Blbnutí tachometru, budíků, ESP,LPG

lizzo
Nováček
Nováček

Blbnutí tachometru, budíků, ESP,LPG

Příspěvek od lizzo » 11.10.2012 13:56

Zdravím všechny na foru.

Mám na vás dotaz jestli jste se už někdo s problémem, který nyní popíšu setkali.

Nedávno jsem si nechal předělat auto na LPG (systém Lovato s přímazem ventilů). Po předělání na plyn mi okamžitě začalo svítit v průběhu jízdy ESP, občas se i vynuluje počítadlo kilometrů, neukazuje rafička rychlosti a venkovní stupně mi hlásí nesmyslné hodnoty jako třeba -35.

Zavezl jsem auto do Fordu, protože mi řekli že s LPG by nic být nemělo, když nesvítí kontrolka motoru, ale jen ESP a budíky i když jsem jim řekl, že to je přece divný, protože se závada objevila hned jak jsem odjel z firmy přes LPG. Na to mi řekli, že to může být jen náhoda.
Chlapci ve Fordu tedy začli s čidlem rychlosti na kole (což je kravina, když mi blbnou i stuplně celsia na teploměru), přes kostru a další věci až nakonec zjístili že vlastně nic nezjístili :D

Potom jsem zavezl auto do firmy, kde ,,profesionálně,, namontovali LPG a sdělil jim své problémy. Během dne mi přehráli řídící jednotku LPG, ale problém neodstranili.

Nevím si tedy rady čím to může být a kdo mi to vlastně opraví.Na jednu stranu jsem rád že jezdím za levno, na druhou stranu jsem nasraný že to stálo tolik peněz a práce je odvedená jen na půl. Pokud máte někdo podobné zkušenosti, nebo jste už takový problém řešili, byl bych rád za názory.
Přílohy
IMAG0004.jpg
Koupím, nehořlavý kryt kapoty v motorové části, případně plastový kryt, který vyplňuje prostor za blokem motoru (tento kryt se montoval jen na první mondea potom se přestal vyrábět)

tym
Test driver
Test driver

Re: Blbnutí tachometru, budíků, ESP,LPG

Příspěvek od tym » 11.10.2012 14:51

No asi to bude jednoznačně vina montáže, někde něco blbě napíchli či pospojovali... měl jsi jim to odvézt hned jak jsi od nich odjel.
Akorát nechápu, co by tohle mohlo dělat, vypadá to jako odpojená jedna část přístrojovky, ale tam přece nic nemůžou napojovat či kutat. Kdyby ti blblo jenom ESP, řekl bych že ti dali kontrolní diodu na ten panýlek vedle ovládání ESP, jak většinou dávají /když tam není tlačítko na kufr/ a nějak to tam blbě navrtali a nabourali kabýlek od ESP, ale takhle :nixw:

lizzo
Nováček
Nováček

Příspěvek od lizzo » 11.10.2012 16:03

Zdravím tě, hned po tom co jsem závadu zjistil jsem auto odvezl zpět do firmy, kde plyn montovali. Půl dne tam něco dělali a potom mi zavolali, že je vše opraveno. Když jsem přijel slečna mi dala pouze klíče a tím to pro ně na chvíli zase haslo. To ale ještě neví, že už se na ně opět chystám, protože ať tam dělali cokoli výsledek se nedostavil.
Koupím, nehořlavý kryt kapoty v motorové části, případně plastový kryt, který vyplňuje prostor za blokem motoru (tento kryt se montoval jen na první mondea potom se přestal vyrábět)

jimm
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od jimm » 11.10.2012 16:21

To jsem ještě neslyšel že by po montáži lpg nešla část přístrojovky,asi firma na hovno :roll:
ford mondeo 1.8 92kw lpg elpigaz r.v.2001 https://www.lpg.cz/main/

lizzo
Nováček
Nováček

Příspěvek od lizzo » 11.10.2012 16:37

Zajímavý ale je, že předemnou do toho šel kamarád co má taky Mondeo akorát před faceliftem bez ESP a tomu to funguje jak na drátkách. To se zase muselo něco posrat pouze u mě :X

tym
Test driver
Test driver

Příspěvek od tym » 11.10.2012 16:57

No asi těžko radit, když se v tom vrtali ve Fordu i v LPG dílně a neopravili to. Ještě jsem o podobný závadě po montáži neslyšel. S přítomností/nepřítomností ESP bych to nespojoval, to s tím asi nemá co dělat...

jimm
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od jimm » 11.10.2012 19:19

No akorád vím že když je v prdeli cívka tak tachometr nebo otáčkoměr můžou ukazovat špatně ale to by ti škubalo...Si spíš myslím že ti něco udělali z ř.j. Nezlob se na mě kámo ale to bych reklamoval u tý firmy co ti dělala lpg. :bebng:

lizzo
Nováček
Nováček

Příspěvek od lizzo » 12.10.2012 08:37

Když jsem u něj byl že mi blbne auto, tak mi hned argumentoval tím, že řídící jednotka a celý auto je během montáže odpojeny od baterky a tudíž se s ním nemůže nic stát. Nastaví si jen řídící jednotku plynu a s autem nic nedělají.

