Vlkhost, namraza zevnitr, zatesneni, zatekani

Odpovědět
lingling
Nováček
Nováček

Vlkhost, namraza zevnitr, zatesneni, zatekani

Příspěvek od lingling » 04.02.2011 10:48

Ahoj,
Zda se, ze mam ne uplne neobvykly problem s ojetym fokusem, ktery jsem koupil na podzim. Jak uderila zima, deste a pliskanice, zjistil jsem docela silne namrzani oken zevnitr, coz je neprijemny opruz. Podobne veci se zde uz nekolikrat probiraly, vse je pravdepodobne zpusobene pronikanim vody do interieru. Zda se, ze nejcastejsi misto pronikani je pres pilovy (kabinovy) filtr. Je to tak? Jake dalsi moznosti zatekani jsou?

Nasel jsem i nejake navody, jak ten kabinovy filter vymenit, ale zatim jsem se k tomu neodhodlal, nemam garaz a pred domem v desti, snehu se mi to delat nechce. Zjistil jsem, ze koberec u spolujezdce, kde je VIN je uplne nacucany vodou. Furt, bez ohledu na me pokusy o vetrani, topeni, na pootevrena okna v nejtuzsim mraze, kdy je suchy vymrzly vzduch....uz nevim co s tim.

Muzete mi prosim popsat, na co si dat pozor? Jak to mam zatesnit? Nejak mu neni jasne jestli opravdu jedine tesneni, ktere ma zabranovat teceni vody do auta je ten ne-moc-presny kus cerne umele hmoty pod steracema u spolujezdce. Vzdyt ta vec se hybe a zcela jiste se pod ni nejaka ta voda dostane. Psalo se tu o nejake tesnici pasce od forda, za nejachych 200 korun, jak a kam ji mam nalepit? na sklo nebo na ten plast? Opravdu to pomuze? Ma se nalepit rovne, podel okraje skla, nebo co? Nebo snad podle hrany toho plastu, co nejblize okraji a tedy co nejvysse na sklo? Co je zac to torpedo, o kterem tu lidi mluvi? Muzete nekdo poslat nejake fotky, kudy to tece a kam mam co nalepit?
Ford Focus 1.6 Turnier Futura Automatic, 2003
Obrázek

Pastovic
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Re: Vlkhost, namraza zevnitr, zatesneni, zatekani

Příspěvek od Pastovic » 04.02.2011 19:58

http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... &sk=t&sd=a

Tady to máš. Poslední příspěvek ode mě popisuje čím to přilepit. Lepit se to lepí jak ze vnitř (plast ke sklu) a i sem to zatáhl kolem toho místa kde to dolíhá na okno...no a setřel a vyhladil aby tam nebyla housenka lepidla a chvíli přidržel a pohoda. No a přišrouboval dvěma vruty v místech kde je jako kdyby ta záslepka šroubu. No a drží to pořád. Každopádně to musíš lepit v teple.
FoFo I htb GHIA/1,8/16V/85kw/07-2001/silver/K&N/17" Wolfrace Pro Sprint/Hankook V12 Evo/Eibach
Galerie https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 94&t=21271
ObrázekObrázek

Tomy_zv
Nováček
Nováček

Příspěvek od Tomy_zv » 05.02.2011 15:49

Skús ked odstavíš auto pred zamknutím vyvetrat interiér pretože všetok teply vzduch sa vyzráža na oknách a v zime zamrzne :)
Ja som mal tento problém.Stačí dobre vyvetrat ten teplý (naprdený :D ) vzduch a malo by sa to výrazne zlepšit.
Držím palec Tomy

lingling
Nováček
Nováček

Příspěvek od lingling » 06.02.2011 14:29

No, takze jsem zjistil, ze koberecky jsou jak mocal, plne vody, jakoby tam nekdo caknul tak 1/2 kyble vody. A zacina to smrdet. Furt jsem osahaval u spolujezdce a ono to nateklo dozadu pod nohy, tam je ten koberecek jako bazen. Jedna vec je vyresit to zatesneni, coz muze byt jeste i tyden casu, ale co mam delat TED? Jak mam z auta dostat tu vodu? Daj se nejak vytahnout koberce az na holy kov? abych to vyzdimal a vytrel houbou... ted samozdrejme nemyslim ty vobycejne koberce od vietnamcu, co jsou navic, ale ty, co jsou primo-jakoby-nalepene-v-aute.
Obrázek

