Asi špatná koupě
-
- Nováček
Asi špatná koupě
Dobrý den, dnes jsem koupil mondeo 2.0 TDDI 2002 s nájezdem 270000km. Vezl mi ho známej a já jel druhým autem. Až doma jsem zjistil tyhle věci :
hned když jsem ho zkusil do kopce, tak mě předjede i bába na kole. Musím trojku táhnout až na 80, jinak na čtyřku to vyjedu okolo 70km/h a víc ani ťuk. Zpátečka tam nejde a nebo pouze kladivem a téměř to samé platí i o ostatních rychlostech.
Můžu se nějak bránit a auto vrátit? Prý tam je turbo díra. Jezdil jsem doposud v G III 1.9TDi a takový propad jsem opravdu nečekal.
Poradí někdo něco rozumného?
Děkuji
hned když jsem ho zkusil do kopce, tak mě předjede i bába na kole. Musím trojku táhnout až na 80, jinak na čtyřku to vyjedu okolo 70km/h a víc ani ťuk. Zpátečka tam nejde a nebo pouze kladivem a téměř to samé platí i o ostatních rychlostech.
Můžu se nějak bránit a auto vrátit? Prý tam je turbo díra. Jezdil jsem doposud v G III 1.9TDi a takový propad jsem opravdu nečekal.
Poradí někdo něco rozumného?
Děkuji
Ford Mondeo 2.0 TDDi 85kW combi r.v.2002 

- ZonixX
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Re: Asi špatná koupě
ano, vratit prodavajicimu
Fiesta ST180 '16 Stage 4
Honda Civic FK2 '10
ex: Honda Civic EP2 '02, Nissan 350Z '06, Ford Ka '01, Mondeo ST200
Honda Civic FK2 '10
ex: Honda Civic EP2 '02, Nissan 350Z '06, Ford Ka '01, Mondeo ST200
-
- Nováček
a jde to nějak právní cestou. On mi řekne, že nevrátí a co já zmůžu

- rybi
- Nováček
- tym
- Test driver
Hm jestli testovací jízda před koupí proběhla stylem odvozu známým po koupi, tak...
Koupit 10 let staré Mondeo s mrtvým turbem a převodovkou KO je opravdu docela drahý špás. Vrátit, vrátit, vrátit.

-
- Nováček
jel jsem s tím po dlouhé rovince na borských polích a říkal jsem mu, že na dvoulitr je to nějaký slabý a on mi právě řekl, že to je ta turbo díra, tedy než zabere turbo. To když zabere tak 2600ot, tak to jelo svižně.

- rybi
- Nováček
- bredoc
- Nováček
Pokuď to máš koupený v autobazaru, tak jedině přes právníka a dát je k soudu. V předávacím protokolu z autobazaru určitě budeš mít - kupující si musí nechat zkontrolovat turbo, motor, převodovku , kape olej atd. Já kupuji auta jedině z Německa. U nás v bazarech to jsou sv..ě.
- Yeshterr
- Test driver
No, z Německa...bejvávalo, kámoš odtamtud tahá auta 15 let a co vyprávěl
Tam jedině od soukromníků, ale to taky vždy nemusí znamenat 100% úspěch.
Jinak Franta1969 už někde psal, že to nemá z bazaru ale od soukromníka

Tam jedině od soukromníků, ale to taky vždy nemusí znamenat 100% úspěch.
Jinak Franta1969 už někde psal, že to nemá z bazaru ale od soukromníka

Mondeo f gombíku f DŽÍJE 2.0, r.v. 05, benál 107kW, blue Deep Navy, LPG AC Stag 300-4 Plus,
Limited edition GHIA MÍNUS
-
- Nováček
je to od občana, ne od podnikatele. Dnes mi změřil mechanik diagnostiku a bylo tam 8 závad v historii, přičemž po výmazu zůstal vadný - nefunkční EGR ventil což by možná bylo vysvětlení proč to auto netáhne a chová se jako škodovka stodvacítka. Hlásí to chybu airbagů. Prý si mám sehnat nový procesor a on mi to přehraje.
Jen mi nedokázal říct, jestli jsou stočené kilometry. Prý se musí vyndat budík a teprve na něm se to dá zjistit. Je možné vymazat původní kilometry? Údajně se smazat dají, ale oni jsou ještě uloženy dál, kde přetrvávají.
Jen mi nedokázal říct, jestli jsou stočené kilometry. Prý se musí vyndat budík a teprve na něm se to dá zjistit. Je možné vymazat původní kilometry? Údajně se smazat dají, ale oni jsou ještě uloženy dál, kde přetrvávají.

- miki21
- Test driver
Smazat jde všechno
Každopádně bych trval na odstoupení od kupní smlouvy, pokud nějakou máš.
Tohle auto je past 

Každopádně bych trval na odstoupení od kupní smlouvy, pokud nějakou máš.

