Indikator nizkej hladiny kvapaliny v ostrekovacoch
- tPiko
- .
- Kontaktovat uživatele:
Indikator nizkej hladiny kvapaliny v ostrekovacoch
Niektore verzie Focusov (myslim, ze Ghie) maju tuto kontrolku pri palubnom PC.
Ako to funguje? Je v nadrzke na to nejaky plavak, ktory to potom signalizuje? Alebo ako?
Rozmyslam, ci by to slo dorobit na ST170.
Ad1: Na stredovom panely pri pridavnych budikoch su tri kontrolky: z toho mi zasvieti iba jedna - cervena/ oranzova signalizujuca nizku vonkajsiu teplotu. Tie dlasie dve su "mrtve", ale vsimol som si, ze jedna z nich je prave na tu signalizaciu ostrekovacov
Ad2: pri nadrzke je nejaky konektor navyse, ktory nie je nikde zapojeny, mozno tiez predpriprava na toto
Ad3: na nadrzke je v hornej casti tiez akoby zaslepeny otvor, resp. zase predprivana na nieco
Mozno to ma vsetko nejaky suvis a mozno som uplne mimo, ale zaujimalo by ma, ci by to slo vobec pre ST rozhybat. Alebo je to uplna blbost?
Ako to funguje? Je v nadrzke na to nejaky plavak, ktory to potom signalizuje? Alebo ako?
Ad1: Na stredovom panely pri pridavnych budikoch su tri kontrolky: z toho mi zasvieti iba jedna - cervena/ oranzova signalizujuca nizku vonkajsiu teplotu. Tie dlasie dve su "mrtve", ale vsimol som si, ze jedna z nich je prave na tu signalizaciu ostrekovacov
Ad2: pri nadrzke je nejaky konektor navyse, ktory nie je nikde zapojeny, mozno tiez predpriprava na toto
Ad3: na nadrzke je v hornej casti tiez akoby zaslepeny otvor, resp. zase predprivana na nieco
Mozno to ma vsetko nejaky suvis a mozno som uplne mimo, ale zaujimalo by ma, ci by to slo vobec pre ST rozhybat. Alebo je to uplna blbost?
- Bany121
- Junior
Re: Indikator nizkej hladiny kvapaliny v ostrekovacoch
v nadrzke je na hladinu ostrekovacej kvapaliny snimac hladiny.instaluje sa presne oproti cerpadielka pre ostrekovace okien z druhej strany nadrzky.

(obr. prevzaty z foka24.de)

(obr. prevzaty z foka24.de)
Ford KUGA 2018, 1,5 EcoBoost 110kW, frozen white
- pzi
- Test driver
Ty tři kontrolky jsou, nízká teplota(hvezdička), tempomat(používá SVT) a airbag( podle mě deaktivace), ale nefunkční ovládá Gem.tPiko píše:Niektore verzie Focusov (myslim, ze Ghie) maju tuto kontrolku pri palubnom PC.
C max 1.8 flexifuel titanium
Fiesta 1.4 Ghia
Škoda Rapid spaceback 1.0tsi 81kw
Bol Ff1 combi St 170
Bol Ff1 combi tddi colorado
Bol Ff1 sedan
Fiesta 1.4 Ghia
Bol Ff1 combi St 170
Bol Ff1 sedan
- tPiko
- .
- Kontaktovat uživatele:
Dnes som si to omrkol este raz a vyzera to, ze do STcka to dorobit nejde
Nadrzka by bola v pohode, cidlo by sa kupit dalo a aj ho je do coho zapojit, ale ta kontrolka na palubke ani na stredovej konzole nie je (neviem kde som pred tym pozeral).
Sakra je to skoda lebo na palubke mam aj dve kontrolky na ESP, z toho iba jedna zapojena (so ziarovkou, druha je prazdna) a kontrolky na Airbag, vcetne stredovej konzoly, su aj tri (neviem na co a ze ta na stredovej konzole je k nicomu ani nehovorim)
Radsej tam mohli urobit toto s ostrekovacmi. Pri ostreku Xenonov by to ani odveci nebolo, takto clovek ani nevie a nadrzku ma prazdnu.

