Blikání osatních řidičů ,zkušenosti,názory....
- jakub.sampon
- Pokročilý
Blikání osatních řidičů ,zkušenosti,názory....
Ahoj chtěl bych od vás znát názory a zkušenosti ze selnic co se vám přihodilo,mě už asi po 3x na jížní spojce když jsem jel v levém pruhu tak předemnou v levém pruhu jeli asi 3auta 80km/h ani o 1km více,tak jsem se podíval do pruhu pro kamiony a tam nikdo tak jsem dal blinkr přejel jsem do toho pruhu šlápl na plyn a předjel jsem první auto které jelo v levém pruhu a zařadil se před něj v bezpečné vzdálenosti asi 10metrů a najednou mě problikl,nerozumim tomu...?Dělám něco špatně? to se mi už stalo po 3 .... nerozumim a nebo ty lidi záviděj že má někdo auto které nemá motor 1.1?
díkes za všechny názory a zkušenosti..... nikoho jsem neomezil ani neohrozil....
díkes za všechny názory a zkušenosti..... nikoho jsem neomezil ani neohrozil....

Golfík III 1.9tdi 66kw
Ford Focus 1.8tdci 85kw SUPER KÁRA KTERÁ VÁLÍ JEHÁÁÁ

+Ford Fiesta (1.4) 2004
-
- Nováček
Re: Blikání osatních řidičů ,zkušenosti,názory....
Jestli to nebude tím, že předjíždět se má zleva 

Ford Focus 1.8 TDCi 74kW r.v. 2003
-
- Test driver
No vidíš. A tady máš rovnou odpověď.
Jestli to nebude tím, že někteří řidiči nevědí, že ve městě je na víceproudých komunikacích předjíždění zprava možné.

Jestli to nebude tím, že někteří řidiči nevědí, že ve městě je na víceproudých komunikacích předjíždění zprava možné.

- spoofan
- Zkušený
Nejedna se totiz o predjizdeni ale o soubeznou jizdu.
Byl FF II 2.0 TDCI, je Seat Leon 1M 1.6 16V
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Jestli to nebylo upozornění na to,že oni jeli 80 a je tam přes den povolená 80tka...Třeba jen upozorňovali na radary... 

- Mufin01
- Test driver
Tohle doslovně říká §12 odst. 2 a 3 z.č. 361/2000 Sb. :V obci na pozemní komunikaci o dvou nebo více jízdních pruzích vyznačených na vozovce v jednom směru jízdy smí řidič motorového vozidla užívat k jízdě kteréhokoliv jízdního pruhu; přitom se nepovažuje za předjíždění, jedou-li vozidla v jednom z jízdních pruhů rychleji než vozidla v jiném jízdním pruhu. Pokud by vozidla jedoucí současně ve všech jízdních pruzích bránila v jízdě rychleji jedoucímu vozidlu, musí řidič jedoucí v levém krajním jízdním pruhu tento pruh co nejdříve uvolnit
- spoofan
- Zkušený
Mufin01: takze v levem pruhu proste nema co delat
Pak by ho nemusel "predjizdet" zprava

-
- Nováček
No ty si to tady přesně napsal, pokud je jeden pru rychlejší, to OK, ale pokud jedu za někym a provedu tzv. předjížděcí manévr, při kterém se opět zařadím před něj, jedná se o předjíždění.
Naposledy upravil(a) Master158 dne 07.12.2010 13:53, celkem upraveno 1 x.
- spoofan
- Zkušený
Dle zakona se ale nejedna o predjizdeni, takze je uplne v poradku, ze se zaradil do praveho pruhu a pak zase do leveho pred to auto.
Naopak ten vlevo se mel preradit do praveho, nebo aspon na nej neblikat, kdyz se pred nej dostane auto.
Naopak ten vlevo se mel preradit do praveho, nebo aspon na nej neblikat, kdyz se pred nej dostane auto.
-
- Nováček
Ale asi máte pravdu v tom, že je to povoleno, ale je to předjíždění 
Kousek z článku:
"Co se týče předjíždění vpravo, je toto možné kromě případu uvedeného shora v obci na silnici o více jízdních pruzích a dále při tzv. souběžné jízdě. To tedy např. znamená, že na Jižní spojce nebo na Magistrále je možno jet ve kterémkoli pruhu a předjíždět vozidla zprava i zleva, na což si řada řidičů stále ještě nezvykla a při přejíždění do pravých pruhů se vůbec nekoukají do zrcátek."

