Problémy s elektrikou
- kuba.belucz
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Problémy s elektrikou
Zdravím vás přátelé
Chtěl bych se zeptat: Mám problém s mým autem, dlouho stálo - 3 mesice a když jsem chtěl potom vyjet rozsvítila se mi kontrolka dobíjení, dal jsem auto k autoelektrikari a ten zkontroloval alternator a kabeláž a nepřišel cím by to mohl být, baterku jsem nabyl a jel cca 1 km natankovat, cestou zpět z benziny na garáž se mi rozsvítli kontrolky ESP a ABS, poté mi přestal fungovat posilovač a do finále i brzdy. Zastavil jsem, a pak uz nenastartoval. Nemáte někdo zdání? nebo alespoň něaký tip kde by mohl být problém než to dám do servisu? Budu rád za každý názor. ps: jestli je tu podobné téma tak se omlouvám, ale nenašel jsem ho.
DĚKUJI
Chtěl bych se zeptat: Mám problém s mým autem, dlouho stálo - 3 mesice a když jsem chtěl potom vyjet rozsvítila se mi kontrolka dobíjení, dal jsem auto k autoelektrikari a ten zkontroloval alternator a kabeláž a nepřišel cím by to mohl být, baterku jsem nabyl a jel cca 1 km natankovat, cestou zpět z benziny na garáž se mi rozsvítli kontrolky ESP a ABS, poté mi přestal fungovat posilovač a do finále i brzdy. Zastavil jsem, a pak uz nenastartoval. Nemáte někdo zdání? nebo alespoň něaký tip kde by mohl být problém než to dám do servisu? Budu rád za každý názor. ps: jestli je tu podobné téma tak se omlouvám, ale nenašel jsem ho.
DĚKUJI
Ford Focus II 2.0 TDCi Ghia rv.05
- lucky.jack
- Test driver
Re: Problémy s elektrikou
Skoro bych řekl, že baterka po smrti.
Focus III combi, 10/2011, 1.6 Ti-VCT 105 poníků
>Galerie< - Focus II combi 10/2007 Collection(mezifacelift), 1.6 TDCi 66 kW/214Nm - chip 81kW/245Nm
>Galerie< - Focus II combi 10/2007 Collection(mezifacelift), 1.6 TDCi 66 kW/214Nm - chip 81kW/245Nm
- eda.davids
- Nováček
- spanel
- Pokročilý
Mohla by to být opravdu baterie po smrti. Jak je stará? Pokud je ještě původní, tak kup novou a mohlo by se to vyřešit. Pokud i poté bude problém, tak bych si tipnul alternátor.
Do 3.5.2020 byl: FoFo II COMBI, 2006, 1.8 TDCi, 85 kW, Diamond White
- kuba.belucz
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Tak to byl něaký didový můstek v alternátoru... Takže to dopadlo ještě dobře..... 

Ford Focus II 2.0 TDCi Ghia rv.05
-
- Nováček
Zdravim vsechny
Ted v tydnu se mi stalo to samy.
Nejdrive zaclo sviti dobijeni. Tak jsem chtel dojet ke znamemu na dobiti baterky, ale uz jsem nedojel.
Nejdrive skocila chyba posilovace, pak ESP, pak Enginu a ve finale se vypnul motor, budiky a jen sem zajel ke krajnici a auto mrtvy. Shanel jsem od znamich baterii abych dojel do servisu (mel jsem to tip top
). Po vymene baterky se zaclo kourit z altiku.
Volal jsem to technikovi a rekl ze bude cely altik v pr.... Po dojeti do servisu rozebral altik a rekl ze vyhorel nejaky diodovy mustek a ze ho objedna a melo by to byt v pohode a oprava snad nebude nakladna. Uvidim v pondeli nebo ve stredu.
Za posledni mesic mam spousty problemu, kazdou chvili vyskoci chyba Enginu, ESP, posilovace. Uz sem mel cerne myslenky.
Tak doufam ze to byl cely kamen urazu. 
Ted v tydnu se mi stalo to samy.

- spanel
- Pokročilý
Jó, mě to před smrtí altíku dělalo také divy s elektrikou.