Radekjo
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Radekjo » 06.02.2011 15:12

Tu izolaci nevysušíš a vyndat nejde. Bavím se o FF II. Já jsem to vyřešil jejich odřezáním co nejblíž palubky (je tam takový plastový kolík/šroub tak nad ním) vysušením a navrácením.
FM MKV 2,0 TDCI 15

FF II 1,8 TDCI 05 (pořád žije ale hnije) :nunu:
RS MSI GS73VR 6RF-048CZ Stealth Pro

lingling
Nováček
Nováček

Příspěvek od lingling » 06.02.2011 16:33

kur.., panika, zacina prset...zcela obecny dotaz:
jak mam vysusit tu vodu z auta?

Nemam garaz, jsem v Dansku, kde prsi tak 300 dnu v roce, v aute to cvachta...a hodina v servisu stoji 500 DKK, coz je 1600czk...jak to vysusuji v servise?
Obrázek

Eidž
Test driver
Test driver

Příspěvek od Eidž » 07.02.2011 06:59

Fén?
Bez utěsnění příčiny, je to ale zbytečná práce. Spíš prorazit další díru, aby to mohlo odtékat...(to je jen žert) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Protože jak utěsníš příčinu potíží, tak nová voda nepřiteče a ta současná se začne odpařovat. Podle míry nacucání a jízdy auta (teplo) to trvá dlouho.
Ono i v mrazu jde usušit prádlo, protože voda se odpařuje i v mrazu...ale trvá to dýl, což při změně vlhkosti v zimě může být problém.

Seat Altea XL-prodáno
Ford Focus kombi, 1,8 TDCi, 85 kW, Ghia(+tempomat,+DRL), RV 05/2002-prodáno
Honda Jazz, 1,4 GD1 61 kW, automat(+DRL), RV 03/2003
Škoda Forman 135, LPG, 43 kW, GLX, RV 12/1992, model 1993-prodáno

lingling
Nováček
Nováček

Příspěvek od lingling » 07.02.2011 20:56

Zajimaly by mne 2 veci.
1) Ma fokus nejake vypousteci otvory v podlaze? Nedovedu si predstavit, ze by nemel, co kdyby tam clovek rozlil pivo, 2L koly nebo tak? to by prece schlo tyden...je nekde v podlaze nejaky spunt na vypusteni vody? Kdo ho najdu? Jak to otevru? Mate nekdo fotku nebo nakres? Kde jsou otvory na vodu okolo pyloveho filtru, predniho skla a motoroveho prostoru? Predpokladam, ze tam nekde musi byt, mozna jsou ucpane...kde presne maji byt svody na vodu? Konstrukter jiste neplanoval ze voda ma tect vyhradne vetranim do interieru...

2) Je strana spolujezdce spojena mezi prostorem na nohy u predni sedacky a prostorem na nohy u zadni sedacky? Prijde mi, ze v predu je sice mokro, ale vzadu je uplne jezero, muze to volne proudit a putovat, ta voda? Nebo je to nemozne a voda se mi dozadu dostala jinak a jinudy....?
Obrázek

miki21
Test driver
Test driver

Příspěvek od miki21 » 07.02.2011 21:09

a hledal jsi tady na fóru něco kolem toho? http://www.ford-focus.cz/forum/search.p ... id%5B%5D=8
Fofo II 1,8 16v modrá combi
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.

Odpovědět

Zpět na „Focus - interier - 1998-2004“