mám FF1,1999,1.8i ZETEC,85 kw.
Dnes jsem jel z práce a najednou se mi na palubovce rozsvítila kontrolka ABS a náhle hned kontrolka airbag,ASR,baterka.
Po 2 minutách jízdy zhasla celá palubovka ( otáčkoměr a rychlost na nule,ukazatel najetých km neukazoval hodnotu, jako když vyndáte klíček ze zapalování).
Auto ale jelo pořád dál, rozhodl jsem se zastavit na parkovišti a chcípnout motor. Počkal jsem 5 minut a zkusil auto znova nastartovat, při otočení klíče najednou ukazatel rychlosti a otáček vylítl do plna (auto stálo na místě). Startér měl snahu, ale motor nenastartoval. Jediné co mi napadlo, byla "špatná" baterka, naštěstí byl obchod blízko, tak jsem se vydal koupit novou (62 Ah). Po namontování jsem normálně nastartoval a odjel domů na parkoviště. Při cestě domů se na 30 sec. rozsvítala kontrolka baterky a náhle zhasla. Auto se jinak chovalo normálně. Doma jsem napojil baterku na měřák a ukazoval 12 V ( baterka je přece nová), ale při nastartování a rozsvícení světel se nezvedla hodnota nad 12 V, jakoby alternátor nic nedával. Podle mě by se hodnota měla mírně zvednout. Kontrolka baterky nesvítí, takže auto mám "nemocné" a zaparkované. Prosím, poraďte mi, co můžu udělat, než pojedu do servisu a tam mě oškubou jako "kozu". Má někdo zkušenosti s aletrnátorem nebo s podobnou situací ??? Prosím, poraďte mi, děkuji moc

Předem moc, moc děkuji