-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj všem,dneska se mi stalo to samé jen trochu jiné příznaky.Po ujetí 150km cestou s Prahy kdy jsem měl puštenou klimu,jsem zastavil u silnice na zmrzku,když už jsem zajížděl na parkoviště tak začali poskakovat ručičky na budíkách a servo přestalo fugovat ,svítilo ABS, po zastavení jsem vše vypnul a nechal asi 5min běžet motor a servo občas šlo a občas ne,tak jsem motor zhasl a po dalších 5min jsem se pokus nastartovat a baterka ani ťuk,poprosil jsem vedle stojcího pána s autem jestli by mě nemohl nastartovat přes kabely,museli jsme kabely nechat chvilku zapnuté a pak motor naskočil ale servo zase nešlo,vedle byl motoservis a pan prodavač mi sehnal novou baterii kterou mi vyměnil, starou proměřil a řekl že je uplně mrtvá,nastaroval jsem a vše fungovalo dobře,po ujetí dalších 70km jsem zastavil, a po další hodině jsem nastartoval a začala svítit kontrolka dobíjení,jinak auto jede v pohodě,když motor zhasnu a poté znovu nastartuji tak 10s kontrolka dobíj. nesvítí a potom se zase rosvítí,kde je chyba,je špatný celý alternátor,nebo jak se píše víš že je to ten diodový můstek?Kolik taková oprava stojí?Poradí někdo? Předem moc děkuji Frenk.
Alternátor se nijak nezahřívá,stejná teplota jako okolních součástí.
Alternátor se nijak nezahřívá,stejná teplota jako okolních součástí.
-
- Nováček
Tak ja mel nakonec v pytly diodovy mustek a rele altiku. oprava me stala 5000,- ale mel sem v tom i doliti cca 1l oleje a praci cca 6 hodin. Vse je brano obhadem, platil sem kesh a neresil co co stalo. Ale nebyl to autorizovany servis. A ted uz jezdim. Ale chyba engine system fault se mi i nadale obcas objevila a sama od sebe zhasla. Ted v tydnu jsem menil palivovy filtr a ve finale jsem to rozebehl ale mel sem bobky,protoze jsem to zavzdusnil ale nakonec motor naskocil. O te doby se mi neobjevila ale taky sem najel zatim jen cca 300km. oprava altiku byla kolem 20.5.2012
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
tak na to ze novy stoji 5300 - docela raketa ne?
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
-
- Nováček
ja vim ale jak pisu vyse byl v tom i olej a prace. mozna by to bylo jednodussi vymenit kus za kus a treba jen hodina prace. nevim. ale sem rad ze to jezdi a kdyby mel altik odejit tak se s tim mechanikem mohu dohodnout na nejaky sleve.
-
- Nováček
Tak uz Jsem opet na mrtvem bobe.
Ted se mi posledni dobou pri nastartovani rozviti chyba motoru ale po chvilkovem zahrati a ujeti 1km kontrolka zhasne a motor bezi normalne. Uz mi to prijde jako na vstrik, turbo nebo cerpadlo.
Pri vymene pal.filtru jsem nad pravym prednim kolem nasel kousky opecene topinky tak me jeste napada nejaka kabelaz. Ja fakt uz netusim.
ma nekdo nejaky tip?????

- spanel
- Pokročilý
Jestli se rozsvítí kontrolka elektroniky motoru, tak by to chtělo na diagnostiku a vyčíst z paměti závadu. A fotky té "topinky" či místa, kde to bylo nemáš?
-
- Nováček
"Topinkou" myslim opeceny chleba teda jen kurky chleba, nebyla to zadna krysa.
Lezelo to u steny mezi pravy podbehem a spolujezdcem. no asi je diagnostika
to posledni co se da udelat. 

- lukyfofo
- Nováček
Ahoj, me se zase po dlouhe době nepodařilo nastartovat
. Když jsme startoval, vypadalo to, že končí baterka, pomale otačky. Na konec se noepodařilo ani přes kabely nastartovat, ani na přímo. Baterka ukazuje 12,4 V, což je asi v pohodě, všechno ostatní funguje, okna, světla radio, bez problému. Když se ale pokusím nastartovat, motor nedělá nic, pouze v něm cvaká!!! Muže to být startár ?

Ford Focus C - MAX 2.0TDCi 100 kW ( 136 PS )