Vozidla která zatím jedou- Já s ST, Miguel se skoro ST, Peugeot 306 S16, možná nějaké to další ST (RS)

INFO:
První den je stále v plánu urazit aspoň 600-650km, což by se rovnalo příjezdu před Silverettu do Rakouska. Na každý den pak počítám těch cca 250km, což je myslím ještě snesitelná vzdálenost, abychom pořád neseděli v autech a taky měli něco z okolních krás

Druhý den bychom měli projet Silverettu a Stelvio. V Bormiu nebo někde cestou na Tirano by jsme si našli ubytování (cca 260km) Nebo případně až v Tiraně by určitě taky něco mělo být.
Třetí den z Tirany, projet Sant Bernardino a pak to někde zapíchnout. Nevím, jestli zvládneme dojet až do Davosu, to už je 300km. Prostě kam dojedeme tak dojedeme

Čtvrtý den Davos až Bolzano. Měli bychom jet přes Livigno kde uděláme určitě zastávku na nákupy, jedná se o bezcelní zónu a je tu levno (benzín např. za 1 Euro). Zde bychom měli projet 2-3 průsmyky. Pokud nás bude tlačit čas, můžeme to vzít kus po dálnici a něco dohnat. Když bude rezerva, můžeme jet jinudy po vedlejších.
Pátý den. Tady jsem naplánoval jen 132km, protože je v plánu výlet lanovkou na Passo Pordio a to nám nějakou tu hodinku sežere. Jestli půjdeme pěšky na úplný vrchol (další cca hodina a půl navíc) nechám na vzájemné dohodě a taky uvidíme, jak budeme stíhat časově. Měli bychom projet další 2-3 průsmyky a ubytovat se někde v Cortina d'Ampezzo.
Tady možná ještě dojde ke změně. O 30km dále v Dobbiaco budou 2 kolegové z Focus fora (Tibi a SRoVny) Jako ideální bych viděl, kdyby byla možnost ubytovat se na jednom místě a večer dát pokec

Šestý den, z Cortiny do Krimmelu na vodopády a jejich návštěva (případně z Dobbiaco) Cesta buď 170 nebo 140km. Dále nechávám čas na návštěvu Vodopádů a pak ubytování někde v blízkosti Krimmelu.
Tady vidím ideální možnost na dohnání času. Pokud by se nestíhalo a byl posun plánu, můžeme půl dne navíc jet někde blízko Krimmelu se ubytovat, návštěvu nechat na další den a pak po prohlídce vyrazit směr domov.
Sedmý den- cesta domů. Myslím, že ideál bude volným tempem dojet hezky v celku domů, ať můžeme všem vyprávět, co máme za sebou.
Ceny
Neuschwanstein- vstup 8Euro zámek, obě části 15Euro + parkoviště (nevím kolik) Tady nevidím návštěvu jako úplně nutnou, stačí když uděláme fotky z venku a budeme pokračovat. Pokud ale bude zájem o podívání se dovnitř, tak se tomu nebráním.
Sass Pordio- lanovka 7 Euro, parkoviště? O tom jsem nic nenašel. Lanovka jede do výšky 2950 m.n.m (jede 4 minuty) jde dojít pohodlnou cestu pěšky na nejvyšší vrchol skupiny Sella - Piz Boe (3152 m.n.m.). Cesta na něj trvá asi 1,5 hodiny. Info http://www.lanovky.sk/?page=rep&id=408
Vodopády Krimmel- Vstup za osobu 1,5 Eura, Pokud budeme chtít vidět úplně celé a vystoupat nahoru, musíme počítat minimálně s 5 hodinami, a že budeme asi mokrý Info- http://dalky.cz/cteni/c-krimmelske-vodopady.html
Ceny průsmyků
Italské a Švýcarské by neměli být placené (co jsem zkoumal námi projížděné, neměl by být žádný)
Silvretta Hochalpenstrasse- 11 Euro za auto.
Munt La Schera: - silniční tunel
Tunel ze Zernezu do Livigna (Itálie) 3,5 CHF
Dálniční známky
ČR- počítám, že všichni máme
Německo- osobní auta jsou zadarmo
Rakousko- 10 denní stojí 8 Euro. Tu myslím využijeme a koupil bych jí
Švýcarsko- 40CHF (existuje jen roční) tu bych nekupoval s tím, že to objedeme po vedlejší- sice to bude trvat déle, ale stejně bychom z dálnice museli na Sant Bernardino sjet, tak pojedeme po vedlejší rovnou= upravil jsem trasu.
Dálnice v Itálii- pokud pojedeme do Bolzana po dálnici (cca 50km) měli bychom platit na mýtech. Cenu mají 5,5 Eura za 100km. Budu počítat 3 Eura.
Sečteno a podtrženo:
Vstupné maximálně 17 Euro + něco případně za parking= počítám 27 Euro
Poplatky za dopravu (známky, tunely, průsmyky) by měli být 25 Euro. Bral jsem zpoplatněné úseky z google maps, tak snad nekecají. Rovnou ale říkám, že si nejsem jistý a beru si na tyto případy 2x tolik, protože jistota je jistota (=50Euro)
Benzín: 2300km, spotřebu beru 10litrů na 100km, cenu benzínu 33Kč. To je necelých 8000 já si to zaokrouhluju na 10 000 (že bychom nezabloudili? Takový optimista nejsem, a ST žere jak tank když se sešlápne

Ubytování- 6 nocí po 35 Eurech = 210 Euro. Zaokrouhluji pro jistotu na 250. To by mělo stačit i na hotely. Když se ale uskromníme a přespíme třeba někdy v kempu (a že jich tam není málo a jsou opravdu pěkně vybavené= bazén, atd.) neměl by být problém dostat se pod 200 Euro- záleží na dohodě mezi námi.
Další výdaje- jídlo, pití, cigára, ženský atd. (to ať si každý odhadne dle sebe) Hubu si ošidit nehodlám, ale třeba pití si vezmu určitě dostatek z domova. Snídaně by měli být součást ubytování (je to u nich zvykem) řešit by se měli jen obědy a večeře. Střelím od boku 150 Euro.
Vysílačky (tady budu muset ještě zjistit) zatím počítám 700Kč na auto.
Kurz Eura- 25Kč
675(27E)+1250(50E)+10000+6250+3750+700= 22625 Kč.
Myslím, že rezervy si dávám dostatečné. Pokud jsem na něco zapomněl, nebo by se to někomu nezdálo, ať připomínkuje

Trasu jsem musel rozdělit na 2 kusy, kvůli velkému množství cílů cesty a bodům cestou. Střed cesty je Davos.
Trasa:
ČR až Davos
http://maps.google.cz/maps?saddr=Praha& ... =5,0,0&z=9
Davos až domu:
http://maps.google.cz/maps?saddr=Davos, ... =5,0,0&z=7