Auto skoro nejede
-
- Nováček
Auto skoro nejede
Hojas ,auto mi skolabovalo normálně si jedu a zničeho nic mi začla blikat kontrolka žhavení auto se přeplo do nouzového režimu a začlo divně chrochtat tak sem aspon dojel dom a po pár dnech jsem stím chtěl jet na diagnostiku a musel sem ho startovat 5min aby chytnul valil se steho hustý dým smradlevej a tak sem vyjel na tu diagnostiku do servisu a po cestě tam to smrdělo čoudilo skoro nejelo a chrochtalo a tam mi zjistil že je tam jenom jedna chyba a to snímač klepání hlásí chybu a to mi řek že to bude asi vstřik a že stím musím do nějakého diesel servisu ....Tak sem se chtěl tady někoho zeptat jestli to může být opravdu vstřik nebo je jenom špatnej ten snímač klepání....
Ford Mondeo 2002 TDCI 96KW
-
- Test driver
Re: Auto skoro nejede
Jestli to tak huli a nejede není někde prasklá hadice od turba do sání?
- Heartcorecz@mac.com
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj,
zrovna mam se stejnym problemem auto v servisu. Dnes nebo zitra by mi meli volat oc se jedna (probehne diagnostika).
Z toho vseho co jsem tu vycetl muze jit o:
a) cidlo klepani (velice nepravdepodobne)
b) EGR ventil
c) vstriky
d) cerpadlo (pravdepodobne netesnost)
e) turbo (keramicky loziska a zaseknuty lopatky)
Dam teda vedet co reknou v servisu me, treba ti to pak pomuze... Ja se uprimne modlim za EGR, protoze vsechno ostatni je silena palka... Turbo 15tis, vstriky 25tis, cerpadlo 20tis... Hruby odhady.
zrovna mam se stejnym problemem auto v servisu. Dnes nebo zitra by mi meli volat oc se jedna (probehne diagnostika).
Z toho vseho co jsem tu vycetl muze jit o:
a) cidlo klepani (velice nepravdepodobne)
b) EGR ventil
c) vstriky
d) cerpadlo (pravdepodobne netesnost)
e) turbo (keramicky loziska a zaseknuty lopatky)
Dam teda vedet co reknou v servisu me, treba ti to pak pomuze... Ja se uprimne modlim za EGR, protoze vsechno ostatni je silena palka... Turbo 15tis, vstriky 25tis, cerpadlo 20tis... Hruby odhady.
Ford Mondeo 2.0 TDCi, 96kW/130k, r.v. 2004, Futura edition, Denso, fotky: https://bit.ly/crYMD7
- stikyworld
- Nováček
Ahoj kluci,
nejste sami . Mám ten samej problém.
Dnes ráno normálně jedu , ujel jsem 15km a najednou začla blikat kontrolka žhavení a auto přestalo tahat , jakoby nefungovalo turbo. Ale normálně jelo. Tak jsem zastavil , vypnul motor, opět nažhavil a nastartoval a od tý doby to už bylo v pohodě bez problému. Ale docela mě to straší. Tak si zajdu asi taky do servisu.
nejste sami . Mám ten samej problém.
Dnes ráno normálně jedu , ujel jsem 15km a najednou začla blikat kontrolka žhavení a auto přestalo tahat , jakoby nefungovalo turbo. Ale normálně jelo. Tak jsem zastavil , vypnul motor, opět nažhavil a nastartoval a od tý doby to už bylo v pohodě bez problému. Ale docela mě to straší. Tak si zajdu asi taky do servisu.

Ford Mondeo 2.0 TDCi Ghia 85kW r.v.6/2006
-
- Test driver
V paměti by měla zustat chyba od které to skočilo do nouzáku.
- stikyworld
- Nováček
Jo a ještě jsem si všimnul , že se tak stalo při prokluzu kol neboli při aktivovaní ESP.
-
- Test driver
Jsi si fakt jistý že to byla kontrolka žhavení?
Protože když začne pusobit ESP tak začne poblikavat kontroka ESP a elektronika nam našem TDCi omezi vykon motoru někde ke 2000 tis/ot dokud prokluzuji oba přední kola.
Protože když začne pusobit ESP tak začne poblikavat kontroka ESP a elektronika nam našem TDCi omezi vykon motoru někde ke 2000 tis/ot dokud prokluzuji oba přední kola.
- stikyworld
- Nováček
Jo jo, byla to kontrolka žhavení, ona pak blikala pořád. Akurát myslím že začala blikat po tom co jsem asi zamáčkl brzdu / přibrzdil jsem / a pak se rozjížděl / problikla ESP kontrolka / a pak už blikala jenom kontrolka žhavení. Pořád až do vypnutí motoru. Jěstli to nemá něco společného z brzdama nebo tak neco.
Jedna z možných příčin :
Jedna z možných příčin :
Ak Vám začne blikať kontrola žhavenia a na diagnostike vyskočí chyba P132 (A,B,C) je jasné že problém je v module ovládania turba, ktorý ovláda cez páčku natáčanie lopatiek v samotnom turbe.
