1.8i nedostatečný výkon motoru
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
1.8i nedostatečný výkon motoru
Loni jsem koupi FFI 2004, combi, 1.8i, 162000 km.
Cca 2 měsíce jsem jezdil bez nejmenších problémů. Auto i po mírném přidání plynu vyrazilo vpřed a úžasně akcelerovalo. Posilavač řízení byl krásně citlivý. Celkově na mě dělalo auto dojem že je až trochu "zbrklé". Benzín jsem tankoval u Benziny a Schell cca 4 nádrže. Výměna svíček a vzduchového filtru, vše bez vlivu na jízdní vlastnosti.
No a protože ctím návody k obsluze a chtěl jsem mít jistotu, odvezl jsem auto do značkového servisu na výměnu rozvodů. A tím to všechno začalo.
Když jsem si pro auto přišel, tak jestli vím, že mi nejde centrál. Není možné při předávání fungoval. Tak asi pojistka. Ani jí nezkusili najít. S elektrikou prý nic nedělali, ale rádio bylo zakódované.
Motor mi připadal trochu hlučnější.
Ale to hlavní teprve přišlo. Auto už nereagovalo na plyn tak jako před výměnou rozvodů. Chvíli jsem jezdil, jestli se to nesrovná a zjišťoval možné varianty potíží. Nejhorší variantu špatně nastavených rozvodů, jsem nechal prověřit v jiném značkovén servisu. Nejdříve udělali diagnostiku - bez chyb. Pak i fyzicky zkontrolovali nastavení rozvodů a že jsou vpořádku.
Ať prý zkusím benzín od Benziny - bez efektu.
Nechal jsem ještě vyměnit palivový filtr a motorový olej.
Po výměně palivového filtru jelo auto chvíli jako před rozvodama. Ale opravdu chvíli.
V domění nečistot v palivové soustavě, vyjel jsem jednu nádrž a aditivem na čištění - bez efektu.
Auto je prostě líné a i řízení není tak citlivé. Přirovnal bych to jako když se na Š120 rozšteloval předstih. Mnoho povyku pro nic. Motor se točí "křičí", ale akcelarace tam není.
Všechny díly co jsem použil jsou originál.
Motor startuje na cvrnknutí, volnoběh drží, žádná kontrolka motoru nesvítí.
Díky za případné rady .
Cca 2 měsíce jsem jezdil bez nejmenších problémů. Auto i po mírném přidání plynu vyrazilo vpřed a úžasně akcelerovalo. Posilavač řízení byl krásně citlivý. Celkově na mě dělalo auto dojem že je až trochu "zbrklé". Benzín jsem tankoval u Benziny a Schell cca 4 nádrže. Výměna svíček a vzduchového filtru, vše bez vlivu na jízdní vlastnosti.
No a protože ctím návody k obsluze a chtěl jsem mít jistotu, odvezl jsem auto do značkového servisu na výměnu rozvodů. A tím to všechno začalo.
Když jsem si pro auto přišel, tak jestli vím, že mi nejde centrál. Není možné při předávání fungoval. Tak asi pojistka. Ani jí nezkusili najít. S elektrikou prý nic nedělali, ale rádio bylo zakódované.
Motor mi připadal trochu hlučnější.
Ale to hlavní teprve přišlo. Auto už nereagovalo na plyn tak jako před výměnou rozvodů. Chvíli jsem jezdil, jestli se to nesrovná a zjišťoval možné varianty potíží. Nejhorší variantu špatně nastavených rozvodů, jsem nechal prověřit v jiném značkovén servisu. Nejdříve udělali diagnostiku - bez chyb. Pak i fyzicky zkontrolovali nastavení rozvodů a že jsou vpořádku.
Ať prý zkusím benzín od Benziny - bez efektu.
Nechal jsem ještě vyměnit palivový filtr a motorový olej.
Po výměně palivového filtru jelo auto chvíli jako před rozvodama. Ale opravdu chvíli.
V domění nečistot v palivové soustavě, vyjel jsem jednu nádrž a aditivem na čištění - bez efektu.
Auto je prostě líné a i řízení není tak citlivé. Přirovnal bych to jako když se na Š120 rozšteloval předstih. Mnoho povyku pro nic. Motor se točí "křičí", ale akcelarace tam není.
Všechny díly co jsem použil jsou originál.
Motor startuje na cvrnknutí, volnoběh drží, žádná kontrolka motoru nesvítí.
Díky za případné rady .
FFI 1,8i 2004 kombi
- lucky.jack
- Test driver
Re: 1.8i nedostatečný výkon motoru
Spojka je na tom jak? Tohle by vypadalo jak kdyby ti klouzala spojka.Luboš.T píše: Motor se točí "křičí", ale akcelarace tam není.
Focus III combi, 10/2011, 1.6 Ti-VCT 105 poníků
>Galerie< - Focus II combi 10/2007 Collection(mezifacelift), 1.6 TDCi 66 kW/214Nm - chip 81kW/245Nm
>Galerie< - Focus II combi 10/2007 Collection(mezifacelift), 1.6 TDCi 66 kW/214Nm - chip 81kW/245Nm
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Spojka sice zabírá nahoře, ale určitě neklouže. To poznám. 

