spojka 2,2 tdci
-
- Nováček
spojka 2,2 tdci
Zdravím.
Snažil jsem se najít spojkovou sadu včetně dvouhmoty na 2,2 tdci 129kw, abych věděl, na co se mám v budoucnu připravit a nikde nic. Všude nabízejí pouze spojkové ložisko. Věděl by někdo, kde ji sehnat?
Snažil jsem se najít spojkovou sadu včetně dvouhmoty na 2,2 tdci 129kw, abych věděl, na co se mám v budoucnu připravit a nikde nic. Všude nabízejí pouze spojkové ložisko. Věděl by někdo, kde ji sehnat?
-
- Nováček
Re: spojka 2,2 tdci
1607485
Skúsil by som si dať naceniť napr
Kód: Vybrat vše
http://www.allcarpartsfast.co.uk/ford/ford-1607485-flywheel-assy/
Kód: Vybrat vše
www.henryshop.sk
už bez Forda
- Lishak
- Pokročilý
Ford Mondeo Turnier '08
Titanium X, 2.0 TDCi 103 kW, Sea Grey
-
- Nováček
Díky za odpovědi.
Lishak,
rozumím tomu správně, že ta sada + setrvačník vyjde na dvojnásobek?
Promiň, že se tak blbě ptám, ale setrvačník jsem tam nenašel.
Lishak,
rozumím tomu správně, že ta sada + setrvačník vyjde na dvojnásobek?
Promiň, že se tak blbě ptám, ale setrvačník jsem tam nenašel.
- Lishak
- Pokročilý
U 2.0 to tak v podstatě bylo.
Už jsem to řešil s kolegou v práci...taky má 2.2 a potom, co jsme řešili moji výměnu, přišel s tím, že na svoje nic nenašel. Stejnej asi nebude, ale cenově někde výrazně jinde, než na 2.0 asi taky ne. Ikdyž už jsem se setkal s několika díly, kdy jsem byl moc rád, že mám právě 2.0 a ne 2.2!

Už jsem to řešil s kolegou v práci...taky má 2.2 a potom, co jsme řešili moji výměnu, přišel s tím, že na svoje nic nenašel. Stejnej asi nebude, ale cenově někde výrazně jinde, než na 2.0 asi taky ne. Ikdyž už jsem se setkal s několika díly, kdy jsem byl moc rád, že mám právě 2.0 a ne 2.2!

Ford Mondeo Turnier '08
-
- Nováček
A na té adrese, kterou jsi uváděl, by měl být k dostání?
V nabídce není a nikde jsem tam nenašel kontakt na prodejce.
Kdyby to tak bylo, hlavně co se týče té ceny setrváku, tak to by pro mě znamenalo docela příjemný překvapení. Čekal bych to horší.
V nabídce není a nikde jsem tam nenašel kontakt na prodejce.
Kdyby to tak bylo, hlavně co se týče té ceny setrváku, tak to by pro mě znamenalo docela příjemný překvapení. Čekal bych to horší.
Naposledy upravil(a) bohdans dne 28.02.2014 18:41, celkem upraveno 1 x.
- Lishak
- Pokročilý
Nakupoval jsem v ELIT (obojí od LUK).
Věřím, že tam seženeš vše, co budeš potřebovat, popř. na dotaz.

http://ecat.elit.cz/FORD-MONDEO-IV-Turn ... BlSUQ9MQ==
Věřím, že tam seženeš vše, co budeš potřebovat, popř. na dotaz.

Ford Mondeo Turnier '08
- berdys
- Nováček
Ted jsem nechal dělat spojku sice na 2,0TDCI ve fordu 30 000 Kč včetně prace a oleje v převodovce. Auto je starší 5 let tak byla sleva 20 procent .
- Lishak
- Pokročilý
Vyhodil jsi 20 tis. oknem, gratuluju!

