Co sem tak četla a procházela tak mě zaujala bud 1.6 16V nebo 1.8 TDCi.. Pokud si dobře pamatuju mělo by jít u obou verzí o 74kW. Jenom doplním že sem "chudý student" takže volím rok výroby tak 2002-2004 s cenou ideálně do 80tis (snad nejsem naivní).
Často jezdíme trasy v poměrně hodně kopcovitém terénu a většinou plně naložení, takže bych byla nerada kdybych musela v kopci auto tlačit i očima jako u Fiesty. Tipuju že ročně najezdíme tak 20-30tis km ale detailně to propočítané nemám. Samozřejmě počítám s tím že u "nového" auta se najezdí víc i tím, že mi ho budou všichni doma zabavovat, přece jenom s Fiestou na dlouhé tratě je to zábava

Docela mi jde i o spotřebu, fiesta to ted zvládá za nějakých 6,5l průměrně, tak bych nerada jezdila zase za 8l a víc.. Spíš bych byla vděčná za menší spotřebu.
A ještě poslední dotaz k technickým zkušenostem s těma motorama - co se mín kazí, víc odjezdí atd. Protože jezdit sice s menší spotřebou ale vrážet zase ty prachy do oprav...
A ještě malý dotaz na ASR, ESP a jim podobné verze těchto systémů - jak často se do Focusů montovaly? U většiny inzerátů sem se o nich nedočetla..
No snad sem zmínila všechno podstatné