výměna čerpadla tdci
-
- Nováček
výměna čerpadla tdci
zdravím na foru,potřeboval bych pár rad ohledně montáže čerpadla do focuse 1.8 tdci,mám to všechno venku a potřebuji dát zpět. zajímá mě jak má bejt čerpadlo v jaký poloze,jestli je tam nějaká značka nebo něco čeho se chytit,co se týče aretace klikovky tak jestli někdo neví míry toho šroubu dík mooc zs pomooc R
- phofy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: výměna čerpadla tdci
Co takhle pohledat a napsat to do nějakého témata a zbytečně nezakládat nový téma, je to tady o čerpadlech dost
- Jardak
- Test driver
Sice už to tu několikrát je, ale jsem v dobrým rozmaru, takže ti napíšu stručnej postup.
U TDCi na poloze kola vysokotlakýho čerpadla nezáleží (čerpadlo pouze tlakuje naftu).
Jedná se tedy o nastavení vačky a kliky. Vačku dáš na pravítko a kliku zaaretruješ šroubem, kterej zašroubuješ místo zátky v bloku pod alternátorem. Správně si to měl zaareovat než jsi rozhodil rozvody. Je nutný použít novej simering u čerpadla.
Na obrázku máš rozměry aretačního šroubu kliky.
U TDCi na poloze kola vysokotlakýho čerpadla nezáleží (čerpadlo pouze tlakuje naftu).
Jedná se tedy o nastavení vačky a kliky. Vačku dáš na pravítko a kliku zaaretruješ šroubem, kterej zašroubuješ místo zátky v bloku pod alternátorem. Správně si to měl zaareovat než jsi rozhodil rozvody. Je nutný použít novej simering u čerpadla.
Na obrázku máš rozměry aretačního šroubu kliky.
je: Rapid 1,6 TDI 85 kW 2015, Fabia kombi 1,4 TDI 70 kW 2008
byl: Focus kombi 1,8 TDCi 74 kW 2002,
byl: Focus kombi 1,8 TDCi 74 kW 2002,
-
- Nováček
Děkuji moc Jardákovi,za ten výkres a rady,hledal jsem tady asi 2 hodiny a nikam se nedostal páč nejsem asi dobrej hledač,nějak sem se toho nedopátral. S tim čerpadlem jsem si myslel,že to tak bude ale rada od zkušenýho je k nezaplacení jeste jednou dík,o víkendu se do toho pustim