Tempomat Waeco Magic Speed MS-50 do Focusu 2003
- NovoCZ
- Nováček
Tempomat Waeco Magic Speed MS-50 do Focusu 2003
Protože mám krom Focuse doma ještě dvě Mondea s tempomaty, chtěl jsem ho do Focuse taky.
Po dlouhém hledání se jako nejlevnější varianta jevil Waeco Magic Speed MS-50, který se dá koupit (podle mého hledání) nejlevněji na Conradu:
http://new.e-conrad.cz/regulator-rychlo ... 50.k851329
Dá se sehnat i na Ebay, ale vychází to zhruba jako u nás bez DPH (když připočtu poštovné), s pochybnou zárukou (většinou).
Takže objednal jsem, s domněnkou že to bude jednoduché zamontovat. Zavezl jsem Focuse k prověřenému Fordímu opravářovi Soviarovi do Olomouce (bývalé kasárna na Holické). Ten si s tím pohrál, prý to poprvé nebylo snadné, ale funguje to perfektně, zdá se mi že plynuleji než origa na Mondeích.
V motoru to je ta modrá věc pod kapotou, z ní jde bowden co ovládá plyn. Pak pár čidel, využil všechny co byly ve škatuli.
Dovnitř jsem si to dával sám, byl už trochu problém kam to dát, už je tam toho trochu moc. Prostě to musí být dobře přístupné za jízdy. Nakonec volba padla na nevyužívaný držák Brodit na telefon, který jsem frézkou ořezal na potřebný tvar, zabrousil a ovladači tempomatu to tam celkem sluší a ovládá se to dobře.
Celkově shrnuto, motor 1,6 na to stačí, 140 podle rychloměru drží v pohodě. Funkce to má stejné jako origo, tedy zapnutí a vypnutí (uprostřed a ledka), zachycení rychlosti (spodní SET), obnovení nastavené rychlosti (horní RES), navíc RES jedno zmáčknutí -1km/h, SET +1km/h.
Závěr - doporučuji, není to levné ale je to super hračka na delší cesty, zdá se mi že to s tím i trochu míň žere. Jen to asi nemontujte sami, pro amatéry to není, moraváci raději si zajeďte k tomu Soviarovi.
Po dlouhém hledání se jako nejlevnější varianta jevil Waeco Magic Speed MS-50, který se dá koupit (podle mého hledání) nejlevněji na Conradu:
http://new.e-conrad.cz/regulator-rychlo ... 50.k851329
Dá se sehnat i na Ebay, ale vychází to zhruba jako u nás bez DPH (když připočtu poštovné), s pochybnou zárukou (většinou).
Takže objednal jsem, s domněnkou že to bude jednoduché zamontovat. Zavezl jsem Focuse k prověřenému Fordímu opravářovi Soviarovi do Olomouce (bývalé kasárna na Holické). Ten si s tím pohrál, prý to poprvé nebylo snadné, ale funguje to perfektně, zdá se mi že plynuleji než origa na Mondeích.
V motoru to je ta modrá věc pod kapotou, z ní jde bowden co ovládá plyn. Pak pár čidel, využil všechny co byly ve škatuli.
Dovnitř jsem si to dával sám, byl už trochu problém kam to dát, už je tam toho trochu moc. Prostě to musí být dobře přístupné za jízdy. Nakonec volba padla na nevyužívaný držák Brodit na telefon, který jsem frézkou ořezal na potřebný tvar, zabrousil a ovladači tempomatu to tam celkem sluší a ovládá se to dobře.
Celkově shrnuto, motor 1,6 na to stačí, 140 podle rychloměru drží v pohodě. Funkce to má stejné jako origo, tedy zapnutí a vypnutí (uprostřed a ledka), zachycení rychlosti (spodní SET), obnovení nastavené rychlosti (horní RES), navíc RES jedno zmáčknutí -1km/h, SET +1km/h.
Závěr - doporučuji, není to levné ale je to super hračka na delší cesty, zdá se mi že to s tím i trochu míň žere. Jen to asi nemontujte sami, pro amatéry to není, moraváci raději si zajeďte k tomu Soviarovi.
- Přílohy
Mondeo HB 2004 Ghia X 2,5 automat černé
Focus combi 2003 Ghia 1,6 automat tmavě modrý (atlantic blue) jezdící na E85
- Vitalish
- Zkušený
Re: Tempomat Waeco Magic Speed MS-50 do Focusu 2003
tempomat dobrej na mě by byl asi moc daleko od volantu, ale koukám jaký jsi sběratel automatů
Se tu automatisti začali konečně množit