Mimochodem tady ta záležitost co je na fotce se mi stala jen jednou, pravidelnější je spíš to, že se mi za jízdy propadnou budíky rychlosti a otáček asi tak na sekundu a potom hned naskočí, ale během toho se rozsvítí esp, pravděpodobně zaznamená chybu a jak se to stane svítí dokud nezastavím nevypnu motor a nenastartuji znovu, pak je zase vše normální, esp nesvítí budíky ukazují.

Nejvíc blbý je to, že se mi to udělá někdy po 10 metrech někdy po 20 km. Styl jízdy na to taky nemá vliv a nějakou logiku jsem v tom nenašel. Je to náhodné.

No chystám se opět do firmy kde plyn montovali, pak povím výsledek

Brehowicz
Test driver
Test driver

Příspěvek od Brehowicz » 12.10.2012 15:31

První bych juknul na konektor napajení budíku jestli to zcela náhodou neměli rozebrané a není špatně nacvaknutý zpátky,takhle se budíky chovou třebat když je špatná baterka a nízke napětí v sítí,baterku máš OK?

jimm
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od jimm » 12.10.2012 15:45

No jak to popisuješ tak bych typnul na tu cívku,mě taky skákali za jízdy budíky až po čase cvak-tři válce a bylo to v zadku.

tym
Test driver
Test driver

Příspěvek od tym » 12.10.2012 15:57

Cívka určitě ne, měl jsem jí v pr... a ani náhodou neblbly budíky... Takže bych hledal jinde. :nixw:

jimm
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od jimm » 12.10.2012 16:27

Mě jo,normálně ti tak jedu a najednou mě na vteřinu vylítli budíky a zároveň mě to škublo,pak po 5km mě to udělalo znova ale to už po škubnutí jelo auto na 3válce.Tak mě to jen tak napadlo :nixw: Tož lizzo je záhada a jsem moc zvědavej co to je.

Brehowicz
Test driver
Test driver

Příspěvek od Brehowicz » 12.10.2012 17:21

Zní to logicky jestli to šlehlo cívku tak vteřinově kleslo palubní napětí a tím budíky poskočily.

lizzo
Nováček
Nováček

Příspěvek od lizzo » 15.10.2012 22:54

Tak k baterce, tu mám dva roky 74Ah Motorcraft ta je v pořádku kontolováno. Na konektor napájení budíků se podívám. A nějaký špatný chod motoru jsem nezaznamenal, pouze divočinu na budících :D
Vždy se jako první propadnou budíky rychlosti a otáček motoru na nulu během sekundy se proberou rozsvítí se ESP a už svítí až do doby než nastartuji znovu. Někdy se stane, že mi rychlost ukazuje, ale budík otáček začne třeba místo pravdivé hodnoty např. 2500 ot. ukazovat 4500ot. na několik sekund a pak se zase vzpamatuje a budíky se začnou chovat normálně.
Toto je nejčastější závada, pouze dvakrát se mi pak stalo, že se mi vynulovaly km a teploměr si myslel že jsem na sibiři :irre:

Ještě bych dodal, že hned po mě si u stejné firmy nechal předělat auto i kamarád na Focusu 2001 tuším a tomu taky blbne tachometr. ESP a teploměr mu neblbnou (nemá je), a počítadlo kilometrů mu taky neblbne jen rafička rychlosti.

No řekl bych že to bude s největší pravděpodobností kvalitní montáží.

Yeshterr
Test driver
Test driver

Příspěvek od Yeshterr » 16.10.2012 14:44

Mohli někde poškodit kabelový svazek při protahování vodičů do palubky a nebo ten povytaženej konektor z budíků, jak psal Břehoun. Pokud si člověk lehne u řidiče na podlahu a skroutí ruku stylem"Saxana" nahoru do palubky, dají se takhle měnit žárovky v podsvícení budíků (nedávno jsem je takhle měnil). Tudíž by se měl po nastudování fotky budíků zezadu nahmatat poslepu ten konektor, jestli je zacvaknutej, případně tam strčit telefon a vyfotit si to. Zapalovací kabely (ke svíčkám) Ti nechali původní nebo dávali nějaké jiné?

Teď jsem si všimnul odkud jseš...funguje pořád u Vás ta báječná restaurace "Na špici"?
Obrázek
Mondeo f gombíku f DŽÍJE 2.0, r.v. 05, benál 107kW, blue Deep Navy, LPG AC Stag 300-4 Plus,
Limited edition GHIA MÍNUS

Odpovědět

Zpět na „motor - mondeo mk3 benzín“