olej filtr
-
- Nováček
-
- Nováček
Re: olej filtr
Pokud si dobře pamatuju,tak ho najdeš po demontaži boxu vzduchoveho filtru na motoru u převodovky vpředu.Je tam jenom takovy černy plastovy klobouček s takovou matkou 

Focus I sdn 1,8 16v r.v. 2001
-
- Nováček
-
- Nováček
To nemam,ale to tam najdeš.Teda doufam,že si nepletu motor
Možna to někdo má a hodi to tu.

Focus I sdn 1,8 16v r.v. 2001
-
- Nováček
Díky za radu,hotovo,našel jsem,je to jiné jak u 1,8,kterou jsem měl předtím.Díky.
FFC-Max,1,6TDCi,80 kW,2007.
- peter S
- Nováček
Priatelia,potrebujem radu. Všade,kde objednám olejový filter na môj FoFoll 1,6 Tdci 80 kw 2007,mi príde typ s tým cuplíkom,ktorý tam vôbec nepasuje. Skúšal som aj na motor Peugeot 1,6 Hdi,je to to isté. Pripájam foto. Ten na pravo som tam mal,ten na ľavo by tam mal ísť a prdlajs. Takže aký je to vlastne typ,ten čo tam bol??? Verím,že nie som sám s týmto typom,prosím poraďte.
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
ten vystupek jde do hliniku na motoru a je to spravne , ten bez toho je na 2,0tdci .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
- peter S
- Nováček
Ďakujem Foky. Trocha som hľadal a našiel som toto: http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 96&t=16871
Skúsim tam ešte povŕtať,či tam nenájdem ulomenú časť. No a keď nie,dám tam zas ten z dvojlitra. Inak tá príruba,na ktorú filter dosadá mi príde,akoby bola určená práve na ten 2,0 Tdci filter.
Skúsim tam ešte povŕtať,či tam nenájdem ulomenú časť. No a keď nie,dám tam zas ten z dvojlitra. Inak tá príruba,na ktorú filter dosadá mi príde,akoby bola určená práve na ten 2,0 Tdci filter.
- omezenec
- Nováček
..ještě taková zkušenost při výměně olejového filtru. Vyndat šel bez problémů, stačilo povolit zavazející plastové věci v okolí. Ale spátky jsem hledal systém nasazení. Jestli nejdřív do víčka a pak šroubovat nebo nasadit do motoru čudlíkem dovnitř a pak klobouček. Zvítězil druhý systém, ale až po dlouhém boji jsem si všiml, že klobouček neustéle nasazuji mimo závit. On by tam šel narvat..ale to by byl jeho konec. Všiml jsem si kovové konzoly těsně nad víčkem. Po jejím povolení už klobouček zapadl do závitu a rukou šel skoro na doraz. Možná se to týká jenom mého FoFa..ale co kdyby. Ono zničit plastový závit neni problém.
Ford Focus II Tournier 1,6TDCi, 80kW, 10-2006, DPF off
- peter S
- Nováček
Presne tak isto na prd to tam išlo aj mne. Ja som ten plast. klobúčik jemne zbrúsil po obvode a teraz ho tam našróbujem rukou. Takže nie si sám. Znova niečo,na čo môžu byť forďáci hrdí.
- omezenec
- Nováček
to Peter S:..ja si skor myslim, ze zme si to ulahcili a neodmontovali ten cierny vzduchovy filter..potom by tam bolo miesto..no ale teraz uz to je jedno
Ford Focus II Tournier 1,6TDCi, 80kW, 10-2006, DPF off
- peter S
- Nováček
Takže žiadny iný typ.Bola tam časť starého filtra,no a jasné,že tam nepasoval filter nový. Pozdravujem idiota,ktorý to tam takto napchal.Bol tam celkom iný filter,len aby tam vošiel.peter S píše:Priatelia,potrebujem radu. Všade,kde objednám olejový filter na môj FoFoll 1,6 Tdci 80 kw 2007,mi príde typ s tým cuplíkom,ktorý tam vôbec nepasuje. Skúšal som aj na motor Peugeot 1,6 Hdi,je to to isté. Pripájam foto. Ten na pravo som tam mal,ten na ľavo by tam mal ísť a prdlajs. Takže aký je to vlastne typ,ten čo tam bol??? Verím,že nie som sám s týmto typom,prosím poraďte.
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
zrovna jsem ti chtel napsat ze ti tam zustal kus filtru , je tam ten otvor na ten vystupek ?
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
ten drzak turbo hadice povoluji pokazde , taky jsem se poprve trapil protoze mi nesel chytit zavit ale pak jsem zjistil jako ty proc a uz to jdeomezenec píše:... Všiml jsem si kovové konzoly těsně nad víčkem. Po jejím povolení už klobouček zapadl do závitu a rukou šel skoro na doraz. Možná se to týká jenom mého FoFa..ale co kdyby. Ono zničit plastový závit neni problém.
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
- peter S
- Nováček
Jasné,otvor tam je a všetko pasuje,ako má. Ďakujem za radu,já by som tam asi znova napchal ten z dvojlitra.foki píše:zrovna jsem ti chtel napsat ze ti tam zustal kus filtru , je tam ten otvor na ten vystupek ?