Manžety na homokinetickém kloubu
-
- Nováček
Manžety na homokinetickém kloubu
Dobrý den,
na podzim jsem měnil u focuse 1.6 kombík r. v. 2003 manženy na homokinetických kloubech. Původní byly gumové průměr 32 a 82 mm. Nové toho samého rozměru jsou z termoplastu. Teď když jsem přezouval na letní gumy, tak jsem zjistil, že ty termoplastové manžety jsou totálně rozervané, takže je musím znovu vyměnit. Chtěl bych tam dát opět gumové, ale nemůžu je nikde sehnat. Prosím o radu kde tyto manžety sehnat, nebo jestli je na ty termoplasty nějaký fígl, aby se neroztrhaly.
na podzim jsem měnil u focuse 1.6 kombík r. v. 2003 manženy na homokinetických kloubech. Původní byly gumové průměr 32 a 82 mm. Nové toho samého rozměru jsou z termoplastu. Teď když jsem přezouval na letní gumy, tak jsem zjistil, že ty termoplastové manžety jsou totálně rozervané, takže je musím znovu vyměnit. Chtěl bych tam dát opět gumové, ale nemůžu je nikde sehnat. Prosím o radu kde tyto manžety sehnat, nebo jestli je na ty termoplasty nějaký fígl, aby se neroztrhaly.
- lucky.jack
- Test driver
Re: Manžety na homokinetickém kloubu
Origo. Pochopitelně se za kvalitu platí...
-
- Nováček
Jo jo, to je pravda, ptal jsem se i u Forda, tam prodávají pouze sadu manžet (ke kolu a k převodovce) za 3500 Kč. Takže 7000 Kč fakt nedám.
- ASokky
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Kup značku SPIDAN je to asi nejlepší kvalita po origu.
Ford Focus Combi 2000, 1.8TDDi 66KW
- Slid
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Spidan nebo Swag.
Mondeo, 2.0 TDCi 85kW, combi, r.v. 12/2006, EURO 4 + DPF, Futura X, Webasto
- miki21
- Test driver
Řešil jsem před časem podobný problém. V autodílech mi pán na pult hodil bednu manžet a po chvíli hledání jsem jednu našel. Byl tam rozdíl nějaký ten milimetr na průměrech (byla menší), ale na té gumě se to poddá. Po stažení páskama už mám několik let pokoj. Už nepamatuju z čeho to bylo, ale mám pocit, že z nějaké škodlivky- cena do stovky.
Fofo II 1,8 16v modrá combi
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
-
- Nováček
Jelikož gumové manžety prostě nejsou, tak jsem tam dnes namontoval termoplastové manžety Spidan, tak snad to bude dobré. Je pravda, že oproti těm od FEBI vypadají poddajněji, nejsou tak tvrdé. Jinak děkuji všem za radu.
- ASokky
- Nováček
- Kontaktovat uživatele: