Koupe Focusu 2 1.6 16V FC - dotaz na konkretni auto (VIN)

Pouze rady - žádná inzerce!
Moderátor:ZaQik
sickboy
Nováček
Nováček

Koupe Focusu 2 1.6 16V FC - dotaz na konkretni auto (VIN)

Příspěvek od sickboy » 05.04.2012 15:10

Dobré odpoledne všem fanouškům Focuse!

Po delším vybírání jsme se s manželkou rozhodli pro koupi Focuse 2 (Facelift) s motorem 1.6 16V (vůz bude jezdit z 80% po městě).

Nechci se spálit, tak jsem požádál prodejce o VIN a ten jsem zadal na http://www.fordzone.sk/premium a vyskočilo mi spoustu informací, ze kterých nejsem moc chytrý.

Poradíte mi někdo? VIN je WF0PXXWPDP8C10836. Na co si dát konkrétně pozor? Je tento tym motoru spolehlivý?

Budu Vám vděčný za jakékoli rady a informace!

Zdraví
Sick

Mufin01
Test driver
Test driver

Re: Koupe Focusu 2 1.6 16V FC - dotaz na konkretni auto (VIN)

Příspěvek od Mufin01 » 05.04.2012 15:17

:arrow: http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... &hilit=vin

Nahoře na liště je tlačítko hledat :wink:

sickboy
Nováček
Nováček

Příspěvek od sickboy » 05.04.2012 15:22

Diky, uz jsem toho na foru precetl dost, jeste pred moji registraci (jinak bych ani neznal ten web na proverovani VINu;-)).

Jen jsem chtel vedet, zda-li nekdo neumi rozkodovat informaci:

"zarucne opravy - stav km:"
"21-SEP-2010"

Nebo zda si nekdo treba nevsimne nejake problemove serie motoru nebo neco podobneho. Proto ten vseobecny dotaz.

Diky!

sick

Wolodyjowsski
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wolodyjowsski » 05.04.2012 19:58

sickboy píše:Dobré odpoledne všem fanouškům Focuse!
Dobré odpoledne pane bazaristo/dovozče :gott:

Bude-li zájemce o tohoto dovezeného španělského Focuse spoléhat otrocky jen na Fordzonu, zase se až moc toho nedozví.
Jsou ovšem i jiné zdroje informací, takže bude-li věc řešit profesionál, zjistí o vozidle poněkud více.

Takže na 99 % můžete být klidný.
Jen zkontrolujte, zda servisní knížka Focuse ze Španěl nemá třeba fordí razítka z Francie...ale to je detail, Ford jako Ford a kdo by volal do Francie nedejbože do Španělska, že... :perfect:

Pokud se mýlím a je něco jinak, považujte předchozí odstavec jen za modelovou žertovnou situaci, prostě takový "joke" :Dancer:

sickboy
Nováček
Nováček

Příspěvek od sickboy » 05.04.2012 20:37

Dobry vecer,

zaplatil jsem dnes jiz 2x poplatek za premium pristup na fordzone.sk, avsak pristupove heslo jsem na zadny email nedostal :-( Netusite, na koho se mohu obratit? Rad bych rozklicoval tu zarucni opravu z roku 2010 - abych zjistil, kolik to tehdy melo najeto.

@ Wolodyjowsski:
Ten bazarnik mel byt na me? Nerozumim, proc bych se vydaval za kupujiciho, kdybych byl bazarnikem?! Toho Focuse prodava Ford Homolka z Usti nad Labem, dava k nemu rok zaruku a jeste pred prodejem udajne provede servis (olej, filtry, apod.) - snad to neudela jen papirove, olej si zkontroluju a novy filtr snad poznam taky. Na Ford Homolka UL jsem tady cetl same negativni reakce :-( I tak ale doufam, ze snad bude vsechno v poradku (navic byl syn majitele mym spoluzakem na stredni, coz jsem dnes takticky zminil pri telefonatu :-)), ale stejne jsem se chtel zeptat tady odborniku, na co si dat pozor.
Dle informaci prodejce je vuz dovezeny ze Spanelska (ukonceny leasing) a je na nem lakovany zadni naraznik (kvuli skrabancum), jinak nebourany (pisou do smlouvy). Jsou ochotni ukazat i fotky pred opravou, tak se jim snad da verit.

No uvidime zitra, mel bych se na nej jet podivat. Budu rad, kdyz nekdo pripadne dnes jeste prida nejakou radu na cestu. Diky moc!

Sick

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 05.04.2012 21:22

predpokladam ze ma tak 60000km
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

sickboy
Nováček
Nováček

Příspěvek od sickboy » 05.04.2012 21:24

Podle inzerátu má 77000 km. Nevím, jestli to je moc nebo málo. Cena je po dohodě 190.000 Kč včetně servisu.
Měl bych se něčeho obávat? Bourané to asi nebylo, jen záleží, co motor a další věci, jestli to bylo např. auto z půjčovny :-( Ale na motor i další části dávají 1 rok záruku (což je asi standard).

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 05.04.2012 21:40

sickboy píše: Ale na motor i další části dávají 1 rok záruku (což je asi standard).
to je dobry ale jde o to kdyz se neco stane aby nerekly ze to je opotrebenim . chce se to zeptat na co je ta zaruka .
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :

sickboy
Nováček
Nováček

Příspěvek od sickboy » 05.04.2012 21:44

OK, diky za radu. Podivam se, jak je to formulovano ve smlouve. Na rozvodak asi jeste bude cas, vid? Kdyz ty kilometry budou +/- sedet...

Wolodyjowsski
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wolodyjowsski » 05.04.2012 22:00

sickboy píše:OK, diky za radu. Podivam se, jak je to formulovano ve smlouve. Na rozvodak asi jeste bude cas, vid? Kdyz ty kilometry budou +/- sedet...

Na rozvoďák je času pytel...pokud sedí km. Stav z doby před dvěma lety není zase až tak validní údaj, ale dá se z něj cca usoudit, zda je stav tacho reálný.

Čím jednodušší bude smlouva tím lépe.
Soukromá osoba (kupující bez IČO) nepodepisovat smlouvu dle Obchodního zákoníku, jedině Občanský z.
Prodává firma - záruka (u použité věci "odpovědnost za vady použitého vozidla") je minimálně 12 měsíců (je-li tak psáno ve smlouvě, jinak 24.)
Nepodepisovat "jak stojí a leží" - tato formulace je stejně v rozporu s Občanským zákoníkem.

Hodně stěstí.
Motor nemá žádný problém i vysoko nad 200 000 nájezdu, mám dva kousky v této motorizaci.
Určitě bych vyměnil i svíčky (dávám denso Iridium, životnost 100 000 km, super jiskra...stojí ale pětikilo kus, to mnohé upřímně vyděsí ...)

sickboy
Nováček
Nováček

Příspěvek od sickboy » 05.04.2012 22:08

Diky moc za vsechny rady a tipy! Moc mi to pomohlo!!!
Kdyz to nebude nejak napadne "spatny" auto, tak ho asi koupim a pak se podelim o dojmy :-)

Sick

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 05.04.2012 22:25

Wolodyjowsski píše: Prodává firma - záruka (u použité věci "odpovědnost za vady použitého vozidla") je minimálně 12 měsíců (je-li tak psáno ve smlouvě, jinak 24.)

zaruka je na skryte vady , predpokladam , zaruka na opotrebeni se asi nevztahuje ne ?
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :

Wolodyjowsski
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wolodyjowsski » 06.04.2012 12:11

foki píše:
Wolodyjowsski píše: Prodává firma - záruka (u použité věci "odpovědnost za vady použitého vozidla") je minimálně 12 měsíců (je-li tak psáno ve smlouvě, jinak 24.)

zaruka je na skryte vady , predpokladam , zaruka na opotrebeni se asi nevztahuje ne ?
Přesně tak.Když má ojetina už málo účinné tlumiče-je to opotřebení. Spojka klouže ve 100 000 - opotřebení...

Když zjistíš, že v autě CHYBÍ katalyzátor (je tam jen vnější pouzdro, uvnitř není nic...mám tu jeden takový případ) je to skrytá vada.
V autě jsou vystřelený pytle - skrytá vada (laik neodhalí)
Auto je stočené o 100 000 km - vada! Souvisí ovšem s blbostí mnohých kupujících, co chtějí "levná auta s málo km"

A když dojde na lámání chleba, tak co je opotřebení rozhodnu já :nunu:

sickboy
Nováček
Nováček

Příspěvek od sickboy » 06.04.2012 12:32

Dobré poledne,

celá situace nakonec dopadla úplně jinak. Včera večer jsem ještě přes FB konzultoval s kamarádem jeho zkušenosti s Focusem - má FF2 1.6 16V, kupovaný nový. No a slovo dalo slovo a on najednou povídá, že mu Focus stojí už delší dobu v garáži, protože má služební auto....

