Panel prístrojov

Moderátor:phofy
Odpovědět
didiboj
Nováček
Nováček

Panel prístrojov

Příspěvek od didiboj » 08.10.2010 11:11

Zdravím,

na mojom Focuse MKII 2006 1.6 (74kW), 80 000km, cca rok po záruke, sa zbláznila prístrojová doska - symptómy:
- problém so štartovaním, vyzerá akoby sa nedeaktivoval imobilizér (po otočení kľúča ani ťuk, nepretočí)
- počítadlo kilometrov ukazuje "-------"
- náhodne sa rozsvietia kontrolky na doske (niektoré alebo rovno všetky), po sekunde-dvoch zhasnú, ostane svietiť iba porucha motora (vtedy motor akoby bežal v núdzovom režime, nejde do otáčok). Po vypnutí motora a naštartovaní je všetko zase v poriadku.
- periódy medzi poruchami sa skracujú - pôvodne to v podstate neobťažovalo, naštartoval som na 2. krát, teraz na 15. Porucha motora sa pred tým vyskytla každých 500km, teraz každé 2.

V servise to vidia na výmenu prístrojového panelu dákych baťovských 750 eur plus práca. Otázka znie či som s danou poruchou sám alebo je nás viac.
Faktom je že prístrojovka nie je diel, ktorý sa opotrebúva a očakáva sa, že prežije auto, tým pádom považujem poruchu za výrobnú vadu a očakával by som, že Ford to vezme na triko. Tým skôr, že napr. v Británii zvolali 130 000 Focusov (ročník 2003) u ktorých sa prejavila rovnaká vada a vymieňali panely za 99 libier. Tiež peniaz ale rozhodne menej ako nehoráznych 750 eur... Tým ktorí preplatili výmenu už skôr, vrátil Ford peniaze. Podobných porúch sú plné fóra aj ohľadne novších ročníkov. Dokonca chlap z fordového servisu pustil info, že z cca 30 predaných focusov sa im 5-6 vrátilo na výmenu prístrojovky...

Ak sa nazbiera zopár podobne postihnutých Focusov, je šanca že sa k tomu Ford postaví chlapsky a svoju chybu napraví.

Inak na webe sú návody ako problém vyriešiť pomocou WD40. To bude zrejme posledná šanca skôr ako rezignujem a dám to vymeniť. Tá rezignácia by ovšem znamenala, že ďalší Ford nekúpim (hoci už som mal v zameriavači Mondeo) a rovnako poradím všetkým známym. Doteraz som na Ford nedal dopustiť...

Odpovědět

Zpět na „Pokec“