Kousek z článku:
"Co se týče předjíždění vpravo, je toto možné kromě případu uvedeného shora v obci na silnici o více jízdních pruzích a dále při tzv. souběžné jízdě. To tedy např. znamená, že na Jižní spojce nebo na Magistrále je možno jet ve kterémkoli pruhu a předjíždět vozidla zprava i zleva, na což si řada řidičů stále ještě nezvykla a při přejíždění do pravých pruhů se vůbec nekoukají do zrcátek."
- C-Maxis
- Zkušený
Ja myslim, ze jsi pravdepodobne jel zrovna mistem, kde je usekove mereni 80 km/h.
Zalezi, kde to bylo.
Zalezi, kde to bylo.
- pbjun
- Test driver
Taky se mi to bezne stava a to je v mistech ktere dobre znam a kvuli radarum to neni... Ale kdyz se nekdo smoli 40 v rychlem pruhu tak co uz... Naucil jsem se jet v rychlem pruhu za nim, naznacit levym blinkrem ze ho chci predjet, kdyz nereaguje tak ho probliknu dalkama a kdyz ani tak tak ho trosku protroubim... Policajti to neresi - i kdyz je to zdrzovani dopravy...
- jakub.sampon
- Pokročilý
Díky všem za vaše názory jsem rád že jsem neporušil žádný zákon atd a že tedy chyba je na straně řidičů kteří nemůžou vydejchat že to někomu jede víc než jim! co se týče úsekového měření 80km/hod tam to opravdu nebylo bylo to na jiném místě jížní spojky kde neni 80km/hod!C-Maxis píše:Ja myslim, ze jsi pravdepodobne jel zrovna mistem, kde je usekove mereni 80 km/h.
Zalezi, kde to bylo.

to: pbjun díky za názor,jsem rád že máš stejnou zkušenost,taky jsem to zažil že předemnou jel superb v levém pruhu to jsem měl ještě fiestu a za boha mě nechtěl pustit před sebe jel si v levém pruhu po jížní spojce kde se neměří 60km/hod a ani bliknutí nepomohlo ,tak jsem toho nechal tohle je ztracenej případ

Radek 1.8 16V to máš pravdu ,vlastně jsi mi dal odpověd proč řidiči blikají ,neznalost zákona...

Golfík III 1.9tdi 66kw

+Ford Fiesta (1.4) 2004
-
- Nováček
Proboha, snad si nemyslíš, že někomu, kdo před tebou jede v Superbu to víc nejede... Spíš si řekne "Kam spěcháš blbečku" a blikne, rozhodně v tom není závist
Pokud se bavíme o jižní spojce, tak tam se dá narazit na spousty exotů, co si to buď pletou se závodní dráhou radar neradar, nebo si myslí, jak nejsou bezpeční řidiči, když jedou 60km/h.

Pokud se bavíme o jižní spojce, tak tam se dá narazit na spousty exotů, co si to buď pletou se závodní dráhou radar neradar, nebo si myslí, jak nejsou bezpeční řidiči, když jedou 60km/h.
- jakub.sampon
- Pokročilý
to já si nemyslim já to nepsal,ani jsem nepsal že mi superbák závidí.... asi si to špatně pochopil...Master158 píše:Proboha, snad si nemyslíš, že někomu, kdo před tebou jede v Superbu to víc nejede... Spíš si řekne "Kam spěcháš blbečku" a blikne, rozhodně v tom není závist![]()

máš pravdu někdy se ani nestačim divit co na jížní spojce vidim....

Golfík III 1.9tdi 66kw

+Ford Fiesta (1.4) 2004