No tak jsem dnes ráno pro něj jel :-)

Je to FF2 Trend Combi 1.6 16V, kupovaný 7.1.2009 nový v ČR, najeto 66.000 km, plný servis Ford, prodloužená záruka až do roku 2016. Sice stříbrná metalíza, ale to nevadí. Ještě jsem s nim nejel, ale švára, který auto se mnou vyzvedával, tak říkal, že je všechno v pohodě a bourané to taky nebylo:-)

Takže trošku štěstí "na poslední chvíli".

Všem díky za rady, až ho vyčistím, tak nafotím a pochlubím se!

Sick

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 07.04.2012 10:22

Wolodyjowsski píše:
Přesně tak.Když má ojetina už málo účinné tlumiče-je to opotřebení. Spojka klouže ve 100 000 - opotřebení...

Když zjistíš, že v autě CHYBÍ katalyzátor (je tam jen vnější pouzdro, uvnitř není nic...mám tu jeden takový případ) je to skrytá vada.
V autě jsou vystřelený pytle - skrytá vada (laik neodhalí)
Auto je stočené o 100 000 km - vada! Souvisí ovšem s blbostí mnohých kupujících, co chtějí "levná auta s málo km"

A když dojde na lámání chleba, tak co je opotřebení rozhodnu já :nunu:

tak ted resim jedno mondeo , pri objednavce byl pozadavek nehavarovane , nelakovane , neodrene , serviska , zimni + letni pneu , titanium , najezd do 150t , hagusy , cena do 290t . kdyz se jedno sehnalo , tak probehla dukladna kontrola laku (ok ) diagnostika (ok ) zkus jizda (ok ) serviska (vyplnena takze vypadala ok ) . vozidlo privezeno , zadavatelem zkontrolovano (asi hodinu kontrola laku - vada -pár neznatelých skrabancu od prstinku u kliky ) . az sem ok . po mesici telefon ze bylo havarovano , tak jsem se ptal jak na to prisel on rekl ze si byl michat tuzku na kaminky a tam mu to rekly , nasledovala kontrola - vysledek v miste kde melo byt lakovano namereno cca 92mikro + okolni dily 98mikro , 102 mikro atd . kdo tomu rozumi uzna ze toto lakyrnik nedokaze . nasledne dalsi telefon , nejde couvat z kopce ?? na hlavni . vozidlo privezeno a majitel si stezoval ze dalnici k nam jel na 5tku otackomer na 4500ot ale jel jen 80km/h . po otevreni kapoty smrad spalene spojky , jely jsme to projet spojka neklouzala auto jelo normalne , pravda brala cca v horni třetině . nyni opet telefon , ze zase nemuze vyjet ale ze to chciplo a odeslo cerpadlo v nadrzi . servisak ktery to kontroloval diagnozoval opravu na cca 50t kc . tak jsem se snazil vysvetlit ze 2.0tdci cerpadlo v nadrzi nema , a on ze teda by to chtel reklamovat . zeptal jsem se co chce reklamovat a on ze v rakousku uz o tom musely vedet proto to prodavaly . snazil jsem se mu vysvetlit ze toto je opotrebenim a ze bude problem dokazat ze to v dobe prodeje nefungovalo , kdyz to jelo normalne , to jsem byl oznacen laikem ktery tomu asi nerozumi , ze predpokladal , kdyz to delam ze bych toto mel odhalit . asi za dva dni auto privezl ze mechanik zjistil nejaky maz v palivove trubce ktery ji ucpal (nevim teda co tankuje ) a ze uz to jede , dolil mu brzdovku ktere bylo malo a ze chce vymenit spojku na zaruku . snazil jsem se mu vysvetlit ze spojka neni skryta vada ale vada opotrebenim . nakonec jako blbec jsem pristoupil na to ze kdyz mu mechanik rekl ze je vadne lozisko ( nevim jaky muze mit vliv lozisko na zaber spojky ) tak on si doda lozisko a ja to zadarmo vymenim . kdyz jsem se o tom bavil s nekolika bazarnikama ,tak jsem byl vsem pro smich protoze tohle by nikdo neudelal .
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :

Odpovědět

Zpět na „Rady prodej - nákup“