Nevypína se motor

Chcete s něčím poradit nebo se podělit o radu s ostatními?
Moderátor:foki
Odpovědět
nosak
Nováček
Nováček

Nevypína se motor

Příspěvek od nosak » 24.10.2010 10:35

Ahoj, potrebuji poradit, daval jsem automaticke rozsvecovani svetel,asi pred 6 mesici, vse funguje OK, ale dnes jsme si vsiml ze pri rozsviceni mlhovky normalnim spinacem, tak pri vypnuti motoru klickem - motor bezi dal, zhasne az pri vypnuti svetel normalnim spinacem...mam neco zapojeno blbe?
Kdyz ale necham vse na automatice(svetla) tak jde vse OK....diky za radu..
Focus kombi-1.6 16V, 08/1999

nosak
Nováček
Nováček

Re: Nevypína se motor

Příspěvek od nosak » 24.10.2010 17:20

Tak jsem projizdel forzm a narazil jsme na toto :
To Kulisek111 :
Chci se zeptat, nekoukal jsi do vnitř co je tam za tu usměrňovací diodu která je ke kontektu č.5? Podle nákresu to vypadá že je tam nějaký časový obvod s jedním relé a diodou. Psal si zatížení relé 30/6A..to vypadá že tam na č.5 vývodu bude těch 6A. Mám podobné udělátko na automatické rozsvícení světel, ale když jsem ten vývod (tady č.5) zapojil jako tenhle nákres, tak mi tam šlo(nevím proč) 3,5A a 6Adioda mi skoro spálila musel jsem to tam ještě oddělit jednou 6A diodou obráceně(od konektoru).Pak mi tam šlo něco okolo 1,8A a to bylo v pohodě...
Nevím jakou máš zkušenost...

Hlavne mi jde o to jestli to je normalni chovani toho zapojeni..

Jinak pro zajímavost, kdyby tam nebyla ta dioda na vývodu č.5 tohoto modulu tak při přepínači světel na polohu 2 se auto připraví ke startu(naběhnou všechny budíky a zapalování) a když by někdo zapomněl a nechal vypínač světel na poloze 2, tak v poho vyndá klíčky a motor běží dál...vypne se při vypnutí světel
Focus kombi-1.6 16V, 08/1999

Odpovědět

Zpět na „Rady, nápady a dotazy“