Zvláštní zvuk,kouř z výfuku - regenerace DPF?
-
- Nováček
Zvláštní zvuk,kouř z výfuku - regenerace DPF?
Zdrávím všechny zúčastněné.Chtěl bych poprosit o radu či zkušenost.Mám Ford Mondeo, 2.0 ,2008,103kw. Několikrát za den zničeho nic začne mít výfuk takový zvláštní- hluboký zvuk a dost se rozžhaví.Při přidání prudším přidání plynu se zakouří z výfuku - tmavý šedý kouř. Mám provedenou záslepku EGR ventilu. Dále mám odstraněný DPF filtr včetně úpravy řídící jednotky. Děkuji za jakýkoliv podnět....
-
- Test driver
Re: ŽÁDOST O RADU - ZÁVADA
No vypadá to jako by ta uprava soft. nebyla dostatečná,a nadál probíhal pokus o regeneraci DPF,jenže tím že tam není tak ta nafta nehoří v DPF,ale ve v částech výfuku.
Rozsvítí se po startu všechny kontrolky jak mají(žhavení a diagnostika motoru)?
Rozsvítí se po startu všechny kontrolky jak mají(žhavení a diagnostika motoru)?
-
- Nováček
...kontrolky reagujou normálně.Spustí se sahara a při přidání plynu ten hluboký zvuk z výfuku doplněny kouřem.Když mi to udělalo,tak jsem zastavil a při stání byla spotřeba cca. 1,3 l/hod.Po cca 5 minutách se změnil zvuk do normálu a spotřeba klesla na 0.8 l/1 hod.Děje se to docela často.
-
- Test driver
Tak pokud se spustila sahara, tak to je na 99% pokus o regeneraci...ten soft ti asi nějak domrdali...kde ti to dělali
A pozor, s tím si nezahrávej, u takového případu může dojít k požáru, takže bych se ihned vydal tam kde dělali dpf off a žádal okamžitou nápravu

A pozor, s tím si nezahrávej, u takového případu může dojít k požáru, takže bych se ihned vydal tam kde dělali dpf off a žádal okamžitou nápravu

Now: Mazda 6 2.5i GTA 2008
Ex: Ford mondeo Mk3 2.0 Duratec 107kw * Bmw e39 530Da 142Kw/420Nm....
Ex: Ford mondeo Mk3 2.0 Duratec 107kw * Bmw e39 530Da 142Kw/420Nm....
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak.Při pokusu o regeneraci se auto snaží zvýšit teplotu pro dokonalé vypálení filtru.Auto si zvýší otáčky,z pod auta by měl jít víc tepla.Pokud regeneraci nenecháš doběhnout,tak Ti bude stékat nafta do oleje,tzn.bude se zvyšovat objem olejové lázně.Určitě bych to reklamoval...Po jaké době se tohle děje?
-
- Test driver
Kluci už ti popsali dusledky.Takže pokud chceš ještě s tím autem něco najezdit, upaluj tam kde to dělali a ať to udělají pořádně
,nebo s tím jeď tam kde si s tím poradí.

- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Jeste mi neni jasne jak je mozne zaslepit egr u takhle mladeho auta.vzdyt musi mit egr s elektronikou a ten by to jiste po par km dal vedet.fakt to vypada odfusovane.na dpf jsou nejlepsi ve firme fapoff...ti vedi co delaji!
EDIT:Po přečtení pravidel by jsi zjistil,že jeden bod vzpomíná na správné pojmenování Tvého problému.Vlákno jsem Ti tedy přejmenoval.Příště to víc konkretizuj

EDIT:Po přečtení pravidel by jsi zjistil,že jeden bod vzpomíná na správné pojmenování Tvého problému.Vlákno jsem Ti tedy přejmenoval.Příště to víc konkretizuj

-
- Junior
kudy se tam ta nafta dostane?? jde nějak na mkIV poznat že běží regenerace, myslím nějakou zprávu od auta, kontrolka, atd, ne že to víc hulí a hučíKóťa píše:.......Pokud regeneraci nenecháš doběhnout,tak Ti bude stékat nafta do oleje,tzn.bude se zvyšovat objem olejové lázně......

