Takže, než se do mě pustíte, že tohle vlákno někde je, tak na svou obhajobu - prošla jsem všechna témata ohledně cukání, ale je tu samé: cukání při akceleraci, cukání při studeném motoru, cukání při rychlé jízdě, atd.. Jenomže přesně tohle se mého auta netýká...
Mám fokusa II.,1.6 tdci - 80kw, rok výroby 2006, dovezený z Německa. Při koupi najeto 170 000km, vyměněny rozvody, všechny filtry, olej, nyní má 193 000km. Autko má DPF
Poprvé jsem zpozorovala problém takto: Jela jsem cca 10 minut, auto bylo čerstvě zahřáté, rychlost 90km/hod. na pětku a najednou mi začlo auto totálně cukat, hopsat či jak to nazvat, bylo to hodně intenzivní....Něco jako když je omezovač ve formuli, nebo jak to popsat.. Vyděšeně jsem vyřadila a neutrál to okamžitě uklidnil, pak jsem dala 4 a v pohodě... no pak už to neudělalo ten den. Další den nic, pak zas nic, po par dnech se to objevilo znovu a už hopsalo i na čtverku. A další den i na trojku

... tak jsem to odvezla do servisu, kde to byli dvakrát projet a samozřejmě to nic nedělalo jak naschvál

Udělali diagnostiku a nebylo vidět jedinou chybu. No a jelikož jsem ještě nevěděla, že se nesmí při DPF přidávat aditivum do nádrže, tak jsem si ho akčně koupila a přidávala.... Auto od té doby přestalo cukat tak intenzivně, to poskakování se stává pořád, ale je mírnější..."Přesunulo" se to pouze na trojku... a ještě zajímavostí je, že auto to vůbec nedělá při akceleraci - i předtím na tu pětku to bylo vždy při konstantím plynu na 2200ot, nyní po tom "přesunutí" to dělá teda na trojce při 1900ot a zejména při jízdě s velmi mírným plynem (dělává to v jednom místě, kama jezdíme, kde je mírný kopeček dolů a je to v obci, takže se jede na trojku s mírným plynem)... A fakt to není to nohama, jak mi řekla kamarádka .)
Tak už nevím jak lépe to popsat.. mám trochu vyčištěný EGR ventil, neměli jsme přípravek na odstranění karbonu, takže mám jen vyšťáranou nejhorší špínu z něho... Tak, zkuste dát hlavy dohromady a poradit mi.... Děkuji.