blinkry
-
- Nováček
blinkry
Zdar forďáci,mám takový problém.Dnes jsem si všiml,že mi rychle blikají blinkry.Po sešlápnutí brzdového pedálu,blinkry blikají normálně.Setkali jste se někdo s takovým jevem.
FFC-Max,1,6TDCi,80 kW,2007.
-
- Nováček
Re: blinkry
Jo abych dodal,stalo se mi to,když jsem odpojil přívěsný vozík.Před tím to bylo normální.Dnes jsem měřil pojistky a vše O.K.Když zapnu výstražné blinkry tak to přerušuje normálně.Je to jen při spouštění blinkrů u volantu.Pokud sešlápnu brzový pedál,tak v pohodě.
- Nepér
- Zkušený
Dělá to na obě strany? Všechny žárovky jsou v pořádku? Kdyby to dělalo obráceně - při sešlápnutí pedálu blikalo rychleji - tipoval bych kostru zadního světla. Ale v souvislosti s tím vozíkem bych prozkoumal připojení té zásuvky. Je to natvrdo, nebo už to má modul pro zásuvku?
Mondeo mk4, 2.0i, 2010
-
- Nováček
Ahoj,dnes jsem opět připojil vozík a blinkry jedou normálně.Fakt záhada.Ale aspoň mne to nasměrovalo k té zásuvce.Samozřejmě jsem zjišťoval,a mám už i modul.Když jsem sundal boční plastový kryt v kufru-levá strana,tak šlo citit,když se pálí plast.Určitě to znáš,takový zápach.Taky jsem si všiml,když jsem zapojil vozík,blinkry jely normálně,ale brzdové světla nešly.Kontroloval jsem žárovky a zapojení,vše v pořádku.Teď babo raď.Nevíš náhodou,jak se sundává ten plastový kryt v kufru nad kolem,kde je uchycen ten Can bus?
-
Ahoj mám stejný problém. Frekvence blikání blinkrů je vyšší než by měla být. Výstražný světla blikají normálně, ale když zapnu směrovky pod volantem tak blikají rychle.
Když jsem odpojil el. modul pro připojení vozíku pod plastovým krytem v levé části kufru (westfalia astm12 - černá krabička s 5ti relátkama uvnitř), tak přestali blikat zadní blinkry. Přední blikry blikají pořád stejně nepřirozeně rychle.
Podařilo se vám někomu problém s blinkrama vyřešit. Prosím poraďte.
Když jsem odpojil el. modul pro připojení vozíku pod plastovým krytem v levé části kufru (westfalia astm12 - černá krabička s 5ti relátkama uvnitř), tak přestali blikat zadní blinkry. Přední blikry blikají pořád stejně nepřirozeně rychle.
Podařilo se vám někomu problém s blinkrama vyřešit. Prosím poraďte.
- ZaQik
- Admin
neoriginalni modul pro vozik - odpojuje zadni svetla a meni tak vysledny odpor ... pro zadni svetla ho nejak premosti nebo dej original
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
-
- Nováček
Ahoj,
mám podobný problém, blinkry mi blikají rychle a zadní blinkry blikají strašně slabounce (dělá to na obě strany), předni rychle, ale blikají normální intenzitou. Stalo se to po připojení půjčeného přípojeného vozíku, po odpojení vozíku to bohužel tak zůstalo
když jdám všechny čtyři varovné blinkry blikají normálně i stejně svítí.
Ještě při blikání páčkou se ozývá hlasitější cvakání někde vzadu vlevo. Nevím jestli je tažné zařízení doděláváno nebo není, ale je i TP, dovoz z NL 7 pinová zásuvka.
Poradíte prosím co s tím? Nepomůže třeba nějaký reset? odpojit baterku nebo tak něco?
Díky moc
mám podobný problém, blinkry mi blikají rychle a zadní blinkry blikají strašně slabounce (dělá to na obě strany), předni rychle, ale blikají normální intenzitou. Stalo se to po připojení půjčeného přípojeného vozíku, po odpojení vozíku to bohužel tak zůstalo

Ještě při blikání páčkou se ozývá hlasitější cvakání někde vzadu vlevo. Nevím jestli je tažné zařízení doděláváno nebo není, ale je i TP, dovoz z NL 7 pinová zásuvka.
Poradíte prosím co s tím? Nepomůže třeba nějaký reset? odpojit baterku nebo tak něco?
Díky moc
-
- Nováček
update: zkusil jsem odpojit baterku na pár minut a jednou to bliklo normálně a hned zase začalo rychle.
Zkoušel jsem i kufru za tapecírungem na levé straně odpojit cvakající relé (nebo co to je, prostě tu krabičku) 5C021-V1. zadní blinkry sice neblikaly vůbec, ale přední pořád rychle
Zkoušel jsem i kufru za tapecírungem na levé straně odpojit cvakající relé (nebo co to je, prostě tu krabičku) 5C021-V1. zadní blinkry sice neblikaly vůbec, ale přední pořád rychle

- ZaQik
- Admin
5C021-V1 je neoriginalni ridici jednotka tazneho ... mel jsem tu connecta s touhle krabickou ... majitel s tim delal ruzne (po)kusy, nez prijel ... a ted ma novou jednotku komfortu (vypalil v ni relatka pro blinkry)
krabicku odpojit, zapojit podle puvodni kabelaze a kouknout, jestli jsou blinkry OK ... pokud ne, tak jiny GEM
krabicku odpojit, zapojit podle puvodni kabelaze a kouknout, jestli jsou blinkry OK ... pokud ne, tak jiny GEM

Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
-
- Nováček
Ahoj, děkuju za radu. Podle původní kabeláže? To asi nedám