Vitalish píše:měls koupit Pávovo Mondeo, to mělo všechno pokud se nepletu ... jestli ještě ted nestojí v AAAčkách...?
- Takeshi
- Zkušený
Denso
Tempomat
Parkovací senzory
Šíbr
Tak ani jedno v autě vyloženě nepotřebuju,stačí mi radio na mp3,klima ,esp a co nejvic pytlu
Tempomat
Parkovací senzory
Šíbr
Tak ani jedno v autě vyloženě nepotřebuju,stačí mi radio na mp3,klima ,esp a co nejvic pytlu

ex Focus ST 200hp
ex Focus RS399 hp
ex Ford turboKUGA Mk2 TDCi 180hp
nyní BMW 335d
pokrok nezastavíš
ex Focus RS399 hp
ex Ford turboKUGA Mk2 TDCi 180hp
nyní BMW 335d
pokrok nezastavíš

- No Name
- Pokročilý
1) Denso - zbytečně drahá a stejně neumí česky... osobně bych volil nějakou přenosnou od Garminu s držákem montovaným do "a" sloupku řidiče, krásná čistá práce, naprosto bez kabelů, navíc lepší mapy apod.
2) Parkovací asistent - jeden malý ťukanec na parkovišti a jsi pořád v servisu, trošičku se hne nárazník a buď to pípá pořád, nebo to nepípá vůbec, zkušenost z našeho servisu...
3) Šíbr - osobně mohu, ale nemusím, proto zlatý střed
4) Lišty - čistě designová záležitost, ale o tolik snad cenu nezvedají ne?
5) Tempomat - osobně moc nepoužívám, ale v takovémto autě by už měl být...
2) Parkovací asistent - jeden malý ťukanec na parkovišti a jsi pořád v servisu, trošičku se hne nárazník a buď to pípá pořád, nebo to nepípá vůbec, zkušenost z našeho servisu...
3) Šíbr - osobně mohu, ale nemusím, proto zlatý střed
4) Lišty - čistě designová záležitost, ale o tolik snad cenu nezvedají ne?
5) Tempomat - osobně moc nepoužívám, ale v takovémto autě by už měl být...
Ford Focus I Comfort 5dv. 1.6 Duratec 100PS

BMW 325 E46 Cabrio
BMW Z4 M40i MT

BMW 325 E46 Cabrio
BMW Z4 M40i MT
-
- Nováček
Chceš říct, že parkovacího asistenta bys spíš nedoporučil?
- No Name
- Pokročilý
Přesně tak, za sebe říkám parkpilot určitě ne...
Ford Focus I Comfort 5dv. 1.6 Duratec 100PS

