Dovolená Alpské průsmyky 14.8.-20.8. Měl by někdo zájem? :)

Moderátor:phofy
Odpovědět
Devilstorm
.
.

Dovolená Alpské průsmyky 14.8.-20.8. Měl by někdo zájem? :)

Příspěvek od Devilstorm » 07.07.2011 22:07

S pár lidmi tady z fóra jsme si naplánovali dovolenou v Alpách. V plánu bylo 5 aut, ale nyní se vyskytli komplikace a možná se místo uvolní. Proto se chci zeptat, jestli by měl někdo z Focusáců zájem jet. Připojuji podrobnější info, které jsem zpracovat, kde je trasa, přibližný harmonogram a odhad ceny.

Vozidla která zatím jedou- Já s ST, Miguel se skoro ST, Peugeot 306 S16, možná nějaké to další ST (RS) :-)

INFO:

První den je stále v plánu urazit aspoň 600-650km, což by se rovnalo příjezdu před Silverettu do Rakouska. Na každý den pak počítám těch cca 250km, což je myslím ještě snesitelná vzdálenost, abychom pořád neseděli v autech a taky měli něco z okolních krás :-)

Druhý den bychom měli projet Silverettu a Stelvio. V Bormiu nebo někde cestou na Tirano by jsme si našli ubytování (cca 260km) Nebo případně až v Tiraně by určitě taky něco mělo být.
Třetí den z Tirany, projet Sant Bernardino a pak to někde zapíchnout. Nevím, jestli zvládneme dojet až do Davosu, to už je 300km. Prostě kam dojedeme tak dojedeme :-)
Čtvrtý den Davos až Bolzano. Měli bychom jet přes Livigno kde uděláme určitě zastávku na nákupy, jedná se o bezcelní zónu a je tu levno (benzín např. za 1 Euro). Zde bychom měli projet 2-3 průsmyky. Pokud nás bude tlačit čas, můžeme to vzít kus po dálnici a něco dohnat. Když bude rezerva, můžeme jet jinudy po vedlejších.
Pátý den. Tady jsem naplánoval jen 132km, protože je v plánu výlet lanovkou na Passo Pordio a to nám nějakou tu hodinku sežere. Jestli půjdeme pěšky na úplný vrchol (další cca hodina a půl navíc) nechám na vzájemné dohodě a taky uvidíme, jak budeme stíhat časově. Měli bychom projet další 2-3 průsmyky a ubytovat se někde v Cortina d'Ampezzo.
Tady možná ještě dojde ke změně. O 30km dále v Dobbiaco budou 2 kolegové z Focus fora (Tibi a SRoVny) Jako ideální bych viděl, kdyby byla možnost ubytovat se na jednom místě a večer dát pokec :-) Ale ještě se s nimi musím dohodnout.
Šestý den, z Cortiny do Krimmelu na vodopády a jejich návštěva (případně z Dobbiaco) Cesta buď 170 nebo 140km. Dále nechávám čas na návštěvu Vodopádů a pak ubytování někde v blízkosti Krimmelu.
Tady vidím ideální možnost na dohnání času. Pokud by se nestíhalo a byl posun plánu, můžeme půl dne navíc jet někde blízko Krimmelu se ubytovat, návštěvu nechat na další den a pak po prohlídce vyrazit směr domov.
Sedmý den- cesta domů. Myslím, že ideál bude volným tempem dojet hezky v celku domů, ať můžeme všem vyprávět, co máme za sebou.

Ceny
Neuschwanstein- vstup 8Euro zámek, obě části 15Euro + parkoviště (nevím kolik) Tady nevidím návštěvu jako úplně nutnou, stačí když uděláme fotky z venku a budeme pokračovat. Pokud ale bude zájem o podívání se dovnitř, tak se tomu nebráním.

Sass Pordio- lanovka 7 Euro, parkoviště? O tom jsem nic nenašel. Lanovka jede do výšky 2950 m.n.m (jede 4 minuty) jde dojít pohodlnou cestu pěšky na nejvyšší vrchol skupiny Sella - Piz Boe (3152 m.n.m.). Cesta na něj trvá asi 1,5 hodiny. Info http://www.lanovky.sk/?page=rep&id=408

Vodopády Krimmel- Vstup za osobu 1,5 Eura, Pokud budeme chtít vidět úplně celé a vystoupat nahoru, musíme počítat minimálně s 5 hodinami, a že budeme asi mokrý  Info- http://dalky.cz/cteni/c-krimmelske-vodopady.html

Ceny průsmyků
Italské a Švýcarské by neměli být placené (co jsem zkoumal námi projížděné, neměl by být žádný)
Silvretta Hochalpenstrasse- 11 Euro za auto.

Munt La Schera: - silniční tunel
Tunel ze Zernezu do Livigna (Itálie) 3,5 CHF

Dálniční známky
ČR- počítám, že všichni máme
Německo- osobní auta jsou zadarmo
Rakousko- 10 denní stojí 8 Euro. Tu myslím využijeme a koupil bych jí
Švýcarsko- 40CHF (existuje jen roční) tu bych nekupoval s tím, že to objedeme po vedlejší- sice to bude trvat déle, ale stejně bychom z dálnice museli na Sant Bernardino sjet, tak pojedeme po vedlejší rovnou= upravil jsem trasu.

