Hlucny motor, piskani, netahne
- vencaxxx
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Hlucny motor, piskani, netahne
Posledni dobou mam pocit ze auto malo tahne a je vyrazne hlucnejsi nez obvykle, pri pridani plynu docela nahlas klape a nekdy se mi zda ze slysim i piskani. Navic to hur tahne, ale jezdi to, zadna kontrolka se nerozsvitila ani nouzak zatim...jinak mam vyndany dpf a ucpany egr - euro4, na svitici kontrolku jsem si zvyknul. Tusi nekdo co by s tim mohlo byt? Podezrivam turbo, nez mi vyndali dpf tak uz byl fest zanesenej.
Poradi nekdo kvalitni servis kde bych to mohl nechat komplet zkontrolovat? Jsem z Chomutova ale dojel bych i do Prahy nebo okoli kdyz budu mit jistotu ze to udela nekdo kdo tomu fakt rozumi. Nechci testovat mistni garazniky.
Poradi nekdo kvalitni servis kde bych to mohl nechat komplet zkontrolovat? Jsem z Chomutova ale dojel bych i do Prahy nebo okoli kdyz budu mit jistotu ze to udela nekdo kdo tomu fakt rozumi. Nechci testovat mistni garazniky.
- lucky.jack
- Test driver
Re: Hlucny motor, piskani, netahne
Prasklá hadice od turba...?
Jestli ti stále svítí kontrolka motoru kvůli zaslepenýmu egru, tak potom nevím jak vysleduješ až bude ta kontrolka značit nějaký jiný, další problém

Jestli ti stále svítí kontrolka motoru kvůli zaslepenýmu egru, tak potom nevím jak vysleduješ až bude ta kontrolka značit nějaký jiný, další problém

Focus III combi, 10/2011, 1.6 Ti-VCT 105 koníků
>Galerie< - Focus II combi 10/2007 Collection(mezifacelift), 1.6 TDCi 66 kW/214Nm - chip 81kW/245Nm
>Galerie< - Focus II combi 10/2007 Collection(mezifacelift), 1.6 TDCi 66 kW/214Nm - chip 81kW/245Nm
- vencaxxx
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
No to prave ted nepoznam, to je mi jasny. Ale kdyz se uklada chyba tak blika zhaveni treba, to bych poznal...
- vencaxxx
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Hadice od turba = hadice co vede k turbu? Od vzduchovyho filtru?
Tu zaslepku uz jsem chtel driv vyndat, ale pak mi to nestartovalo, tak jsem ji tam radsi nechal, uz jsem to tady nekde resil. Asi budu muset koupit novej EGR...ale tim by to snad byt nemelo, uz s tim jezdim docela dlouho...
Tu zaslepku uz jsem chtel driv vyndat, ale pak mi to nestartovalo, tak jsem ji tam radsi nechal, uz jsem to tady nekde resil. Asi budu muset koupit novej EGR...ale tim by to snad byt nemelo, uz s tim jezdim docela dlouho...
- lucky.jack
- Test driver
Kompletní vedení vzduchu od turba přes intercoler(včetně) až do sání. Tím bych začal.
Focus III combi, 10/2011, 1.6 Ti-VCT 105 koníků
- vencaxxx
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
No na zitra jsem se objednal do jednoho servisu v Mostě, prej delaj TDCi opravy tak uvidim co mi reknou, ale moc jim neverim, kolega tam resil vstriky a nebyl z nich nejak nadsenej.
Poradil by nekdo overenej servis treba v okoli Prahy kde by byla jistota ze to prohlidne odbornik a rekne mi presne co s tim motorem je a v jakym je stavu?
Poradil by nekdo overenej servis treba v okoli Prahy kde by byla jistota ze to prohlidne odbornik a rekne mi presne co s tim motorem je a v jakym je stavu?
- vencaxxx
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem v servisu neuspel. Prej spatnej EGR. Objednali mi EGR, ale ne podle VINka, jenom podle popisu a prisel samozrejme ten obyc bez el. regulace takze tam nesel. Pak mi rekli ze overovali ten typ podle VINnekde v Praze a ze tam mam jinej motor, proto tam mamprej jinej EGR - 126kW. To mi prislo jako hovadina, auto je z Nemecka, byl jsem na technicky, v technicaku mam 96 a cislo motoru overovali. Takze zitra jedu na diagnostiku do Forda s tim, ze mi prej na 100% reknou co s tim je, ze to muze delat i vadna regulace turba, tak porad nic nevim.
-
- Test driver
MK3 2.0 origo 126kW?kde na to přišli 

- vencaxxx
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
No je to kravina, buh vi kde to overovali, ale prej v Praze ve Fordu. Myslim ze bych to i poznal kdyby to melo 126kW
Jsem zvedavej s cim prijdou zitra borci z mistniho Forda. Dneska uz mi ale taky rikali ze 126 v tomhle modelu je blbost...zitra po diagnostice budu snad moudrejsi...

- vencaxxx
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Tak vyreseno, byla vadna regulace turba, zadnej EGR. Byl jsem ve Fordu na diagnostice a tam teprve mi to rekli na 100% a ze novy turbo za 40000. Nastesti borec co mi tu diagnostiku delal mi dal opravenou regulaci za 3000, samozrejme ne ve Fordu
Kazdopadne jiny diagnostice se asi neda moc verit...

- Vlada
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Jestli si sehnal repasovanej aktuátor turba za 3000, tak velká gratulace...
vadnej náhodou nemáš?

FOCUS 1.6i 16V 74kW 1999 5-dv. GHIA RED PEPPER

Mondeo 2.0 TDCI 96KW kombi, 2004, Ghia, Tonic - nejporuchovější auto v rodině :/

Mondeo 2.0 TDCI 96KW kombi, 2004, Ghia, Tonic - nejporuchovější auto v rodině :/
- vencaxxx
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Nemam, ten si nechal samozřejmě na repas. Sehnal jsem ho náhodou, ale aspoň jsem získal kontakt na člověka co dělá Fordy a rozumí tomu. Na diagnostice koukal ještě na vstřiky a čerpadlo tak ty jsou prý OK. Každopádně jsem se nezbavil hluku, pořád je ten motor dost slyšet v interiéru...nevím jakym způsobem je vyřešený odhlučnění motoru, jestli se tam nemohlo něco poškodit...
- vencaxxx
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Opravdu nema nikdo nejakej napad co by mohlo zpusobovat ten hluk? Je to slyset hlavne pri pridani plynu, takovej klapavej kovovej zvuk. Auto jinak jede dobre. V tom prvnim servisu mi tvrdil ze zvenku je ten zvuk normalni, ale vevnitr se mu to taky zdalo hlucnejsi...
-
- Junior
mám něco podobnýho a to jsou vstřiky.
Mondeo 2.0 TDCI 96kw\2006 kombi
- vencaxxx
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
A jak vis ze to jsou vstriky? Ja jsem byl prave na diagnostice ve Fordu a tam mi rikal ze vstriky by meli byt OK. Ze jsou tam maly odchylky a kdyz jsou vstriky pryc tak ze by to litalo. To mi rekli uz i v servisu predtim...