-
- Test driver
Aha škoda.Tak v tom případě pokud to přijde ještě tak tě diagnostika stejně nemine,těch příčin je nouzáku je daleko víc a většinou naskočí při prudší akceleraci pokud je něco jak nemá,nemyslím že by to souviselo s tim že jsi brzdil ale spíš s tím rozjedem a pokud došlo k prokluzu kol tak i vyletěly otáčky a je to jak ta prudká akcelerace.Skus mu někde na suché cestě tedy až bude suchá na trojku zarazit pedál a uvidíš jestli to zas naskočí pokud jo tak zajeď na diagnostiku.
- Heartcorecz@mac.com
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Bacha, ze zkusenosti vim, ze chyba nutne nemusi zustat ulozena. Tak abys neplatil za diagnostiku zbytecne. Me to parkrat taky blikalo (celou jizdu, nasledne ale po znovu nastartovani blikat prestalo) a na diagnostice se neobjevilo nic.
Nicmene ted uz samozrejme blikala stale (3dny) a diagnostika ukazala dve veci:
- cerpadlo v p*deli
- vstriky ve stejne p*deli
Mohl bych vas zkusenejsi poprosit o odhad ceny na opravu?
Diky.
Nicmene ted uz samozrejme blikala stale (3dny) a diagnostika ukazala dve veci:
- cerpadlo v p*deli
- vstriky ve stejne p*deli
Mohl bych vas zkusenejsi poprosit o odhad ceny na opravu?
Diky.
Ford Mondeo 2.0 TDCi, 96kW/130k, r.v. 2004, Futura edition, Denso, fotky: https://bit.ly/crYMD7
-
- Nováček
já nechal dělat vstřiky v létě na kladně za 23 i s prací...lze to i levněji i výrazně dráž..
s čerpadlem zatim zkušenost naštěstí nemam..
s čerpadlem zatim zkušenost naštěstí nemam..
kombi 2.0tdci 96kw, 2006
- stikyworld
- Nováček
To raduz:
Cena 23.000.- hmm - Co všechno se ti do ty ceny vešlo? Co všechno měnili? To jsi dělal v autorizovaném servisu? Dělali nějaký test na vstřiky , nebo jak to zjistili že jsou v prde***?
Našel jsem zajímavý článek tak Vám z něj něco posílám. Sám bych to asi nedělal ale fungovat by to mělo.
Cena 23.000.- hmm - Co všechno se ti do ty ceny vešlo? Co všechno měnili? To jsi dělal v autorizovaném servisu? Dělali nějaký test na vstřiky , nebo jak to zjistili že jsou v prde***?
Našel jsem zajímavý článek tak Vám z něj něco posílám. Sám bych to asi nedělal ale fungovat by to mělo.
Na vstřikovače Common Rail existuje velice jednoduchá diagnostika, jsou to vlastně nádobky, které se pomocí hadiček napojí na přepad vstřikovačů a začne se startovat. Podle toho, která nádobka se nejvíc naplní tak to znamená, že vstřikovač nepouští palivo do válců a jde přes přepad zpátky. To je první důvod jak zkontrolovat vstřikovače. V ČR existuje jen málo míst, kde si nechat přezkoušet a popřípadě opravit tento typ vstřikování, protože tyto zkušební stanice se vším všudy stojí okolo miliónu. Pokud je tento vstřik opravitelný nebo ne, to vám řeknou až přímo v těchto odborných servisech. Ale pokud si to necháte opravit tak vás to pořád vyjde o dost levněji než kupovat nový vstřik. A hlavně u Fordů se musí ještě vyměněný vstřikovač naprogramovat do řídící jednotky motoru pomocí diagnostiky. Takže rada na závěr - v servise si nechat zkontrolovat vstřiky a pak buď vyměnit a nebo v odborném servise, který se zabývá naftovým vstřikováním odzkoušet a nechat opravit. Ale jediné co určitě nedělejte, tak nechoďte do autorizovaného servisu. Z vlastní zkušenosti vím, že když tam byl kamarád přímo s tímto typem auta, tak mu řekli oprava cca 70 000 a chtěli vyměnit všechny vstřiky takže tam určitě ne.
-
- Nováček
myslim že to je nějakej ptáček..servis specializovanej na tohle..do fordu bych s tim nešel..
měnili střeva vstřiků, jestli sem to dobře pochopil, všechno kromě pouzdra+ palivák+nějaký čištění..
měnili střeva vstřiků, jestli sem to dobře pochopil, všechno kromě pouzdra+ palivák+nějaký čištění..
kombi 2.0tdci 96kw, 2006
-
- Test driver
Něco takového pujde doma lehce udělat pomocí vekých injekč. stříkaček a kapaček.
http://www.uni-max.cz/tester-vstriku-co ... ter-set/d/
http://www.uni-max.cz/tester-vstriku-co ... ter-set/d/
- stikyworld
- Nováček
Jináč dnes jsem auto testoval. Pročistil jsem kontakty Váhy vzduchu a pak jsem ho zahřál a zkoušel mu naložit ale kontrolka se už nerozsvítila takže nevím. Rozhodně si zajdu na diagnostiku a uvidíme co mi řeknou.
Tak to se mi líbi ten kufřík, kde se dá pujčit
. Myslíte že to tak dělají v servisu ? Nebo jak vlastně zjištujou který vstřik je špatný? Je tam i modrý kufřík - Tlakový tester vstřiků .
Tak to se mi líbi ten kufřík, kde se dá pujčit