Dálnice v Itálii- pokud pojedeme do Bolzana po dálnici (cca 50km) měli bychom platit na mýtech. Cenu mají 5,5 Eura za 100km. Budu počítat 3 Eura.

Sečteno a podtrženo:

Vstupné maximálně 17 Euro + něco případně za parking= počítám 27 Euro
Poplatky za dopravu (známky, tunely, průsmyky) by měli být 25 Euro. Bral jsem zpoplatněné úseky z google maps, tak snad nekecají. Rovnou ale říkám, že si nejsem jistý a beru si na tyto případy 2x tolik, protože jistota je jistota (=50Euro)
Benzín: 2300km, spotřebu beru 10litrů na 100km, cenu benzínu 33Kč. To je necelých 8000 já si to zaokrouhluju na 10 000 (že bychom nezabloudili? Takový optimista nejsem, a ST žere jak tank když se sešlápne :-D ) Na benzín si všechny peníze určitě nebudu měnit na Eura, ale pokud to půjde, budu se snažit za něj platit kartou=nižší cena prý (neměl by to být ale problém v těchto místech na žádné benzínce)
Ubytování- 6 nocí po 35 Eurech = 210 Euro. Zaokrouhluji pro jistotu na 250. To by mělo stačit i na hotely. Když se ale uskromníme a přespíme třeba někdy v kempu (a že jich tam není málo a jsou opravdu pěkně vybavené= bazén, atd.) neměl by být problém dostat se pod 200 Euro- záleží na dohodě mezi námi.

Další výdaje- jídlo, pití, cigára, ženský atd. (to ať si každý odhadne dle sebe) Hubu si ošidit nehodlám, ale třeba pití si vezmu určitě dostatek z domova. Snídaně by měli být součást ubytování (je to u nich zvykem) řešit by se měli jen obědy a večeře. Střelím od boku 150 Euro.

Vysílačky (tady budu muset ještě zjistit) zatím počítám 700Kč na auto.

Kurz Eura- 25Kč

675(27E)+1250(50E)+10000+6250+3750+700= 22625 Kč.

Myslím, že rezervy si dávám dostatečné. Pokud jsem na něco zapomněl, nebo by se to někomu nezdálo, ať připomínkuje ;-)

Trasu jsem musel rozdělit na 2 kusy, kvůli velkému množství cílů cesty a bodům cestou. Střed cesty je Davos.

Trasa:
ČR až Davos
http://maps.google.cz/maps?saddr=Praha& ... =5,0,0&z=9

Davos až domu:
http://maps.google.cz/maps?saddr=Davos, ... =5,0,0&z=7

Tibi
.
.

Re: Dovolená Alpské průsmyky 14.8.-20.8. Měl by někdo zájem? :)

Příspěvek od Tibi » 07.07.2011 22:25

no cize vy o mne viete tak laskavo vas poprosim to spravit tak aby sme ten pokec mohli dat :bravo22: :nazdravi:
ja mam siestu od 12 00-18 00
samozrejme dojdem aj po praci cca od 21 30 som k dispozicii :cooler: :Dancer:
tesim sa pani :D
Focus ST300+
Focus RS360

Obrázek

ThePuk
Nováček
Nováček

Příspěvek od ThePuk » 07.07.2011 22:40

Pekne naplanovane :perfect:
2016 Ford Mondeo 2.0 TDCi Titanium Powershift
ex: 2011 Ford Mondeo 2.0 TDCi Titanium S
ex: 2005 Ford Fiesta ST150

Devilstorm
.
.

Příspěvek od Devilstorm » 07.07.2011 23:33

Tibi: Ty si přímo v Dobbiaco? A ty děláš v hotelu, nebo kde? Že by jsme se třeba ubytovali pak rovnou tam, večer pokecali, dali drink :nazdravi: a ráno se rozloučili a vyrazili. Nebo kdyby si věděl o nějakém dobrém ubytování blízko tebe? Jestli by byla možnost, napiš mi prosím PM a zkusíme to nějak zorganizovat ;-)

Anduril
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anduril » 08.07.2011 08:30

Na Passo Pordoi parkovisti se tusim neplati nic, ale musis trefit misto, je tam plno lidi. My jsme tam chvili stali a bez problemu.
Placene prusmyky jsou akorat v Rakousku a pak ten tunel Munt la Schera (12euro za auto, platit se da v eurech, nepotrebujes svycarske franky).
Jet po dalnicich (min. v Italii a Svycarsku) je skoda, lepsi je jet mimo a uvidis pekne veci a usetris :)
200km za den je podle me malo, ale jestli planujete nejake turisticke vylety, tak to treba jo. My jsme jeli tak 350km za den a stejne jsme dojeli do cile vzdy docela brzo (ale nemeli jsme zadne velke prestavky behem cesty).

Ale jinak pekne naplanovane, at se vydari :)
Je: Ford Focus IV Active X 1.5 EcoBoost 110kW Metallic (galerie)
Byl: Ford Focus III Titanium 1.6 EcoBoost 134kW Colorado (galerie)
Byl: Ford Focus II Trend X 1.6 74kW Avalon (galerie)

Odpovědět

Zpět na „Pokec“