Ford Mondeo Turnier '08
-
- Nováček
No dvacet ne, ale deset, by se asi ušetřit dalo.
Na druhou stranu, na origo servis to není vůbec špatný. Co jsem našel zkušenosti jiných, tak to bylo spíš tak čtyřicet a víc. Plus ten olej, pokud ho teda nemění vždycky.
Já až nadejde ten radostný okamžik zkusím Kelly nebo InterCars.
Ten Elit asi ne. Nemám nikoho, kdo od nich bere pravidelně, takže bych se nedostal na tak dobrou cenu.
Jen tak pro zajímavost. Kolik jste měli najeto na těch původních spojkách?
Na druhou stranu, na origo servis to není vůbec špatný. Co jsem našel zkušenosti jiných, tak to bylo spíš tak čtyřicet a víc. Plus ten olej, pokud ho teda nemění vždycky.
Já až nadejde ten radostný okamžik zkusím Kelly nebo InterCars.
Ten Elit asi ne. Nemám nikoho, kdo od nich bere pravidelně, takže bych se nedostal na tak dobrou cenu.
Jen tak pro zajímavost. Kolik jste měli najeto na těch původních spojkách?
-
- Zkušený
Origo servis ma taky svoje vyhody. Pokud by to udelali spatne (treba spatne vystredili, nebo spatnej dil), tak se nemusi nikoho doprosovat, prijede na reklamaci a bez pardonu to musej dat do kupy, kdyz nedaj, tak existuje dovolani na vyssi instance. Pokud to bude delat garaznik, tak muzes reklamovat taky, ale muze to mit podstatne zdlouhavejsi prubeh (to si casem sedne, koupil jste spatne dily atd atd). Takze vyhozene penize to nebyly, ma nepopiratelnou zaruku. Ano, dalo se poridit levnejsi, ale nebyla by tam ta jistota. Je to neco za neco. Kazdeho vec, jak se rozhodne. Vnitrnosti v motoru nebo spojka si vyssi peci kor u novejsiho auta zaslouzi. Obycejny spotrebak je lepsi samozrejme resit alternativne.
Jiste, pokud je clovek zrucny a znaly, tak si poresi sam uplne vsechno a bude to jeste lepsi nez ten origo servis, ale to vetsina uzivatelu neni.
Jiste, pokud je clovek zrucny a znaly, tak si poresi sam uplne vsechno a bude to jeste lepsi nez ten origo servis, ale to vetsina uzivatelu neni.
je: Ford Mondeo kombi, 2.5 V6, 2004, zlata metaliza
byl: Ford Mondeo kombi, 1.8 SCi, 2004, modra ink metaliza
byl: Ford Mondeo kombi, 1.8 SCi, 2004, modra ink metaliza
- Lishak
- Pokročilý
Je fakt, že Elit se musí řešit přes velkoodběratele, jinak jsou ceny hodně jinde! Já zase třeba nemám dobrý zkušenosti s Kelly, tam už jsem se zařekl, že ani gumku do stěrače!
Pokud měnil jen spojku, tak ta mě vyšla na necelých 7,5 tis., olej s prací vyjde těžko na 12,5 tis.!
Můj setrvák dal cca 165 tis. km, spojka byla lehce za půlkou životnosti.
K uplatnění reklamace nepotřebuju Ford servis, platí stejná pravidla obchodního zákoníku. Klukovi do garáže na dvorku bych to nedal, ale důvěru v léta prověřený servis rozhodně mám větší, než k dealerům Ford v okolí. Pojmy "nepopiratelná záruka" nebo "jistota" jsou mimo, ale pravdou je, že záleží na vkusu každého soudruha!
Kdybych měl funglovku, tak pochopitelně řeším servis v rámci záruky u Fordu, dál ne! Pak záleží, jakej časovej interval je brán jako "novější auto"...
Pokud měnil jen spojku, tak ta mě vyšla na necelých 7,5 tis., olej s prací vyjde těžko na 12,5 tis.!

Můj setrvák dal cca 165 tis. km, spojka byla lehce za půlkou životnosti.
K uplatnění reklamace nepotřebuju Ford servis, platí stejná pravidla obchodního zákoníku. Klukovi do garáže na dvorku bych to nedal, ale důvěru v léta prověřený servis rozhodně mám větší, než k dealerům Ford v okolí. Pojmy "nepopiratelná záruka" nebo "jistota" jsou mimo, ale pravdou je, že záleží na vkusu každého soudruha!

Kdybych měl funglovku, tak pochopitelně řeším servis v rámci záruky u Fordu, dál ne! Pak záleží, jakej časovej interval je brán jako "novější auto"...

Ford Mondeo Turnier '08
- berdys
- Nováček
Měnili mě setrvak,lamelu,ložisko ,vypínací valeček,olej v převodovce,simering na klice a dvě manžety na poloose . Kilometru jsem měl 205 000 asi poctivych . Za jeden den bylo hotovo. Ja si myslim že jsem deset tisic nevyhodil .To je muj nazor nikomu ho nevnucuju
- Lishak
- Pokročilý
Tak to je trochu jiná...původně jsi psal, že jsi dělal spojku...na tu samotnou mě to přišlo vážně dost. Takhle na Ford "dobrý". 

Ford Mondeo Turnier '08
-
- Nováček
Berdys,
v mém příspěvku nepadlo nic o vyhozených deseti tisících. Jen jsem polemizoval s Lishakem, který psal, že jsi vyhodil dvacet.
A v reakci na toto, jsem pouze konstatoval, že pokud by jsi to řešil přes neautorizovaný servis, dalo by se skutečně možná deset ušetřit. Tím ale vůbec netvrdím, že tvoje řešení je špatné. Může to mít skutečně své výhody. Zvlášť pokud nemáš nějakého dobrého znamého mechanika, kterému můžeš věřit. Tady bych víceméně souhlasil se zelim. A to, že autorizovaný servis vyjde dráž, není asi žádné překvapivé zjištění. Navíc jsem psal, že ta cena, kterou jsi zaplatil, mi přijde slušná.
Lishak,
předpokládám, že 7,5 tis. jsi nedal za komlet. To jest lamela, přítlačák, ložisko, setrvačník, popř. nová sada šroubů. Toto nabízí např. právě Kelly za oficiální cenu včetně DPH 29 891 Kč.
Po slevách by se to dalo na nějakých 17 tis. možná stlačit. Plus samozřejmě práce. A pochybuju, že by se s tím míň jak za 3 tis. někdo dělal.
v mém příspěvku nepadlo nic o vyhozených deseti tisících. Jen jsem polemizoval s Lishakem, který psal, že jsi vyhodil dvacet.
A v reakci na toto, jsem pouze konstatoval, že pokud by jsi to řešil přes neautorizovaný servis, dalo by se skutečně možná deset ušetřit. Tím ale vůbec netvrdím, že tvoje řešení je špatné. Může to mít skutečně své výhody. Zvlášť pokud nemáš nějakého dobrého znamého mechanika, kterému můžeš věřit. Tady bych víceméně souhlasil se zelim. A to, že autorizovaný servis vyjde dráž, není asi žádné překvapivé zjištění. Navíc jsem psal, že ta cena, kterou jsi zaplatil, mi přijde slušná.
Lishak,
předpokládám, že 7,5 tis. jsi nedal za komlet. To jest lamela, přítlačák, ložisko, setrvačník, popř. nová sada šroubů. Toto nabízí např. právě Kelly za oficiální cenu včetně DPH 29 891 Kč.
Po slevách by se to dalo na nějakých 17 tis. možná stlačit. Plus samozřejmě práce. A pochybuju, že by se s tím míň jak za 3 tis. někdo dělal.