Fofo II 1,8 16v modrá combi
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
-
- Zkušený
Chybu EGR ukazuje skoro kazdy auto:-) Vetsinou to nic moc neznamena, leda obcasny poskubavani motoru. Aby EGR zapricinil ztratu vykonu by znamenalo, ze by se zaseknul v otevrene poloze, coz je podezrele anebo spatne tesni. Procti fora, ujasni si co mas za typ EGR a jak se cisti. Navodu bude spousta.
Starsi TDDI asi nebude nejaky extra trhac asfaltu...oproti golfu je mondeo hodne tezky auto, takze do kopce to proste nevystreli.
Saltpaka muze jit obcas ztuha, je potreba promazat lanovody, klouby,...auto neni nejmladsi a ma neco nalitano, pokud neni jeste navic stoceny, coz nepoznas.
Chvili jezdi, abys objevil vsechny zavady, ktere na aute budou (typu spatne chladici klima, mizerny tlumice, vytluceny silent bloky, motor zerouci olej, vodu, spojka..., problemy s elektrikou jako treba okynka, zamykani,...) To z toho duvodu, abys vedel, co tomu autu vsechno chybi, krom toho ze podle tebe spatne jede.
Az budes mit obrazek o celkovem stavu auta, tak to auto dej nekomu, kdo tomuto motoru rozumi, at to zhodnoti (nebo mu to dej rovnou). Pak se dozvis vysi investice, kterou si to pripadne vezme.
Auto se skoro 300tis km proste nebude fungovat jako novy a pokud to od nej budes vyzadovat, tak to spolkne par desetitisicovaku.
Starsi TDDI asi nebude nejaky extra trhac asfaltu...oproti golfu je mondeo hodne tezky auto, takze do kopce to proste nevystreli.
Saltpaka muze jit obcas ztuha, je potreba promazat lanovody, klouby,...auto neni nejmladsi a ma neco nalitano, pokud neni jeste navic stoceny, coz nepoznas.
Chvili jezdi, abys objevil vsechny zavady, ktere na aute budou (typu spatne chladici klima, mizerny tlumice, vytluceny silent bloky, motor zerouci olej, vodu, spojka..., problemy s elektrikou jako treba okynka, zamykani,...) To z toho duvodu, abys vedel, co tomu autu vsechno chybi, krom toho ze podle tebe spatne jede.
Az budes mit obrazek o celkovem stavu auta, tak to auto dej nekomu, kdo tomuto motoru rozumi, at to zhodnoti (nebo mu to dej rovnou). Pak se dozvis vysi investice, kterou si to pripadne vezme.
Auto se skoro 300tis km proste nebude fungovat jako novy a pokud to od nej budes vyzadovat, tak to spolkne par desetitisicovaku.
je: Ford Mondeo kombi, 2.5 V6, 2004, zlata metaliza
byl: Ford Mondeo kombi, 1.8 SCi, 2004, modra ink metaliza
-
- Zkušený
Jo a az ti mechanik to auto proveri a bude tam nejak vazna (skryta a zatajena) zavada, ktera bude vyzadovat drahou opravu, tak se muzes zkusit po dobrem domluvit s prodavajicim, zda nepokryje cast nakladu. Pokud se rozejdete ve zlem a pujde to soudni cestou, tak stejne budes potrebovat informaci proc to auto vlastne vracis. Takze diagnostika problemu jde tak jako tak za tebou. Ze auto spatne jede do kopce je informace, ktera ti ty prachy zpatky nevytriska 
A jak uz nekdo psal, pokud mas ve smlouve vyslovne uvedeno, ze motor neni v poradku, tak budes mit asi problem s tim neco delat. Takze smlouvu si taky dobre procti, hadam, ze moc dlouha nebude.
Hodne stesti.

A jak uz nekdo psal, pokud mas ve smlouve vyslovne uvedeno, ze motor neni v poradku, tak budes mit asi problem s tim neco delat. Takze smlouvu si taky dobre procti, hadam, ze moc dlouha nebude.
Hodne stesti.
je: Ford Mondeo kombi, 2.5 V6, 2004, zlata metaliza
-
- Nováček
To Zeli : nemůžu ho odzkoušet, protože nejdou zařadit rychlosti při zapnutém motoru.
Tudíž auto stojí na parkovišti a nemůžu s ním bez plaťáku ani do servisu.
Golf měl 1200kg a 66kW a tohle má 1550 a 85kW. Určitě lépe zpřevodovaný.
GIII v kombajnu jsem to jel na 5-ku 100km a tady na čtyřku 70km a klesalo.
Ve váze vozu to nebude, chyba je, že turbo zabírá až okolo 2800 a to je vysoko.
Tudíž auto stojí na parkovišti a nemůžu s ním bez plaťáku ani do servisu.
Golf měl 1200kg a 66kW a tohle má 1550 a 85kW. Určitě lépe zpřevodovaný.
GIII v kombajnu jsem to jel na 5-ku 100km a tady na čtyřku 70km a klesalo.
Ve váze vozu to nebude, chyba je, že turbo zabírá až okolo 2800 a to je vysoko.

- lucky.jack
- Test driver
franta1969: v jiným vláknu jsem se EGR ptal a jestli se jeví jako vadný. tak to nebude jen tak, kor při problémech s výkonem, které tu jsou zjevné.
Cena za EGR je 6640,-. Při 270tkm je čištění skoro zbytečná práce, ale za zkoušku by stálo aspoň pro zjištění jestli se to nějak projeví v chybách.
Jak si dělal zkušebku, když teď nejdou řadit rychlosti při běžícím motoru? To najednou z ničeho nic?
Cena za EGR je 6640,-. Při 270tkm je čištění skoro zbytečná práce, ale za zkoušku by stálo aspoň pro zjištění jestli se to nějak projeví v chybách.
Jak si dělal zkušebku, když teď nejdou řadit rychlosti při běžícím motoru? To najednou z ničeho nic?
Focus III combi, 10/2011, 1.6 Ti-VCT 105 koníků
>Galerie< - Focus II combi 10/2007 Collection(mezifacelift), 1.6 TDCi 66 kW/214Nm - chip 81kW/245Nm
>Galerie< - Focus II combi 10/2007 Collection(mezifacelift), 1.6 TDCi 66 kW/214Nm - chip 81kW/245Nm