Ford Mondeo Turnier 2.0 TDCi Titanium
05/2018
05/2018
-
- Junior
Re: Zvláštní zvuk,kouř z výfuku - regenerace DPF?
Ja som minule prisiel pred dom a pocul som a vlastne aj videl na zvysenej spotrebe na volnobehu ze papa viac.. a isla sahara..
Tak som to nechal asi 10 minut este ist a potom vypla.
predpokaldam ze to bola regeneracia.. Skoda ze tam nieje nejaka kontrolka aby sme to vedeli a neprerusili.. kedze to je tak dolezite..
Avsak.. myslim si prave ze o tom sudruhom islo.. KEdze DPF filtre nie su najlacnejsie..
Tak som to nechal asi 10 minut este ist a potom vypla.
predpokaldam ze to bola regeneracia.. Skoda ze tam nieje nejaka kontrolka aby sme to vedeli a neprerusili.. kedze to je tak dolezite..
Avsak.. myslim si prave ze o tom sudruhom islo.. KEdze DPF filtre nie su najlacnejsie..
Ford Mondeo 2,0 TDCI 6st automat, Titanium - 2010
- x.line
- Pokročilý
Ahoj,
přifařím se k dnému tématu.
Mondeo máme cca půl roku a teprve poslední dobou jsem schopný identifikovat pocitově že se spouští regenerace. A dnes se mi stalo, že jsem ji chytil těsně před tím, než jsem dojel domů, takže jsem auto nechcípal a nechal regeneraci doběhnout. Po cca 4 hodinách jsem absolvoval asi 30km jízdu a bez regenerace a při cestě zpátky(po těch 30km) se opět spustila těsně před "mezipřistáním" takže jsem auto nechcípal. Po cca 5i minutách stání se regenerace opět ukončila, ale zhruba po 1km jízdy se opět spustila. Je možné, že regenerace co probíhaly na volnoběh byly nedostatečné a proto se spustila ta třetí po tak krátké době?
Jsem z toho trochu zaskočenýa samozřejmě vyplašený
Přeci jenom kuchat ani DPF se mi nechce, ta pevně doufám, že se neloučí 
přifařím se k dnému tématu.
Mondeo máme cca půl roku a teprve poslední dobou jsem schopný identifikovat pocitově že se spouští regenerace. A dnes se mi stalo, že jsem ji chytil těsně před tím, než jsem dojel domů, takže jsem auto nechcípal a nechal regeneraci doběhnout. Po cca 4 hodinách jsem absolvoval asi 30km jízdu a bez regenerace a při cestě zpátky(po těch 30km) se opět spustila těsně před "mezipřistáním" takže jsem auto nechcípal. Po cca 5i minutách stání se regenerace opět ukončila, ale zhruba po 1km jízdy se opět spustila. Je možné, že regenerace co probíhaly na volnoběh byly nedostatečné a proto se spustila ta třetí po tak krátké době?
Jsem z toho trochu zaskočenýa samozřejmě vyplašený

Ford Mondeo MK IV 2.0 TDCi Titanium X
Ford Mondeo MK5 2.0 TDCi Vignale
Ford Mondeo MK5 2.0 TDCi Vignale
- listrmistr
- Junior
Čištění DPF u Forda
Zdravím pánove mám jeden dotaz ohledně dpf filtru ted mně ve fordu nabídli že mi vyčistěj dpf filtr, prej statická regenerace dpf filtru za 1000 kč s dph tak se chci poptat jestli to už někdo absolvoval a jestli je to k něčemu dobrý
pač jsem zatim nezpozoroval jestli se mi už filtr čistil nebo ne tak jestli to alespon trochu pomuže tak bych to asi absolvoval 
Sloučeno.

Sloučeno.
Ford Mondeo kombi,2.0Tdci 103Kw,rok v.2008
- djdekl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Na volnobeh se podle me ukonci vzdy predcasne, klesne teplota.
- Peters56
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Na vedlejším foru máme člena který pracuje na STK a provádí i měření emisí. V loni prošel nějakým speciálním školení na DPF filtry, kde probírali jak poznat na STK, že v autě není ač má být nebo je nefunkční a taky psal, že se chystá na základě tlaku zejména němců a rakušáků velká novela zákona o STK a ME. V německu už za to padají velký flastry a němci se zaměřují hlavně na český auta. Od příštího roku má být novela i zákona o STK a měření emisí, kdy by za technický stav vozidla přistaveného na STK a ME nebyl odpovědný majitel ale ten technik který se podepíše pod protokol. Bude to stejné jako v německu tam technik který pustí přes STK vozidlo které není technicky způsobilé a kontrola to zjistí tak končí a to doživotně jako technik. Jeho postřehy a názory jsou dost zajímavý. A co se týká regenerací tak psal toto :
Jinak velmi nedoporučuje jezdit na bio naftu, ničí se tím filtr.Regenerace filtru si žije svým životem a řidič to nemá šanci prakticky nijak ovlivnit. Můžeš jet 300 kilometrů po dálnici a regenerace nic, potom sjedeš na okresku budeš dojíždět domů a regenerace se spustí a ty přijedeš a vypneš motor. A je po regeneraci.A takových nedokončených regenerací můžeš mít několik. Regenerace by se měla opakovat po ujetí cca 600 až 1200 km záleží jak vyhodnotí čidlo zaplnění filtru ale čím více nedokončených regenerací tím se bude interval zkracovat protože řídící jednotka bude chtít regeneraci za každou cenu dokončit. V současný době už jsou nový auta schopný provést regeneraci i při volnoběhu nebo v městkym provozu ale musí být zahřátý motor na určitou teplotu.
- Nonid
- Test driver
Novela +1 

Ford Focus ST170, 2002, 5dv, Panther Black, 2016-
Bylo:
Peugeot 205 1.4, bažiňák
Ford Focus 1.6 16V, hatchback, aquamarine blue
Ford Focus 1.8 16V, 2003, 5dv, Černá Panther, 2013-2017
Bylo:
Peugeot 205 1.4, bažiňák
Ford Focus 1.6 16V, hatchback, aquamarine blue
Ford Focus 1.8 16V, 2003, 5dv, Černá Panther, 2013-2017
- whitedevil
- Nováček
Peters56: A jak to tedy poznají?? To by mě docela zajímalo?? 

Ford Mondeo turnier Titanium 2.0 TDCI 103 KW 2009
ex - Alfa Romeo 147 1.9 JTD 85 KW 2002
ex - Fiat UNO LOGO 1.3 Tie xxx KW 1990
ex - Fiat UNO MKI 0.9
ex - Alfa Romeo 147 1.9 JTD 85 KW 2002
ex - Fiat UNO LOGO 1.3 Tie xxx KW 1990
ex - Fiat UNO MKI 0.9