Triaslo mi s autom pri rýchlosti 100km/hod
-
- Nováček
Triaslo mi s autom pri rýchlosti 100km/hod
Chcem Vás poprosiť o radu. Triaslo mi s autom pri rýchlosti 100km/hod. a viac. Vymenil som tlmiče a nedal som tam také iste ale inakšie. Sú troška iné. a pri 100-vke to už netrasie ale pri 120km/hod. za áno. a cítim že cele auto sa viac trase ako predtým. Má to vplyv na to, keď sú teraz tie tlmiče iné ?? alebo to môže spôsobiť niečo iné? Ďakujem za radu
- petulak
- Test driver
Re: Triaslo mi s autom pri rýchlosti 100km/hod
A zase jeden z těch,co maj NĚJAKÉ auto.
Nech si vyvážit kola.

Nech si vyvážit kola.
FF-1.8-16V-ZETEC-E, SPORT-hatchback
-
- Nováček
To som urobil samozrejme ako prvé, ale nepomohlo....
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
vyzkouset jestli se to pri ubrani plynu ztrati pokud ano tak jsou to poloosy
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
-
Měl jsem podobný problém a byla to poloosa.
- WalkerCZ
- Nováček
Zdravím,
jsem tu nový a nechci zakládat nové téma na stejný problém. Mám čerstvě Focuse 1,6 r.v.2000 najeto 155tis.. Když se mi konečně podařilo vyjet na silnice kde bych mohl jet více než 60 tak jsem zjistil že při rychlosti cca od 80km/h do 190km/h(auto dlouho stálo tak potřebovalo protáhnout) vůz silně vibruje a nejvíce při sešlápnutí plynu, pokud dám nohu z plynu vybrování ustane. Co se týče oprav aut tak jsem laik. Mohl by mi někdo pomoci "určit" příčinu, tim, že mi řeknete třeba kam mám mrknout nebo za co zatahat, ale samozřejmě to asi bude chtít trošku ruku odborníka
hodně se tu mluví o poloose, je možná i jiná příčina?
Předem díky za rady tipy
jsem tu nový a nechci zakládat nové téma na stejný problém. Mám čerstvě Focuse 1,6 r.v.2000 najeto 155tis.. Když se mi konečně podařilo vyjet na silnice kde bych mohl jet více než 60 tak jsem zjistil že při rychlosti cca od 80km/h do 190km/h(auto dlouho stálo tak potřebovalo protáhnout) vůz silně vibruje a nejvíce při sešlápnutí plynu, pokud dám nohu z plynu vybrování ustane. Co se týče oprav aut tak jsem laik. Mohl by mi někdo pomoci "určit" příčinu, tim, že mi řeknete třeba kam mám mrknout nebo za co zatahat, ale samozřejmě to asi bude chtít trošku ruku odborníka

Předem díky za rady tipy

Ford Focus 1,6i 74kW, r.v. 2000, 3dv.
- kozlow
- .
- Kontaktovat uživatele:
Zdar,
tohle teďkom řešil jeden místní fórák, sic na mondeu. Ale tak jak je uvedeno výše, sundat přední kola a zkontrolovat poloosy. Vibrace byly silně citelné při akceleraci. Když se dá noha z plynu, vibrace ustanou.
edit: zkontrolovat poloosy = jestli mají vůli (měla by být minimální, pokud se nepletu)
tohle teďkom řešil jeden místní fórák, sic na mondeu. Ale tak jak je uvedeno výše, sundat přední kola a zkontrolovat poloosy. Vibrace byly silně citelné při akceleraci. Když se dá noha z plynu, vibrace ustanou.
edit: zkontrolovat poloosy = jestli mají vůli (měla by být minimální, pokud se nepletu)
- WalkerCZ
- Nováček
kozlow píše:Zdar,
Uvidím co zmůžu

- kozlow
- .
- Kontaktovat uživatele:
já osobně bych s tím raději nejezdil. Věci se sypou sypou až úplně rozsypou.. ale spíš by k tomu měl promluvit někdo více znalý v téhle věci 

- WalkerCZ
- Nováček
Jasné.....nicméně při zatáčení s akceleraci žádné pazvuky či vibrace nepozoruji. Na autě je udělána nově geometrie a čerstvě vyvážená kola.
EDIT: ještě mne napadlo, jestli to nemůže být třeba plecháčema?
EDIT: ještě mne napadlo, jestli to nemůže být třeba plecháčema?
- WalkerCZ
- Nováček
Tak kola kamarád sundal, zkontroloval poloosy a silentbloky a prý je vše v přádku žádně vůle, nikde nic nevytejká. Kola jsme zkusili prohodit, kdyby náhodou to bylo tím, ale žádná změna, stále ty vibrace jsou patrné, nicméně nevím zda na to mají kola vliv. Je fakt že vypadaj ty plecháče hrozně, ale na pohled nevypadají nějak bouchnutě. Jiný známý mechanik mi po telefonu řekl, že to může být "záchyt reakce" (nevím jeslti to píšu dobře). 

-
- Nováček
Projevu se to vybracemi do volantu, celého auta nebo jen zvukově?
Ford Focus kombi 1.6 16v rv99
Peugeot 205 1.2
Peugeot 205 1.2
- WalkerCZ
- Nováček
Winters píše:Projevu se to vybracemi do volantu, celého auta nebo jen zvukově?
Vibrace celého auta, ale jde to od předku. A nejvíc když člověk akceleruje, když člověk při té rychlosti vyřadí neutrál nebo dá nohu z plynu tak to ustane.
- Scooby
- Junior
Koukam, ze jsi z prahy, jestli chces tak muzem nekde dat sraza, docela me osobne zajima co to vyvadi s autem kdyz akcelerujes.. 

-

"Ford Focus MK I Collection Edition" - 195/55 R15 Continental PremiumContact2 - 185/65 R14 Sava Eskimo S3+

"Ford Focus MK I Collection Edition" - 195/55 R15 Continental PremiumContact2 - 185/65 R14 Sava Eskimo S3+
- crxmann
- Nováček
Chlapi mám stejný problém, při zrychlování se auto (Fofo kombi 1,8tddi,rv 00) kolem 110km/h roztřese a přestane až po tachometrových 140km/h (respektive to ustoupí).
Předpokládám tedy poloosy, ale opravdu se mi nechce kupovat obě. Není tu nějakej mekánik z Prahy, Plzně, či někde mezi, který je má a prostě by se vyzkoušela jedna pak druhá a ta která by to dělala by se koupila? Samozřejmě od toho kdo by mi jí pujčil!
Předpokládám tedy poloosy, ale opravdu se mi nechce kupovat obě. Není tu nějakej mekánik z Prahy, Plzně, či někde mezi, který je má a prostě by se vyzkoušela jedna pak druhá a ta která by to dělala by se koupila? Samozřejmě od toho kdo by mi jí pujčil!
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=V8hN-5KJuWo[/youtube]