Radio 6000CD - nejde mi přestavit čas

Odpovědět
PeS
Pokročilý
Pokročilý

Radio 6000CD - nejde mi přestavit čas

Příspěvek od PeS » 29.03.2011 21:15

Zdravím

ve Focusu II/2005 mám rádio 6000CD a nejde mi přestavit čas na letní. Už jsem četl i manuály a nemůžu na to přijít, přitom už jsem ho párkrát přestavoval a vím že to šlo.

Pustím rádio naklikám přes tlačitko menu čas , kroutítkem posunu hodinu, případně se přesunu na minuty a opravím je, pak menu pro potvrzení. OK na rádiu je nový čas. Ale za pár vteřin (jednou mi tam vydržel asi minutu) se rádio přehodí na ten původní čas.

Zkoušel jsem to i se zapnutým zapalováním ale ten samý výsledek. Netušíte v čem může být chyba ?
Nastavování času přes RDS by tenhle model mít neměl. A už jsem čas párkrát přeřizoval tak nechápu proč to teď dělá tohle...

Mám ho naladěný na frekvenci MP3 přehrávače, ale zkoušel jsem to i s naladěnou stanicí (pro jistotu) -
stejně jsem musel čas seřídit ručně, vydržel tam jen do vypnutí rádia....

ZaQik
Admin
Admin

Re: Radio 6000CD - nejde mi přestavit čas

Příspěvek od ZaQik » 29.03.2011 21:34

... a co nastaveni pres palubni pocitac? Tam je master ...
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.

PeS
Pokročilý
Pokročilý

Re: Radio 6000CD - nejde mi přestavit čas

Příspěvek od PeS » 29.03.2011 22:46

Díval jsem se do palubního počítače ale nastavení času tam není. Nicméně už mi to funguje.
Zapnul jsem zapalování , pak jsem procházel ten BC a když jsem nic nenašel tak jsem zapnul
rádio a nastavil nějakou silnou stanici. Pak přes menu jsem naťukal čas a nastavil ho tím
knoflíkem a potvrdil menu. Pak jsem vypnul rádio a zapalování.

Čas už cca půl hodiny drží, nechápu co jsem předtím udělal špatně. Jestli to chtělo napřed
zašoupat tím palubákem nebo co.

Nedávno se mi stalo něco podobného s klimatizací - od léta jsem jí nešteloval a tak jsem si
řekl že jí nastavím na málo a vyzkouším jestli funguje (před létem) a klima vůbec nereagovala
na čudlíky nastavení teploty. Až když jsem jí vypnul a zapnul tak začala reagovat.

Necpe Ford do těch krámů windows od MS ? Funguje to podobně spolehlivě.

Odpovědět

Zpět na „Focus - rádio a muzika“