FFI 1,8i 2004 kombi
- petulak
- Test driver
- pbjun
- Test driver
Servo je hydraulicke, kdyby se zadrelo tak ma motor vice prace ne? Kolik je v servu kapaliny?
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Palivový filtr je nový, snímač klapky taky - bez zlepšení.
Hladina v servu cca mezi ryskama.
Připadá mi to, jako by motor neměl ten správný točivý moment už od volnoběhu. Proto ten pocit méně posilujícího posilovače. Řízení jde bez citelného odporu v celém rozsahu.
Hladina v servu cca mezi ryskama.
Připadá mi to, jako by motor neměl ten správný točivý moment už od volnoběhu. Proto ten pocit méně posilujícího posilovače. Řízení jde bez citelného odporu v celém rozsahu.
FFI 1,8i 2004 kombi
- Váňa
- Člen klubu
Co spotřeba, změnila se po tom servisním zásahu nějak spotřeba 

- miki21
- Test driver
Zhodit řemen a rukou přezkoušet všechny točící se komponenty, jestli není něco přidřené.
Taky se někomu stalo, že jak mu v servisu měnili něco na motoru, tak dávali ven svíčky a ty jeho (nové) se jim někam zaběhly. Tak mu tam šoupli co jim přišlo pod ruku , vytažené někde ze šrotu.
Taky se někomu stalo, že jak mu v servisu měnili něco na motoru, tak dávali ven svíčky a ty jeho (nové) se jim někam zaběhly. Tak mu tam šoupli co jim přišlo pod ruku , vytažené někde ze šrotu.

Fofo II 1,8 16v modrá combi
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
- micinka
- Nováček
zkontroluj jestli jsou připojené všechny hadice a konektory co vedou k sání a vstřikům, klapku se podívej jestli není zasviněná nebo jestli jim něco nespadlo do sání a nedusí ti to motor
ty konektory jsou prkotina ale bez nich to fakt nefunguje 

Ford Focus Combi 1,8i rv.1998
- petulak
- Test driver
- micinka
- Nováček
a sání jsi kontroloval? (filtr sání)
Ford Focus Combi 1,8i rv.1998
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Filtr sání je OK a i celé sací potrubí neukazuje nic, co by mohlo výtvářet nějaký problém.
Škrtící klapka taky vypadá čistě.
Pročistil jsem konektor od váhy vzduchu a čidla vačky. Uvidím zítra na delší trase.
Konektory ke vstřikům vypadají všechny nasazené. Až najdu nějaké šikovné kleštičky na ty pérové pojistky, tak je zkusín taky pročistit.
Tlak paliva nemám bohužel čím změřit.
Mechanicky nic přidřeného nevypadá.
Škrtící klapka taky vypadá čistě.
Pročistil jsem konektor od váhy vzduchu a čidla vačky. Uvidím zítra na delší trase.
Konektory ke vstřikům vypadají všechny nasazené. Až najdu nějaké šikovné kleštičky na ty pérové pojistky, tak je zkusín taky pročistit.
Tlak paliva nemám bohužel čím změřit.
Mechanicky nic přidřeného nevypadá.
FFI 1,8i 2004 kombi
-
- Člen klubu
Auto netrha?
Nema prepad vykonu vo vyssich otackach? 1.8 sa ma spravat tak, ze cim viac ho tocis, tym lepsi zatah ma. Az niekde okolo 5000ot. konci.
Kontrolka motora je funkcna? Klucik na II polohe, pokym pozhasinaju kontrolky, potom startujes. Vtedy svieti?
Skus este pootvorit viecko nadrze, nech sa vyrovna podtlak v nadrzi. Ci to pomoze aspon trochu.
Nema prepad vykonu vo vyssich otackach? 1.8 sa ma spravat tak, ze cim viac ho tocis, tym lepsi zatah ma. Az niekde okolo 5000ot. konci.
Kontrolka motora je funkcna? Klucik na II polohe, pokym pozhasinaju kontrolky, potom startujes. Vtedy svieti?
Skus este pootvorit viecko nadrze, nech sa vyrovna podtlak v nadrzi. Ci to pomoze aspon trochu.
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Auto netrhá a motor jde všech otáčkách plynule.
Všechny kontrolky fungují a po nastartování i zhasínají.
S tou nádrží to zkusím.
Všechny kontrolky fungují a po nastartování i zhasínají.
S tou nádrží to zkusím.
FFI 1,8i 2004 kombi