tachometr
- raduzm
- Nováček
tachometr
mam asi podobny problem uz som z toho zufaly, a stale sa to objavuje len ked je vlhko a zima a je to ze sa mi pocas jazdy vypina tachometer, na pocitadle kilometrov sa odjavia iba pomlcky a svieti kontrolka motora, potom z casu na cas sa zapne a vsetko ide. Na jazdnych vlastnostiach nebadam ziadny rozdiel.
Tento problem nemam vobec v lete
dufam ze mi niekto poradi?
Tento problem nemam vobec v lete
dufam ze mi niekto poradi?
- ihrdlick
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- Jiri02
- Pokročilý
Pokles napeti by mel byt patrny na intenzite sviceni svetel, tedy v noci pozorovat, zda "nepohasnou" svetla a pak se zas nerozsviti - to by signalizovalo zavadu v nabijeni (chvili nabiji, chvili ne). I stara baterka, pokud je nabijena (za jizdy) ma obvykle spravne napeti. Na baterku bych to netipoval.
Dale bych otestoval ukostreni cele pristrojovky - na jinych autech to delalo podobne vylomeniny.
Dale bych otestoval ukostreni cele pristrojovky - na jinych autech to delalo podobne vylomeniny.
- poldik
- Nováček
nazdar já už to tady řešil a bylo mi doporučeno dát do nabíječky voltmetr a jezdit já jezdil a jakmile se mi to stalo tak mi pokleslo napětí baterka ok a nabíjení kleslo tak jsme vyndali alternátor a ejhle oni uhlíky vše bylo ok jen ty uhlíky byli už jeté tak to vyměnil a zatím to chodí

Ford Focus 1,8TDdi, rok 2003,barva zelená-modrá vitro
- poldik
- Nováček
ahoj tak já to zase zakřik dneska sednu do foka nastartuju a hned problém(obě ručičky dolu a pomlčky na tach) snad jsem to asi odfušovaly budeme to muset znova rozebrat a udělat to pořádně protože co jiného by to mohlo být
nějaký jiný nápad baterie ok ,kostry ok , vyčtení kodů nic všichni mluví že snad jen ten altik

Ford Focus 1,8TDdi, rok 2003,barva zelená-modrá vitro
- hihi
- Zkušený
- raduzm
- Nováček
Tak ten zkurveny alternator som nakoniec vybral (myslel som si ze to bude ovela lahsie) a isiel som s nim k autoelektrikarovi, ten zo mna spravil idiota ze tie uhliky mi vobec menit netreba, ze tu chybu nerobia tie uhliky ... a nakoniec mi ich ani nevymenil, ze vraj ked uz tak treba vymenit cely regler (ale ten asi treba naprogramovat?). teraz neviem co mam robit?
daju sa vymenit samostatne aj uhliky? musim skusit asi ineho autoelektrikara.
daju sa vymenit samostatne aj uhliky? musim skusit asi ineho autoelektrikara.
- hihi
- Zkušený