BMW 325 E46 Cabrio
BMW Z4 M40i MT

BMW 325 E46 Cabrio
BMW Z4 M40i MT
-
- Zkušený
Denso v Mondeu byl požadavek bez kterého jsem nechtěl být.
Má obrovskou výhodu v tom, že omladí interiér. Vypadá božsky a z toho důvodu bych jej doporučil. To, že nemá grafiku jako nějaká externí navi bych neviděl problém. Dovede mě vždy tam kam potřebuji a příplatek u bazarového auta bych neviděl nijak závratný a spíše ho viděl jako nulový.
Tempomat se hodí třeba i do města bez velkého provozu, ale na minulém autě jsem jej využíval častějí, protože byl příjemnější na ovládání. U Mondea mít 5 nepodsvětlených tlačítek mi přijde jako hloupost když minule jsem měl 3 na páčce blinkrů a ovládal se mnohem lépe, protože stačil jeden jasný stisk jednoho ze dvou hlavních tlačítek a tempomat byl aktivovaný. U Mondea se musí stisknout ON a pak teprve aktivace. Zdá se to v pohodě, ale v noci je celkem problém zjistit u nepodsvětlených tlačítek které je které. U Mondea bych se kvuli "složitosti" obešel.
Šíbr jsem měl na předminulém autě a téměř jsem jej nepoužíval. Spíše z frajeřiny, protože se sám přes dálkové ovládání na klíčích otvíral a zavíral současně s okny
Pokud nejsi spořílek, tak používáš klimatizaci stále na volbu AUTO a nepotřebuješ otvírat ani okna, natož šíbr. Osobně okna otevírám opět dálkou jen v pařácích, aby se rychlej dostal teplý vzduch ven a po pár sekundách jízdy je opět zavírám, proto mi šíbr přijde jako zbytečnost.
Parkovací senzory mám a už jsem s nima vícekrát ťuknul než na minulých autech bez senzorů dohromady
vyvolávají totiž velký pocit bezpečí a odfláknutí tedy kontroly kam se couvá
Ale když už se hlídám jako bez senzorů, tak přinesou přece jen nějaký užitek a dá se parkovat blíže než spoláhat na štěstí bez nich. Doporučil bych je, ale netrval na nich. Zvlášť pokud vybíráš kombi, tak maš díky zadnímu oknu lepší přehled kde končí auto než u sedanu.
Lišty na dveřích nemám a nechybí mi. Pokud má do dvěří někdo ťuknout, tak ťukne klidně zadními a na ty ti lišty nepomůžou.
Z mého pohledu tedy vychází jako důležité: Denso, tempomat pokud jezdíš hodně po dálnicích, parkovací senzory jako třetí, protože se snáze dodělají a není potřeba toho tolik udělat jako při dodělání tempomatu.
A jako zbytečnost: šíbr a lišty na dveřích.
Má obrovskou výhodu v tom, že omladí interiér. Vypadá božsky a z toho důvodu bych jej doporučil. To, že nemá grafiku jako nějaká externí navi bych neviděl problém. Dovede mě vždy tam kam potřebuji a příplatek u bazarového auta bych neviděl nijak závratný a spíše ho viděl jako nulový.
Tempomat se hodí třeba i do města bez velkého provozu, ale na minulém autě jsem jej využíval častějí, protože byl příjemnější na ovládání. U Mondea mít 5 nepodsvětlených tlačítek mi přijde jako hloupost když minule jsem měl 3 na páčce blinkrů a ovládal se mnohem lépe, protože stačil jeden jasný stisk jednoho ze dvou hlavních tlačítek a tempomat byl aktivovaný. U Mondea se musí stisknout ON a pak teprve aktivace. Zdá se to v pohodě, ale v noci je celkem problém zjistit u nepodsvětlených tlačítek které je které. U Mondea bych se kvuli "složitosti" obešel.
Šíbr jsem měl na předminulém autě a téměř jsem jej nepoužíval. Spíše z frajeřiny, protože se sám přes dálkové ovládání na klíčích otvíral a zavíral současně s okny

Parkovací senzory mám a už jsem s nima vícekrát ťuknul než na minulých autech bez senzorů dohromady

Lišty na dveřích nemám a nechybí mi. Pokud má do dvěří někdo ťuknout, tak ťukne klidně zadními a na ty ti lišty nepomůžou.
Z mého pohledu tedy vychází jako důležité: Denso, tempomat pokud jezdíš hodně po dálnicích, parkovací senzory jako třetí, protože se snáze dodělají a není potřeba toho tolik udělat jako při dodělání tempomatu.
A jako zbytečnost: šíbr a lišty na dveřích.
Ex ST220 model 2004
- Vitalish
- Zkušený
m.a.x.i.m.u.s :
je to asi dle vkusu, zkušeností a preferencí... Já měl šíbr na VR6 a dost mi při větrání chybí (když jedu po dálnici, lépe a bez [takového] kraválu se větrá šíbrem - klimu používám rád, ale pokud není vyloženě vedro tak je příjemnější čerstvý vzduch...). Denso je hezký doplněk a dozajista dodá autu větší funkci i šmrnc, ale navigaci mám raději ve výšce výhledu z okna (neuhýbat očima dolů k Densu). S parkovacími senzory se celkem shodneme, dávají pocit bezpečí ale nejsou samospasitelné a někdy tak i napáchají větší škody než užitku... Lišty mi přijdou velmi užitečné - jezdím hodně po Praze a za pár měsíců kdy byly lišty v laku už jsou slušně otlučené a bohužel nejen lišty
CO se tempomatu týče, nechápu jak jsem bez něho doteď mohl žít. Na dlouhé cesty naprosto geniální, v Praze dobré na dlouhé úseky průjezdových radarů... Každý máme jinou preferenci, nejspíš závislou na tom jak a kde auto užíváme 
je to asi dle vkusu, zkušeností a preferencí... Já měl šíbr na VR6 a dost mi při větrání chybí (když jedu po dálnici, lépe a bez [takového] kraválu se větrá šíbrem - klimu používám rád, ale pokud není vyloženě vedro tak je příjemnější čerstvý vzduch...). Denso je hezký doplněk a dozajista dodá autu větší funkci i šmrnc, ale navigaci mám raději ve výšce výhledu z okna (neuhýbat očima dolů k Densu). S parkovacími senzory se celkem shodneme, dávají pocit bezpečí ale nejsou samospasitelné a někdy tak i napáchají větší škody než užitku... Lišty mi přijdou velmi užitečné - jezdím hodně po Praze a za pár měsíců kdy byly lišty v laku už jsou slušně otlučené a bohužel nejen lišty