Nadrzka by bola v pohode, cidlo by sa kupit dalo a aj ho je do coho zapojit, ale ta kontrolka na palubke ani na stredovej konzole nie je (neviem kde som pred tym pozeral).
Sakra je to skoda lebo na palubke mam aj dve kontrolky na ESP, z toho iba jedna zapojena (so ziarovkou, druha je prazdna) a kontrolky na Airbag, vcetne stredovej konzoly, su aj tri (neviem na co a ze ta na stredovej konzole je k nicomu ani nehovorim)

Radsej tam mohli urobit toto s ostrekovacmi. Pri ostreku Xenonov by to ani odveci nebolo, takto clovek ani nevie a nadrzku ma prazdnu.
- pzi
- Test driver
Mám vyndanou pojistku, je to žrout vody, takle mi stačí 2x doroka dolít a je klid 

Fiesta 1.4 Ghia
Bol Ff1 combi St 170
Bol Ff1 sedan
Fiesta 1.4 Ghia
Bol Ff1 combi St 170
Bol Ff1 sedan
- tPiko
- .
- Kontaktovat uživatele:
Ze to zere vodu mi az tak nevadi, ale signalizacia by sa tam zisla lebo este aj v navode je vystraha nepouzivat ostrek xenonov, ked je malo vody v nadrzke. Asi to tam len tak pre nic za nic napisane nie je (btw: akurat riesim problem, ze mi ostrekovace xenonov nejdu, ktovie ci nie aj kvoli tomuto, ci to nebolo zavzdusnene alebo co a teraz to uz neviem znovu rozhybat). A takto viem prd kedy je malo vody, mozem len odhadovat.
- pzi
- Test driver
Jestli ti de o tu kontrolku hladiny, tak by to mohlo jít zprovoznit, použít jinou kontrolku, v přístrojovém štítu je kontrolka připoutání, je volná, reaguje na zem, čidlo v nádržce pracuje stejným způsobem, kabeláž by měla být v motoráku připravena, takže jen natáhnout jeden drát do přístrojovky a jede to
pak je možnost ještě kontrolka tempomatu, jak je teplota oloje a tlak, pracuje stejným způsobem.

Fiesta 1.4 Ghia
Bol Ff1 combi St 170
Bol Ff1 sedan
Fiesta 1.4 Ghia
Bol Ff1 combi St 170
Bol Ff1 sedan
- tPiko
- .
- Kontaktovat uživatele:
Hm, uz ked, tak by som to dal namiesto tempomatu. Len ci to ozaj pojde. Netreba tam aj relatko?
- pzi
- Test driver
pude to bez relé 

Fiesta 1.4 Ghia
Bol Ff1 combi St 170
Bol Ff1 sedan
Fiesta 1.4 Ghia
Bol Ff1 combi St 170
Bol Ff1 sedan
- tPiko
- .
- Kontaktovat uživatele:
No dobre.
Cize, ked by sa mi to podarilo spravne pozapajat (namiesto toho tempomatu), vysledok by mal byt, ze pri plnej nadrzi sa nic nedeje, a ked to klesne pod urcitu uroven (zrejme pod uroven cidla), tak to zacne svietit

Cize, ked by sa mi to podarilo spravne pozapajat (namiesto toho tempomatu), vysledok by mal byt, ze pri plnej nadrzi sa nic nedeje, a ked to klesne pod urcitu uroven (zrejme pod uroven cidla), tak to zacne svietit

Naposledy upravil(a) tPiko dne 09.10.2012 21:10, celkem upraveno 1 x.
- pzi
- Test driver
OK
jindy ta kontrolka nebude svítit, jen při nedostatku kapaly v nádobce.
jindy ta kontrolka nebude svítit, jen při nedostatku kapaly v nádobce.
Fiesta 1.4 Ghia
Bol Ff1 combi St 170
Bol Ff1 sedan
Fiesta 1.4 Ghia
Bol Ff1 combi St 170
Bol Ff1 sedan