- NovoCZ
- Nováček
Zase tak daleko to není, ale kdybych to montoval dřív tak by byl na místě HF pod mobilem a HF tam kde je teď tempomat, už se mi to nechtělo předělávat.
Automaty - manželka chtěla toho Focuse v automatu, já se křenil ale sehnal jí ho, pak jsem měl svý auto v servisu a jezdil týden s Focusem - a to byl u mně konec manuálů, asi jako každýho kdo se zbaví předsudků ...
Automaty - manželka chtěla toho Focuse v automatu, já se křenil ale sehnal jí ho, pak jsem měl svý auto v servisu a jezdil týden s Focusem - a to byl u mně konec manuálů, asi jako každýho kdo se zbaví předsudků ...
- Vitalish
- Zkušený
hehe ... předsudků a hlavně si to vyzkouší. Já si touhle fází prošel před lety, když jsem měl služebního Mergla v automatu....
- vitut
- Člen klubu
- Kontaktovat uživatele:
Tempomat je super, ale tlacitka ve volantu jsou lepsi. Navic zastavba origo tempomatu by nebyla az zas tak slozita, cena za dily by ani nebyla tak strasna ...
http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... &sk=t&sd=a
http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... &sk=t&sd=a
S-Max, 2.0 TDCi, 103 kW, 2009, modrá Blazer
FoFo1 combi, 2.0 16V, 127 kW, 2003, modrá Imperial
C-Max mk1, 1.8 16V, 88 kW, 2004
byl: FoFo1 combi, 1.8 TDCi, 85 kW, 2002, šedá

FoFo1 combi, 2.0 16V, 127 kW, 2003, modrá Imperial
C-Max mk1, 1.8 16V, 88 kW, 2004
byl: FoFo1 combi, 1.8 TDCi, 85 kW, 2002, šedá

- NovoCZ
- Nováček
Origo volant s tlačítky tempomatu je určitě super, ale sehnání je dílem náhody nebo jaké ceny ve Fordu? Ten odkaz co uvádíš byl stejně jen planý poplach. Je tady forum o nakupování volantů s tempomatem z Ebay, bohužel už taky neaktuální. Tak jsem šel do tohodle, rači mít něco než teorii.
-
- Test driver
Sehnat tlačítka jde. Zrovna jsem měl jedny navíc, už jsou pryč.
Horší je to s modulem, ale i ten se občas podaří ulovit.
Co se týká montáže, tak origo je asi horší - přec tlačítka pod volant, kroužek vs přidělat hotový ovladač do interiéru.
Co se týká komfortu ovládání nedokáži posoudit, já mám problém, když přesedlám z Fordu do Škodovky, tak tlačítka na volantu jsou pryč
Prostě na volantu je to super komfortní.
Jinak 100% souhlasím s automatem. Kdo zkusil, už to jinak nechce
(Bohužel do TDCi na Focusu asi automat nedodělám.)
Horší je to s modulem, ale i ten se občas podaří ulovit.
Co se týká montáže, tak origo je asi horší - přec tlačítka pod volant, kroužek vs přidělat hotový ovladač do interiéru.
Co se týká komfortu ovládání nedokáži posoudit, já mám problém, když přesedlám z Fordu do Škodovky, tak tlačítka na volantu jsou pryč

Prostě na volantu je to super komfortní.
Jinak 100% souhlasím s automatem. Kdo zkusil, už to jinak nechce

Seat Altea XL-prodáno
Ford Focus kombi, 1,8 TDCi, 85 kW, Ghia(+tempomat,+DRL), RV 05/2002-prodáno
Honda Jazz, 1,4 GD1 61 kW, automat(+DRL), RV 03/2003
Škoda Forman 135, LPG, 43 kW, GLX, RV 12/1992, model 1993-prodáno
- NovoCZ
- Nováček
No asi by to sehnat šlo, ale pro mně je to třetí auto určené na ježdění hlavně po Brně, ono celý s tím tempomatem byla trochu blbost, na obou Mondeích mám tempomaty na volantech a stává se že se sápu po tlačítkách i u Focusu a vono nic - ale teď už ne, sice tam tlačítka nejsou ale hrábnu na přístrojovku a tempomatím
Já mám toho Focuse rád a rád s ním jezdím, takže ho dovybavuju na standard Mondeí, i trochu víc. Takže je tam trošku navíc:
- tenhle tempomat
- trojblik na blinkry
- HF Parrot
- navigace tam byla v pevně uchyceném držáku, teď stačí IGO v HTC HD2 na Broditu
- pípátka v zadním nárazníku (celkem kvalitní)
- parkovací kamera s displejem na přístrojovce
- světla pro denní svícení LED kulaté
- soumrakové čidlo - místo SDS zapne v noci a v tunelu potkávačky
- poslední novinka - protikuní pípátko
- a pro jistotu 72 Ah baterka ...
... a ještě jsem určitě na něco zapomněl. Rozebírání přístrojovky už mám celkem nacvičené ...

Já mám toho Focuse rád a rád s ním jezdím, takže ho dovybavuju na standard Mondeí, i trochu víc. Takže je tam trošku navíc:
- tenhle tempomat
- trojblik na blinkry
- HF Parrot
- navigace tam byla v pevně uchyceném držáku, teď stačí IGO v HTC HD2 na Broditu
- pípátka v zadním nárazníku (celkem kvalitní)
- parkovací kamera s displejem na přístrojovce
- světla pro denní svícení LED kulaté
- soumrakové čidlo - místo SDS zapne v noci a v tunelu potkávačky
- poslední novinka - protikuní pípátko
- a pro jistotu 72 Ah baterka ...

... a ještě jsem určitě na něco zapomněl. Rozebírání přístrojovky už mám celkem nacvičené ...