Zdravím mám FOFO 1.8 sedanový benzín 85kw r.v.2000. Asi mesiac mi lietali otáčky okolo 2000 pri zošliapnutí spojky a dojazdu na križovatku, po zastavení auta otáčky klesky k normálu. Predvčerom som mal ale svižnejšiu jazdu a otáčky mi začali lietať na 4000 a neklesli ani po zastavení auta, auto naviac samo zrýchľovalo. Skúšal som vypnúť a znovu naštartovať ale žiadna zmena, ihned po naštartovaní otáčky vyleteli na 4000 ale už neklesli. Včera som auto nechal oddychovať tak uvidím ako sa bude správať po dnešnom naštartovaní. Keďže auto využívam skoro denno-denne nemôžem si dovoliť dlhšie čakať na opravu.
Tak som práve prečítal 2 veľké témy a rozhodol som sa že dnes zájdem do garáže a spravím tieto veci:
-odpojiť batériu (reštart RJ)
-vyčistiť klapku sania a zároveň skontrolujem všetky jej súčasti či nieje nikde chyba vrátane senzora
-vyčistiť váhu vzduchu
-vyčistiť voľnobežný ventil
-skontrolujem podtlakovú hadicu či nieje prasknúta
-skontrolujem hadičku čo vedie od sania do regulátoru paliva (dočítal som sa že pokiaľ sa následkom podtlaku scucne a je nepriechodná tak je zle)
Ak niečo z toho pomôže tak nebudem vedieť čo

ale to mi je jedno, hlavne nech sa auto správa tak ako má
Budem informovať keď sa vrátim z garáže
Ford Focus Ghia (sedan).. r.v. 2000.. 1,8l.. 16V.. 85kW (115HP).. benzín.. strieborná metalíza..