Jednou ráno se po nažhavení začala restartovat v nepravidelných intervalech přístrojová deska, auto šlo nastartovat. Při jízdě se restartovala taky.
Odpoledne už byly restarty méně časté. Další den ráno, zima, častější restarty, odpoledne se to zlepšilo.
Po týdnu a tankování plné budík paliva v nepřesné poloze, hladové oko svítilo.
Po kilometru od benzínky začalo auto jakoby chcípat pod plynem, pravidelně, na volnoběh otáčky přidávalo, pravidelně (stejný interval). Po dalším kilometru auto chcíplo úplně a nešlo nastartovat.
Domu jsem šel pěšky, naštěstí 2 kiláky. Ráno přijdu s diagnostikou od Tomina, že si zjistím, co to je.
V GEMu jen běžné závady, se kterými jezdím od začátku. Přistrojovku jsem si nenapíchnul, nevědel jsem, že to vůbec jde

Nakonec jsem vymontoval přístrojovku, znovu zapojil, sice se nerestartovala, ale pořád špatně palivo včetně oka. Auto pořád nic.
Nevím proč mě to napadlo, ale zkusil jsem start bez přístrojovky. Auto normálně chytlo. Od té doby, cca týden, jezdím bez ní. Dneska jsem zkoušel test desky a při výpisu nvram to hodí chybu, je dost možná, že se těmi restarty, popř. z jiného důvodu paměť poškodila.
Hodnota paliva na lcd při testu přístrojovky vypadala ok.
Chyba při testu přístrojovky - low voltage, po proměření 3 větví na konektoru - ok, takže těžko říct, zda tam není problém s napětím při zatížení. Mohlo by to teoreticky způsobit problémy s pamětí.
Čekám na novou přístrojovku, napíšu, jak jsem dopadl. Snad není chyba ještě někde jinde.
[edit]
Deska dorazila, vše funguje, jak má. Docela by mě zajimalo, kolik verzí těch desek je, protože ta funkční je asi z nějakého staršího modelu, místo smd ledek má žárovičky.