http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/osoba- ... tel/651525
Ona už první věta je velice výživná : Provozovatel automobilu bude muset zajistit, aby řidič, který automobil používá, dodržoval předpisy.

No, a pokud to nezajistí a bude tvrdit, že to byla osoba blízká, tak si prachy za přestupek zacvaká majitel vozu. Což snad dává logiku - když doklady někomu svěří, tak ví, kdo řídí. A pokud ten, kdo řídí, nedokáže ke svému přestupku přistoupit férově a uznat, že udělal chybu, a majitel vozu nemůže sdělit, kdo řídil, osoba blízká, tak co s tím?silverwolf píše:...
Ona už první věta je velice výživná : Provozovatel automobilu bude muset zajistit, aby řidič, který automobil používá, dodržoval předpisy.![]()
![]()
Nejde o nějaké napravení mezery v zákoně, právní kličky nebo bůhví co všechno zatermíny si novináři a politici dokáží vymyslet. Tady jde o základní principy na kterých stojí celé české právo. I když si myslím že celá novelizace je postavená na tom že neřeší trestní odpovědnost, ale výhradně správní delikt. Takže příjmy z pokutiček za rychlost a parkování pro stát (v jakékoliv formě) jsou zajištěné a na silnicích se bude prasit vesele dál. Ovšem to už si ovčanstvo po řádné mediální masáži neuvědomí."...Je základním právem každého v demokratickém a právním státě, pokud jím Česká republika ještě pořád je, aby nevypovídal sám proti sobě a stejně je tak základním principem (nejen) správního trestání, že každý odpovídá pouze za delikt, který spáchal..."
JUDr. T. Beran, článek na autoweb.cz.
Amící mají "osobu blízkou" v podstatě také, co jiného je filmová hláška "Máte právo nevypovídat. Pokud se ho vzdáte, vše co řeknete..."?(1) Každý má právo odepřít výpověď, jestliže by jí způsobil nebezpečí trestního stíhání sobě nebo osobě blízké.
Přeloženo: úřady si svoji nekompetenci a neschopnost vymoct právo, zahojí na majitelích auta.Úřady provozovatele podle předlohy potrestají v případě, že se jim nepodaří řidiče zjistit.
v to pevne doufam... proti takovymu xindlu jaky se stal z policejniho aparatu je treba se branit...Eidž píše:Myslím, že ještě před podpisem prezidentem už bude na internetu postup osoba blízká II....
Ty jsi nikdy aspoň zběžně neprosvištěl ústavu? V tom případě ti to můžu vřele doporučit. S bráchou policajtem se neustále u piva dohadujeme - to co já považuji za běžnou občanskou sebeobranu proti úřednické a jiné zvůli je pro něj nepřípustné kličkování mezi zákony. I když se bavíme stále v teoretické rovině. Za celou platnost bodového systému jsem nasbíral 5 bodů a ty 3 co mi zbývají se mi doufám smáznou za necelé 3 měsíce. Nikdy jsem nešel do správního řízení, protože mi to za to nestálo. Udělal jsem chybu a stojím si za ní. Ale nevylučuji do budoucna že bych nějaký sebeobranný manuál nevyužil. Ty by ses nebránil bodíkům například když by tě odchytli na pověstné vlečce v Mělníku co vede do zdi?Eidž píše:Zajímavé je, že všichni znají listinu základních práv a svobod, umí ji citovat.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Amazon [Bot] a 1 host