Cvaká relé pod volantem
-
- Nováček
Cvaká relé pod volantem
Ahoj, rád bych Vás poprosil o radu. Mám MKIII TDCi 2.0. Před asi třemi měsíci mi začalo pod volantem cvakat nějaké relé. Občas to cvaká každou vteřinu občas to i dvacet minut neslyším. Jinak vše funguje dobře. Neobjevil jsem s ničím souvislost, dělá to náhodně a kdykoli. Neměl jste někdo podobný problém? Nevíte, co by to mohlo být? Dík moc.
- georgeR1
- Nováček
Re: Cvaká relé pod volantem
Mne cvaka rele steracu, nejvice zadniho.
To ale asi nebude tvuj pripad. Kazdopadne reseni je radio!

Aktuální: Ford Mondeo M IV Combi Titanium 1.6 Ecoboost 118kW 2012 (Moondust Silver)
Předchozí: Ford Mondeo MK III Combi 2.0 Duratec HE 107kW - 1/2004
-
- Nováček
Ahoj Georgy, díky za odpověd. Je fakt, že od samého začátku mi fungovalo rádio jenom na CD, tak jsem ho už hrozně dlouho nepustil. Vyzkouším ho. Měl jsem strach, aby nešlo o něco důležitého.
- georgeR1
- Nováček
Ja to myslel tak, ze kdyz neco cvaka, tak mas radio malo nahlas.
Kazdopadne to cvakani ti dela samo od sebe, nebo kdyz treba zatacis na danou stranu?

Aktuální: Ford Mondeo M IV Combi Titanium 1.6 Ecoboost 118kW 2012 (Moondust Silver)
-
- Nováček
Ok,
Cvaká to úplně náhodně, aniž bych pohnul volantem. Nepodařilo se mi ani zjistit souvislost s chodem nějakého spotřebiče.

- Dr.Romca
- .
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, jsi si jistý, že cvaká relé? Nemůže to bejt jen podobnej zvuk?
(
nemáš zaplej blinkr?
)

(

-
- Nováček
Zní to přesně jako nepravidelné spínání a rozpínání relé. Postavil jsem už pár elektronických zařízení. Snad se k tomu dostanu to prozkoumat příští týden. Blinkr zaplej nemám 

-
- Nováček
Práve som to popisoval vo vlákne o budíkoch. Mne tiež okrem iného aj niečo cvakalo pod volantom, tam ako je vypínač svetiel. Ale iba pri štartovaní. A bol to uvoľnený kábel na baterke. Tuším kladný pól. Ale nie ten hlavný hrubý kábel, ale taký tenší, čo je tam priskrutkovaný. Neviem načo slúži, ale už nič necvaká a všetko funguje.
Mondeo 1,8 92kW HB 12/2005
- hojan73
- Člen klubu
A nedělá Ti to náhodou jen když je venku zima, např. pod +5 stupňů?msbar píše:Zní to přesně jako nepravidelné spínání a rozpínání relé. Postavil jsem už pár elektronických zařízení. Snad se k tomu dostanu to prozkoumat příští týden. Blinkr zaplej nemám
U mě to totiž dělá čerepadlo přídavného závislého topení které ohřívá chladící kapalinu ve vodním okruhu a čím je chladnější tím to podává rychleji. Ale to bys ho tam nejdříve musel mít a to já samozřejmě nevím

Ale také jsem si dlouho lámal hlavu co je to za zvuk

Naposledy upravil(a) hojan73 dne 27.03.2012 21:30, celkem upraveno 1 x.
Ford Mondeo Combi 2.2 TDCi, Titanium, r.v. 06/2006, Navi Denso, Alarm s dálk. startem Sentinel, přídavné závislé topení Eberspacher, denní svícení, diagnostika ForDiag
-
- Nováček
Dělalo to i když bylo 12°. Uvidíme teď až bude teplejš. A to přídavné topení běží i když nemám puštěný ventilátor / topení? Cvaká to totiž, i když je vypnutý ventilátor.
- hojan73
- Člen klubu
I při vypnutém a s tou teplotou je to možné. Prostě vždy jak je potřeba rychleji ohřát kapalinu a také udržuje teplotu třeba při jízdě z kopce, nebo na volnoběh, když není motor v záběru a tak dochází k většímu ochlazení. Jedině lehnout pod auto a kouknout jestli tam je 

Ford Mondeo Combi 2.2 TDCi, Titanium, r.v. 06/2006, Navi Denso, Alarm s dálk. startem Sentinel, přídavné závislé topení Eberspacher, denní svícení, diagnostika ForDiag