Hlavně si zjisti, jak to je s těma zásuvkama, resp. s dostupnosatí, abys měl všechno v jednom designu - aby sis nenakoupil vypínače a elektrický zásuvky a pak se nedozvěděl, že datový se nedaj sehnat nebo nemaj zrovna tvoji barvu atd.
Telefon bych určitě zachoval, teda kvůli internetu, protože situace na trhu se může měnit, já jsem měl kdysi ještě ve starým bytě telefon + ADSL, pak jsem přešel na internet přes kabelovku od UPC, pak mě mistři z UPC nasrali, protože 10Mbit se začalo plazit 0,5Mbit a ještě mi tvrdili, že je to v pořádku, tak jsem UPC zrušil a přešel na naked ADSL, tj. ADSL bez nutnosti mít telefon a platit za něj. Je to v akci, první rok za 400 Kč, chtěl jsem to nejlevnější, tak mám 3Mbity, na to domácí brouzdání to stačí. Asi za 500 maj 8Mbit, kompletní ceník na
http://www.termsnet.eu. Spolehlivost je dobrá, snad to nevypadlo ještě ani jednou nebo jsem si toho nevšim.
Takže tu dvojlinku zase natáhni, to neznamená, že když to teď není výhodný a teď to nechceš, že za dva roky nepřijde telecom nebo jinej operátor se supervýhodnou nabídkou. Případně to můžeš natáhnout rovnou UTP kabelem, pro ethernet se stejně používaj jen dva páry ze 4, na zeď dáš dvojitou datovou (na RJ45 konektory) zásuvku, na jedný zapojíš ty dva páry na 1,2,3,6 a na druhý jeden pár 4,5, druhej konec někam ke vchodovejm dveřím.
Osobně mám doma tohle:
http://www.triton.cz/cs/datove-rozvadec ... dec-rba-10
Dovnitř vede telefonní dvojlinka a ven je roztahanejch několik kabelů. Výhoda je, že se tam schovaj přístoje jako je ADSL modem/router, switch, wifi (i když se dá koupit všechno v jednom přístroji), VOIP brána, napájecí adaptéry a pak propojovací kabely - všechno je tam schovaný a jestli máš nebo plánuješ děti, tak pak nebudeš řešit, proč zase nejde net, protože batole ty blikající krabičky strašně zajímaj - ten rozvaděč je zamykací. Jedna dvojitá ethernetová zásuvka je za televizí i když zatím nemá využití, další dvě jsou u psacího stolu a pak ještě vede jeden rezervní kabel "co kdyby" přes další dvě místnosti (je schovaný v lištách).
Něco k oknům, jestli jsou tam už nový plastový, tak zkontroluj jak je na tom omítka kolem rámů, my jsme během zimy zjistili, že v jednom místě je škvíra, chtělo by to opravit, ale to je na zedníka a pak ten kousek znova vymalovat.
K malování - nejlepší je IMHO vymalovat všechno bíle a hlavně jednou barvou, ne abys koupil tu výhodně primalex, pak zas v akci jupol, případně i těch primalexů je víc druhů, tj. plus, polar a neni to to samý. Jestli budeš někde malovat přes starou malbu, tak jedině pokud je taky bílá, například zelená se bílou blbě zakrejvá a úplně nejhorší je nějakej vzor udělanej válečkem - za to by snad měli za úsvitu popravovat, to je jako plastická mapa, to je lepší rovnou oškrábat. Ale ty budeš dělat novej štuk, tak to je v pohodě. Samozřejmě někomu se líbí vymalovat barevně, proč ne, prodávaj se už hotový odstíny, takže nemusíš ani dělat experimenty s mícháním. Podle mě ale v jednoduchosti je síla, všechno bílý zjednoduší opravy a bílá se hodí ke všemu, takže pak nemusíš řešit, jestli by se ta nová sedačka / koberec / nábytek hodí k barvě zdí v obýváku...
Hlavně to neuspěchej, jestli nemusíš přespávat pod mostem, tak je jedno jestli budeš bydlet v dubnu nebo v květnu, hlavně když bude všechno v bytě hotový a udělaný tak, jak jsi chtěl.