-
- Zkušený
Však píšu, že pokud není šetřílek a používá klimatizaci, tak šíbr není potřeba. Mám 3. auto s automatickou klimatizací a po celý rok jezdím s nastavenou teplotou od cca 21 do 25 stupňů. To ze je lepší vzduch s klimatizaci, pocítí při vystupování z auta i má přítelkyně. Takže to není žádný můj výmysl. Pokud by bylo to co píšeš pravda, tak by se klimatizace nepoužívala ani v budovách a jen by se větralo, nehledě na to, ze přes otevřené okno proniká do interiéru prach a různé nečistoty mnohem více.
Denso naviguje česky a není na něj potřeba zírat jako na nahou ženskou, ale pokud má někdo problém s tím, ze by se měl podívat na okamžik pod úroveň čelního skla, tak by měl vrátit řidičák, protože to nemůže ani sledovat rychlost. O ovládání klimatizace a čehokoliv co je níže než čelní sklo se v tom případě nemá smysl ani zmiňovat. Tohle jako argumenty opravdu neberu. Víš vůbec o tom, že navigací v zorném poli řidiče (na skle) porušuješ zákon?
A lišty na dveřích? Píšu, že je nemám a důlky tam mám stejně jako na minulých autech s nima, protože za většinu dolíků mohou zadní dveře. Přední dveře jej tolik neudělají, protože pokud mají na sobě lištu, tak ta se dotkne těch dveří bez lišty. Schválně si zkus jestli se dveře s lištou dotknou vedlejšího auta v místě té lišty. Mám cca 20 cm škrábanec od klíče na zadním blatníku, ale to by mi nezachránila ani lišta.
Neříkám, ze je tempomat špatný, jen poukazují na to, že není v Mondeu ovladatelně přívětivý. Opět osobní srovnání s minulým autem Opel Omega v poslední a předposlední generaci.
Denso naviguje česky a není na něj potřeba zírat jako na nahou ženskou, ale pokud má někdo problém s tím, ze by se měl podívat na okamžik pod úroveň čelního skla, tak by měl vrátit řidičák, protože to nemůže ani sledovat rychlost. O ovládání klimatizace a čehokoliv co je níže než čelní sklo se v tom případě nemá smysl ani zmiňovat. Tohle jako argumenty opravdu neberu. Víš vůbec o tom, že navigací v zorném poli řidiče (na skle) porušuješ zákon?
A lišty na dveřích? Píšu, že je nemám a důlky tam mám stejně jako na minulých autech s nima, protože za většinu dolíků mohou zadní dveře. Přední dveře jej tolik neudělají, protože pokud mají na sobě lištu, tak ta se dotkne těch dveří bez lišty. Schválně si zkus jestli se dveře s lištou dotknou vedlejšího auta v místě té lišty. Mám cca 20 cm škrábanec od klíče na zadním blatníku, ale to by mi nezachránila ani lišta.
Neříkám, ze je tempomat špatný, jen poukazují na to, že není v Mondeu ovladatelně přívětivý. Opět osobní srovnání s minulým autem Opel Omega v poslední a předposlední generaci.
Ex ST220 model 2004
- misoo
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
taka zaujimava prihoda so sibrom : v 1991 sme mali sierru co mala siber a raz sme sli za tatrovkou nalozenou pieskom a raz tak zafukalo a mali sme plne oci, vlasy, auto piesku