Už pár týdnů mi občas chcípne motor za jízdy, když dám při malých otáčkách neutrál nebo vyšlápnu spojku, otáčky klesnou pod 500 a chcípne to. Myslel jsem že to je prohlou hadičkou (je také vidět na fotu) ale při jejím vyndavání jsem si všiml že je něco nezapojené (viz foto). Nevím jestli jsem to vytáhnul jak jsem tam šmátral ale řekl bych že ne, síly je na to potřeba více. Zatím jsem nezkoušel zda to chcípa dále.
Mohlo to být tímto?, případně dalo se s tímto vůbec jezdit? a k čemu tato věc vlastně je?
Díky za odpovědi.
Chcípání motoru - mohlo to být tímto?
-
- Nováček
- hamer
- Nováček
Chcípání motoru - mohlo to být tímto?
Ano, je to tzv. dýchanie motora-od kľuky, tu hadičku treba vymeniť, býva to častý problem pri kolísaní otáčok a chcipaní motora. Takže to čidlo tam nasaď a pořadne zatlač.
Mne to taky robilo a chcel som meniť volnobežný ventil a nakoniec to bola len prasknutá táto hadička, ktorá prisávala falošný vzduch. Určite to pomôže.
Mne to taky robilo a chcel som meniť volnobežný ventil a nakoniec to bola len prasknutá táto hadička, ktorá prisávala falošný vzduch. Určite to pomôže.
Ford Focus 1.4 combi
- miki21
- Test driver
Re: Chcípání motoru - mohlo to být tímto?
To "čidlo"se jmenuje ventil odvětrávání klikové skříně.
Ta hadička k němu je opravdu příčinou kolísání volnoběhu.Bývá často spuchřelá a prasklá.

Fofo II 1,8 16v modrá combi
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
-
- Nováček
čidlo jsem zatlačil nadoraz, snad to už bude v pořádku, zatim nechcíplo, nebylo k tomu moc příležitostí, díky za odpovědi
, nevěděl jsem ani k čemu to je 

Ford Focus 1.6 16V 74KW Hatchback [rv:1999]
- hide
- Pokročilý
Jo jo můžu potvrdit. Lítaly mi také otáčky nahoru dolu, sem tam to po nastartování chcíplo, pomohla až výměna té hadičky. Byla prasklá. 

- petulak
- Test driver
No, a taková prkotina, a je to zas O.K. 

FF-1.8-16V-ZETEC-E, SPORT-hatchback