Jaký vysavač pro mopování?

Moderátor:phofy
Odpovědět
Eidž
Test driver
Test driver

Jaký vysavač pro mopování?

Příspěvek od Eidž » 27.10.2010 07:35

Chtěl jsem robotický vysavač... Po přečtení diskuzní ale pro náš případ bude robot nevhodný:
- 40 nohou v místnosti,
- na zemi vrstva hraček,
- vyloženě obdélníkový prostor je v menšině.

Jelikož máme lino a dlažbu, tak se stejně mokré fázi nejde vyhnout. Tj. vysávat/mýt bude člověk, ale místo dvou fází - vysávání a pak mopování by bylo fajn to dát najednou.

Koukal jsem na vysavače, co umí vysávat vodu, tj. koberce tepují, čistí to čalounění atd. nicméně jak to zvládne umýt tvrdý povrch jsem nenašel a na sobě to testovat nechci.
Zabloudil jsem i do parních vysavačů, ale recenze co jsem našel jsou dva roky staré.

Nemáte někdo zkušenost se strojem, co umí mokré čištění tvrdých podlah?

Seat Altea XL-prodáno
Ford Focus kombi, 1,8 TDCi, 85 kW, Ghia(+tempomat,+DRL), RV 05/2002-prodáno
Honda Jazz, 1,4 GD1 61 kW, automat(+DRL), RV 03/2003
Škoda Forman 135, LPG, 43 kW, GLX, RV 12/1992, model 1993-prodáno

BrAtKo
Junior
Junior

Re: Jaký vysavač pro mopování?

Příspěvek od BrAtKo » 27.10.2010 08:21

Cau mam doma vysavac na mokro Zelmer Vodnik...ale pouzivam ho v rezime na mokro len na tepovanie kobercov a sedacky. Je k tomu aj nasadka na stierani tvrdych podlah, ale to je len vysavac, cize nekefuje a nesuruje. To musim najprv poumyvat rozumej poutierat podlahu rucne, ale vysavac by som musel pouzit, iba ak by som umyval stylom chrrrrst kybel vody na zem, poutierat a vodu povysavat. Takze toto su moje skusenosti a uz by som si nikdy Zelmer nekupil.

Na tvojom mieste by som sledoval znacku Karcher a na ostatne nehladel (ked teda roboticka Scooba nie je to prave pre teba). Ale nesmie to byt tepovaci vysavac asi len, ale cistiacim, nieco ako stroje ktorymi umuvaju podlahu v hypermarketoch.

lupo66
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lupo66 » 27.10.2010 20:42

My máme asi 10 let Rainbow ten vysává i vodu ale rychlejší je to s kýblem a mopem.Vysavač používáme jen na vysávání a mokré čištění koberců.
Ford Focus - 1,8 TDDi - 66kW - 2/2000 - Hatchback - Silver 63 - 0 Rh+
Obrázek
Galeriehttps://forum.ford-focus.cz/viewtopic.ph ... &sk=t&sd=a
Obrázek
Obrázek

Eidž
Test driver
Test driver

Příspěvek od Eidž » 28.10.2010 21:47

Díky za reakce.
Mokré čištění koberců znám od ETY, tuším Vodník, ten bez regulace otáček. To měl asi Neptun. Nebo je to obráceně? Je to nějakých 10 let zpět. Tepování bylo super, sice časově náročné, ale výsledek dobrý.
Na tvrdou podlahu je to ale k ničemu - ta tryska, co rozprašuje mycí přípravek by sice podlahu navlhčila, ale chce to kartáč, rýžák či mop. Ale říkám si, kdyby existovala sestava, že bude mycí přípravek roztřikovat a právě nějakým kartáčem to vydrbete a zároveň to bude špinavou vodu odsávat, tak oproti klasickému kbelíku s mopem bude zajištěno, že i na konci mytí máte furt čistou mycí vodu a podlaha nebude mokrá, ale jen vlhká.
No a právě parní vysavač by měl špínu ještě účinněji uvolnit. Ale vypadá to, že technika dorazila pouze do režimu suchého vysávání, což je záplava robotů...
Pokud máte někdo zkušenost, sem s ní. Od prodejce se člověk pravdu nedozví...

Seat Altea XL-prodáno
Ford Focus kombi, 1,8 TDCi, 85 kW, Ghia(+tempomat,+DRL), RV 05/2002-prodáno
Honda Jazz, 1,4 GD1 61 kW, automat(+DRL), RV 03/2003
Škoda Forman 135, LPG, 43 kW, GLX, RV 12/1992, model 1993-prodáno

BrAtKo
Junior
Junior

Příspěvek od BrAtKo » 28.10.2010 23:47

Asi jedine ten iRobot Scooba...

Odpovědět

Zpět na „Pokec“